• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamilelikte kilo kontrolü

Arkadaşlar ben de 31 haftalık hamileyim. 5. ayıma kadar toplam 8 kilo almıştım. Çok hızlı gidiyordum. Ve artık yapacak bişey yok dedim. Ama 24. haftada gebelik şekeri çıktı. Sıkı bir diyet + insülin tedavisi görüyorum. Hala 8 kilo almış durumdayım .İştahımda çok açık ama bebeğim için yemiyorum. Ve işin garibi diyetten sonra kan değerlerim daha iyi çıktı. Ve ben kilo almasam da bebek çok iyi gidiyor maşallah. Doktorumun söylediği diyet listesindeki gıdalar yeterli. Fazlasına ne benim ne de bebeğimin ihtiyacı yokmuş. Üstelik de sağlık olarak bile 5. aydan daha iyiyim. Önerim canınızın istediği herşeyi yemek zorunda olmadığınız. Çok az tadına bakarak, hamilelik sonrası rahat edeceğinizi düşünmeniz. Kepekli ekmek tercih edin. Tatlıarı çıkarın hayatınızdan. İnanın benim de canım çok çekiyor. Ama bir elma ya da mandalina da aynı işi görüyor. Pirinç, hamurişi, patates yasak. Bulgur tercih edin. Protein alın bol bol. Mecburiyetten uyulabiliyorsa genel olarak da uyulabilir sanırım.

canım biliyorum, dietin sana özel doktorunun kişiselleştirdiği bir listedir. ama günlük kalori ihtiyacını, aldığın besinleri paylaşır mısın? a.s.

ben 36.haftamın ıcındeyım sımdıye kadar 9 ayda 8.5 kılo aldım hele gecen ay 400 gr. aldım.. dogumda ne kadarı gıder bılmem ama eskı halıme donmem uzun surmucek inşlllahhh opuyorumnanaktan

Çok moralim bosukkk :(( 72 kiloyla başladım 6.ayımdayım ve dün tarıldım 82 kil olmuşum yaaaaaaaa :((

bende kontrollü beslenmenin mantıklısı olduğu kanatindeyim.bende 57-58 kiloyla hamile kaldım şu an 18 haftalık 61 kilodayım.70 kiloyu aşmamayı umuyorum.a.sbenim de çok iştahım yok,ama ilk hamileliğim olduğundan bebek için endişeleniyorum.:sm_confused:
herkese sağlıklı hamilelikler dilerima.s.:nazar:

ben de kilolu hamile kaldım.4.ayımdaım ve 4kg aldım mafoldumben yemeden de olmuo ki.ben bi de sürekli istirahat ediorum doktorumun önerisiyle hareketsizlikte çok kilo yapıo.yatmaya devam edersem daha çoook alcam sanırım.neyse bebeğim sağlıklı olsun da :emir_bebek: nası olsa veririz..

Ben ilk hamileliğimde 17 kilo aldım.Doğumdan sonra 2 kilosu kaldı. Şimdi akıllandım. Daha yavaş kilo alıyorumim ama hiç hamur işi ve abur cubur yememeye çalışıyorum. Sadece sebze ve meyve ağırlıklı besleniyorum. Haftada bir balık, kırmızı et tüketiyorum. Çok su içiyorum ve de akşam 6 dan sonra yemek yememeye çalışıyorum, süt içip meyve yiyerek geçiştiriyorum. Şu an 4 aylık hamileyim ve toplam 2,5 kilo aldım.

canım ben de 20 haftaık hamileyim. daha kilo almamadım. hatta verdim 3 kilo falan. mide bulantılarından hala da devam ediyor. ben bişi sorcam. bana doktor bir yemek listesi verdi.hergün balık ya da et var. yemek zorundasın dedi.zaten yiyemiyorum da yiyebilsem de fazla değil mi hergün bunları tüketmek?

haftanin iki gunu balik yemek yeterliymis diye biliyorum...hergun et yemek ne kadar mantikli bilemem....

bu bayram mahvetti beni :sinifsinif:
ne güzel ağır ağır kilo alıyodum. bayramda yidik tatlıları, yidik şekerleri, yidik çikolataları bir anda atrtıda gördüğüm rakama inanamadım....

kızlar özellikle 7 aydan sonra buzdolabına yapışık bir hayat sürüyosunuz ona göre :olmaz:

kalorisi az gıdalar tatlı yerine meyva tercih ederek

hamur işlerini iki yerine bir yiyerek dengeleyin şu dönemii :umursamaz:

çok kilo alanlarda bebek te zayıf doğuyo haberiniz olsunn :olmaz:

ben 12. haftadayım ve şimdiden 4 kilo aldım. bide sürekli bulantım olduğu halde. nasıl olcak bilmiyom ama patates olcam doğurana kadar :D

kızlar özellikle 7 aydan sonra buzdolabına yapışık bir hayat sürüyosunuz ona göre :olmaz:

kalorisi az gıdalar tatlı yerine meyva tercih ederek

hamur işlerini iki yerine bir yiyerek dengeleyin şu dönemii :umursamaz:

çok kilo alanlarda bebek te zayıf doğuyo haberiniz olsunn :olmaz:
tamam abbacım vereliniortak
benimde çok istediğim birşey dengeli kilo almak
14 haftalığım şuan :CüvCüv: henüz kilo almadım
dikkat edicem inş. :lepi:

bende 10. haftaya yaklaşıyorum.kilo almadım ama görüntüde çok kalınlaştım.göbekte var.hadi hayırlısı.:Saruboceq:

ben de 20. haftamdayım ve başlangıç kilomdan 2 kilo eksiğim var. 6. aydan sonra çok alınıyormuş ama tabiki dikkat etmek gerek.

kilo alımlarınız gayet güzel arkadaşlar,
sağlıklı gebelik dönemi diliyorum :lepi:

bende hamileligimde 20 kilo ile bitirmisdim,bebegim kilo alsin diye herseyden bol bol yemisdim ama malesef bebisim sadece2,700 gr cik dogdu,yani kilolarin hepsini ben aldim,size tavsiyem .her vitaminli yiyeceklerden yiyin ama abartmadan normal sekilde yiyin,kaliteli ve azar azar,bol bol su icin,

bend e10/2 haftalık amişim henüz kilo almadımm ama kilo almaya meyilli bir bünyem varr
kontrollü kilo almak istiyorummm vitamin ve kan hapları kilo yapıyor diyorlar bilgisi olan varmı

Back
X