• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte kilo alımı

loving

Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2012
4
3
16
- Yurtdışı
Merhaba Arkadaslar, ben araniza yeni katildim. 15 haftalik hamileyim. ilk üç ayımda sigarayı da bırakıp ve birden istahimda acilinca cok kilo aldim, tam 6 kilo :KK43: Simdi kara kara dusunuyorum :KK43: Siz de cok kilo aldiniz mi ilk uc ayda? veya Nasil besleniyorsunuz fazla yememek icin neler yapiyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba Arkadaslar, ben araniza yeni katildim. 15 haftalik hamileyim. Ilk uc ayimda sigarayi da birakip ve birden istahimda acilinca cok kilo aldim, tam 6 kilo :( Simdi kara kara dusunuyorum :( Siz de cok kilo aldiniz mi ilk uc ayda? veya Nasil besleniyorsunuz fazla yememek icin neler yapiyorsunuz?

canım ben de hızla kilo alanlardanım. ben de hamile olduğumu öğrenir öğrenmez sigarayı bıraktım ve çok kilo aldım. 3. aydan sonra kan ilacı ve vitamine başlayınca maalesef daha hızlı kilo almaya başlıyorsun:( o yüzden benden sana tavsiye yol yakınken pasta,börek,çörek,tatlıyı kesmeye çalış. kesemiyorsan da tadımlık ye. ama gün içerisinde mutlaka süt, yumurta, peynir, muz, fındık badem vs. ve elmayı tüketmeye çalış. tabii bir de kırmızı et. ayrıca keçiboynuzu pekmezinin bebeğe çok faydalı olduğunu duymuştm. ben aklıma geldikçe bir kaşık yiyorum. bu arada ben tam 16 kilo almış bulunmaktayım. başlarda psikolojim bopzulmuştu resmen ama şimdi alıştım. yediklerime daha çok dikkat etmeye çalışıyorum ama bu saatten sonra pek faydası olmuyor fizyolojik birşey bu kilo almaya devam ediyorum.. umarım bebeişlerimiz doğduğunda çabucak verebiliriz bu kiloları.
umarım faydalı olabilmişimdir..

merhaba arkadaşım ben de ilk üç ay 1 kilo aldım sonra 4. ay toplamda 6 kilo aldım tabi kan hapı ve vitamın hapı sayesinde bir de çok makarna yiyordum doktor tabi ki haşladı beni, tabi bende yediklerime dikkat ettim makarna pilav ekmek hamurişi kızartmalar yağlı yiyeceklerden uzak durdum bebeğime yarıcak besinleri tükettim en çok da balık yedim şimdi 5. ve 6. ayımda iki kilo aldım sadece dikkat edince kilo pek alınmıyor.

canım ben de hızla kilo alanlardanım. ben de hamile olduğumu öğrenir öğrenmez sigarayı bıraktım ve çok kilo aldım. 3. aydan sonra kan ilacı ve vitamine başlayınca maalesef daha hızlı kilo almaya başlıyorsun:( o yüzden benden sana tavsiye yol yakınken pasta,börek,çörek,tatlıyı kesmeye çalış. kesemiyorsan da tadımlık ye. ama gün içerisinde mutlaka süt, yumurta, peynir, muz, fındık badem vs. ve elmayı tüketmeye çalış. tabii bir de kırmızı et. ayrıca keçiboynuzu pekmezinin bebeğe çok faydalı olduğunu duymuştm. ben aklıma geldikçe bir kaşık yiyorum. bu arada ben tam 16 kilo almış bulunmaktayım. başlarda psikolojim bopzulmuştu resmen ama şimdi alıştım. yediklerime daha çok dikkat etmeye çalışıyorum ama bu saatten sonra pek faydası olmuyor fizyolojik birşey bu kilo almaya devam ediyorum.. umarım bebeişlerimiz doğduğunda çabucak verebiliriz bu kiloları.
umarım faydalı olabilmişimdir..

Kacinci ayindasin simdi? Yani 16 kiloyu kac ayda aldin? Ben acikcasi cok tatli falanda yemiyorum ama neden nasil aliyorum bir turlu anlamiyorum :(. Moralim cok bozuk bu konuda. Dediginiz gibi ikinci uc aylarda daha da kilo aliyormus herkes, ben yandim o zaman kesin :(

merhaba arkadaşım ben de ilk üç ay 1 kilo aldım sonra 4. ay toplamda 6 kilo aldım tabi kan hapı ve vitamın hapı sayesinde bir de çok makarna yiyordum doktor tabi ki haşladı beni, tabi bende yediklerime dikkat ettim makarna pilav ekmek hamurişi kızartmalar yağlı yiyeceklerden uzak durdum bebeğime yarıcak besinleri tükettim en çok da balık yedim şimdi 5. ve 6. ayımda iki kilo aldım sadece dikkat edince kilo pek alınmıyor.

isin ilginci insanin cani da yemek yemek istiyor. benim ilk hamileligim arkadaslar :) ben boyle istashimin artacagini duysam inanmazdim. ama kimileri sansli bence, nasil oluyorda 9 kilo 12 kilo aliyorlar sadece anlayamiyorum. ne yapiyorda bu kadar az aliyorlar, helal olsun vallaha.

slm arkadaslar bende 19 haftanin içindeyim ama ne kadar dikkat etmeye çalissamda suan a kadar 10kg aldim yapacak bisey yok az yiyorum ama bigun de olsa cok yesem hemen aliyorum artik takmiyorum bebegim saglikli olsun da napim ...

Kacinci ayindasin simdi? Yani 16 kiloyu kac ayda aldin? Ben acikcasi cok tatli falanda yemiyorum ama neden nasil aliyorum bir turlu anlamiyorum :(. Moralim cok bozuk bu konuda. Dediginiz gibi ikinci uc aylarda daha da kilo aliyormus herkes, ben yandim o zaman kesin :(

canım ben 16 kiloyu 6 ayda aldım. şu an 27. haftamdayım. ben de çok korkuyorum umarım son ay çok kilo almam:(

12.haftamdayım 1 kilo verdim. bende sıgara ıcıyordum 5. haftalıkken ogrendım hmen bıraktım ama benım ıstahım cok kapalı. ilk 3 ayımda hiçbirşekilde miğdem bulanmamasına rağmen yemek yemek istemedim.doktorum normal dedi.

bende 12. haftamda 500.gr aldım... sonraki aylar olmadı zaten bilemiyorum ne olurdum.

4 ayda 1 kilo aldım ama şişlik var sanki daha çok almış gibi görünüyorum

henüz kilo almadım ilk üç ay mümkünse almamak gerekiyor ben kızımda da ilk üç ay almamıştım toplamda da 9 kilo almıştım (37+3 hafta ile doğum yaptım)
bunun için özel birşey yapmıyorum daha çok bana faydası olacak şeyleri yemeye ve bol su içmeye çalışıyorum akşamları da yürümeye gayret ediyorum

Bende 7.ayim bitmek üzere henüz 4 kg aldım bunun icin hiç bisey yapmadım normal yiyorum extra bı iştahım yok Ama bakalım 2 buçuk ayda kaç kg daha alırım

Herkes alıyor ben mi anormalim anlamadım :S 15 hafta 6 günlüğüm ve 7 kilo verdim. Henüz alamadım kilo. Midem zorlamaya gelmiyor çok yiyemiyorum sadece normal olarak 3 öğün yiyorum. Aralarda bool bol meyve. 2 haftada 1 balık tüketmeye çalışıyorum.

20.haftaya girdim,daha kilo almadım,yediklerime çok dikkat ediyorum,bebeğime yarayacak ne varsa yiyorum,akşam 7'den sonra meyve dışında bişey yemiyorum,çok acıkırsam mısır gevreği ve süt tüketiyorum.:49:

Bende kendimi anormal sanıyordum kilo yönünden korkuyordum 7 ayda 4 kg aldim diye hiç almayanda oluyormuş demek ki iyi ya icim rahatladı :))

slm kızlar bende 21. haftamdayım 1,5 kilo aldım ama sanki daha çok almış gibi hissediyorum kendimi:) ilk üç ay kilo almadım hatta verdim ama daha sonra vitamin hapı ve demir hapı sayesinde iştahım açıldı çok şükür eşimin dilinden de kurtuldum bu sayede, ye ye ye deyip duruyordu sürekli:)

bende 14 haftama başladım bugün 2 kg aldım ben çok takıyorum popom büyüyor sanki 10 kg tamamlamak istiyorum hamileliği inşallah olr ...
karınlarınız ne zaman büyümeye başladı benim ki şişman birinin göbeği gibi durmaya başladı erken mi daha büyümesi için acaba fazla şişmek istemiyorum iradeli değilim snrasında veremem ben kiloyu kesin

34. haftamdayım ben de şimdilik 7 kg aldım geriye kalan 6 haftada neler olur bakalım. İlk doktora gittiğimde hamurişi, börek vs. kırk yılda bir ye, makarna ve pilavı tadımlık ye, hazır yiyecek ve içeceklerden uzak dur ve yemeğine ilave tuz atma vs. gibi bilgiler vermişti. Ben de elimden geldiğince uyguladım hiçbirşeyden kısmadım ama tabi doktorun saydıkları dışındaki hiçbirşeyden :) sebze,et,meyve, süt, yoğurt vs vs.

Back