• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte kıl kurdu lütfen yardım

senav

Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2014
1
0
6
35
İzmir
Arkadaslar Merhaba ben yeni kayıt oldum.bir sorunum var lütfen yardım edin.ben suan 7 haftalik hamileyim. Bir haftadır kıl kurdu sorunu yaşıyorum. Ama kıl kurdu nu geceleri vajinanın içinde görüyorum. Doktorum ilaç kullanamayacagimi söyledi. Bundan nasıl kurtulabilirim. Lütfen bu sorunu yaşayanlar yardım etsin.acilll lütfen

Arkadaslar Merhaba ben yeni kayıt oldum.bir sorunum var lütfen yardım edin.ben suan 7 haftalik hamileyim. Bir haftadır kıl kurdu sorunu yaşıyorum. Ama kıl kurdu nu geceleri vajinanın içinde görüyorum. Doktorum ilaç kullanamayacagimi söyledi. Bundan nasıl kurtulabilirim. Lütfen bu sorunu yaşayanlar yardım etsin.acilll lütfen

ay nasıl yaaa, mümkün mü böyle bişey? :30::26::44:

Meraktan Google'dn göz atım nedir diye ama pek korkunç gelsede galiba pek zararı yokdur diye umut ediyorum.

Bulduğum bu önerileri paylaşmak istedim.
umarim kurtulursunuz.

Kıl kurdu, iplik şeklinde hareketli bir bağırsak parazitidir. Her yaşta görülmekle birlikte 5-14 yaş arasında en sıktır; kalabalık yaşam koşullarında yaygındır ve zararsızdır.
Ortalama belirtiler:
Sık karın ağrısı-krampları (açlıkta daha fazla), şiddetli gaz, geçici-tekrarlayan ishaller, dışkıda yumuşama veya keçi pisliği gibi dışkılama, burun kaşıntısı, makatta kaşıntı, yastığa salya akması, diş gıcırdatma, dil kenarında kabartılar, kilo alamama, sabah bulantıları, ağız kokusu, iştahsızlık veya aşırı yemeye rağmen kilo alamama, vücutta kaşıntılardır.
Nedir, nasıl var olur?
İplik şeklinde hareketli bir bağırsak parazitidir. Erkekleri 2-6 mm, dişileri 8-12 mm uzunluğundadır.
Enfekte kişilerde dişi erişkin kıl kurtları gece uykudan 2-3 saat sonra anüsten dışarı çıkarak makat civarına binlerce yumurta bırakır ve kısa süre içinde ölürler. Yumurta 6 saat içinde bulaşıcı özelliğini kazanır.
İç çamaşırlarına bulaşan, yatağa dökülen ve ya da oluşturduğu kaşıntı hissi ile o bölge parmakla kaşındığında, tuvalet sonrası makat temizliği esnasında kişinin eline, tırnaklarının arasına geçerler. Bu nedenle tekrar tekrar bulaşma ve çocuktan çocuğa bulaşma riski fazladır.
Kıl kurdu, oda sıcaklığında 2-3 hafta canlı kalabilir. Çamaşırlarda, yatak ve çarşaflarda da yumurta bulunduğunda bulaşma ortamı oluşturur. Kıl kurdu bulaşmış çarşafların silkelenmesi ile havaya saçılan yumurtaların ağız bölgesine ulaşarak bulaşması da mümkündür.
Kıl kurdu ağız yoluyla bulaşır. Yutulan yumurtalar midede larva şekline ulaşır ve kör bağırsağa göç ederek erişkin forma gelir. Makat bölgesinde yumurtaların larva şekline gelmesi ve anal yoldan tekrar bağırsağa girmesiyle de tekrarlayabilir.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Anıl Yeşildal, hastalığın anlaşılması için, selofan bant yöntemi uygulanarak parazitin anüs ağzına bıraktığı yumurtaların aranabileceğini söylüyor.
Ne yapmalı, ailenin diğer fertleri nasıl etkilenir?

Yeşildal, kıl kurdunun genellikle 1-2 günlük tek dozluk tedavilerle iyileştiğini ve 15 gün sonra bu tek dozun tekrarlandığını belirtiyor. Aile içi en sık ve kolay bulaşan parazit enfeksiyonu bu olduğu için ilacı tüm aile kullanmalıdır. Yeşildal, öncelikle tüm iç çamaşırlarının ve çarşafların 100 derecede kaynatılmasını ve tersten dikişlerinin kızgın ütüyle ütülenmesini de bilhassa öneriyor.
Ayrıca;
Şüpheli sular içilmemelidir. Sebze ve meyveler yenmeden önce iyice yıkanmalıdır.
Dışarıda iyi yıkandığı şüpheli salatalar, ıspanak gibi az pişmiş ya da pişmemiş sebzeler yenmemelidir.
Çiğ et ve ürünleri tüketilmemelidir.
Çocukların toprakla oynadığında ellerini ağızlarına götürmeleri engellenmelidir.
Tuvalet temizliğinde anüse dokunulmamalı, sadece tuvalet kağıdıyla temizlik yapılmalıdır.
Tırnaklar kısa tutulmalıdır. Toplu yerlerde ve evlerde mümkün olduğunca musluk ve kapı kolu temizliğine önem gösterilmelidir.
Kaliteli sıvı sabunlar tercih edilmelidir.
Tuvaletten sonra mutlaka eller yıkanmalı ve alışkanlık haline getirilmelidir.
İç çamaşırlar yıkanırken kaynatılmalı ve ütülenmelidir.
En çok ellenen kapı kolları, yemek yenen ortamlar ya da oyuncaklar düzenli olarak gerektiği gibi temizlenmelidir.
(ALİNTİ)

Bu durumda temizliğe cok dikat emeniz gerekiyor
Arti evde kim varsa, herkes ilaç kullanmalı sanırım .

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu durum benim de basıma gelmişti hamileyken, yöntemi basitmis 1 hafta olmadan kurtuldum. Hergun ; sarımsak yuttum, kabak çekirdeği yedim bazen kabuguyla. Hergun sabah kalktığında ve akşam yatarken camasirimi değiştirdim, çamaşırları yıkarken beyazları 90 derecede ve sirke koydum, renklileri de yıkarken sirke koydum. Bide afedersiniz orami sirkeli suyla bir iki kere yikadim. Evimi de sirkeli suyla sildim. Son olarak da WC de temizliği peceteyle yapıyorum sadece el kirlendiginde eğer mikroptan tam arinmazsa tekrar ortaya çıkabiliyor. Çok sukur ben kurtuldum o meretten:)ayrıca bunları evde yaşayanlarla beraber yapılmalı, yoksa tekrar yeniler

Bende 14 haftalık gebeyken oldu drum ilaç vermedi sirkeyle temizledikten sonra çok sık el sebze yıkama ve çamaşırları kaynatmayla son buldu. Allah herkese kolaylık versin

Merhaba elifin35 sizdeki belirtileri neydi biraz açıklar misiniz.lutfenn

canim ben de kil kurdunu atlattim seneler oldu ama vajinanin icinde olmasi biraz tuhaf geldi bagirsak paraziti cunku ve diski yoluyla atiliyor sen yanlis gormus olmayasin

Bu durum benim de basıma gelmişti hamileyken, yöntemi basitmis 1 hafta olmadan kurtuldum. Hergun ; sarımsak yuttum, kabak çekirdeği yedim bazen kabuguyla. Hergun sabah kalktığında ve akşam yatarken camasirimi değiştirdim, çamaşırları yıkarken beyazları 90 derecede ve sirke koydum, renklileri de yıkarken sirke koydum. Bide afedersiniz orami sirkeli suyla bir iki kere yikadim. Evimi de sirkeli suyla sildim. Son olarak da WC de temizliği peceteyle yapıyorum sadece el kirlendiginde eğer mikroptan tam arinmazsa tekrar ortaya çıkabiliyor. Çok sukur ben kurtuldum o meretten:)ayrıca bunları evde yaşayanlarla beraber yapılmalı, yoksa tekrar yeniler
ben ikidir etli çiğköfte yedim aşılama olcam düşünemedim yedim bende korktum şimdiden bu dediklerini yapsammı yoksa parazit oluştuktan sonramı yapmam gerek

Back
X