hamilelikte kaşıntı

kız kardeşim bu kaşıntıları yüzünden gününü beklemeyemedn dogurmak zorunda kaldı gerçi zamanı iyiydi ama mecburen sezeryan olmak zorunda kaldı 37 haftada,çünkü çıldırırcasına kaşınıyordu vucudundakı yüzü hariç heryer kıpkırmızı oluyordu hemde kabarıyordu.hiç bir sebep bulunamadı..dogumdan sonra kortizon fılan başaldılar ama süte gecer endişesiyle kullanamadı kardeşim öyle böyle dogumdan sonrada 1 ay sürüp kendılıgınden geçti ama çooook feciydi kaşıdıgı yerdeki izleri yeni yeni geçiyor bebegi 7 aylık şuan:emir_bebek:

bende yaklaşık 5 gündür deli gibi kaşınıyorum... şuan 37. hafta hamileyim....önce ellerimde başladı, bacaklarım göbeğim heryerimi kapladı... küçük kabarcıklar şeklinde ve kaşıdıkca çoğalıyor.. doktora gittim, krem verdi ve alerji hapı verdi... ama üç gündür hiç faydası olmuyor... :18::18: pazartesi gel demişti ama ben yarın tekrar arayayım en iyisi ... :18::18::18: korktum bebeğime bişey olmasın :14:

kaşıntı karaciğerden olabilir.doktorunuza söyleyin.benim ilk gebeliğimde kaşıntım çoktu.hemde öldürüyordu benim.sarılık karaciğerde problem vede safra kesemde taş oluşmuştu.hamileliğimin 7 ayından sonra.bunlar kaşıntı yapıyor demişti doktorum.ama tabiki herkesin bünyesi farklı başka bir nedenlede olabilir.............

kaşıntı karaciğerden olabilir.doktorunuza söyleyin.benim ilk gebeliğimde kaşıntım çoktu.hemde öldürüyordu benim.sarılık karaciğerde problem vede safra kesemde taş oluşmuştu.hamileliğimin 7 ayından sonra.bunlar kaşıntı yapıyor demişti doktorum.ama tabiki herkesin bünyesi farklı başka bir nedenlede olabilir.............

bebeğine bi zararı oldumu canım? yani erken doğum yapmak gibi filan, yada normal günündemi doğdu bebeğin??

bende 7. ayımda başlayan 1 ay devam eden bir kaşıntı vardı artık dayanılmaz hale geliyordu. ilk hafta hafif kaşıyordum idare ettim ondan sonraki hafta dayanamayınca sağlık ocağına gittim ve kaşıntı önleyici bir krem verdi yaz ayındaydık ve beni sinek ısırıyordu ve dayanılmaz hale getiriyordu krem bir hafta idare etti ama o da uyutuyor pahalı ve yetmiyordu bir süre sonra o da işe yaramaz oldu. ilk gitmem gereken doktoruma 3. haftada gittim test yapıldı karaciğerde yağlanma var dedi. yağı kes dedi. hakikaten ben yazın patates kızartması tereyağ gibi şeyler yiyordum yemeyince bol su da içince bir hafta yine kaşıntı oldu 4. haftaya bir şey kalmadı. bazen yedikleriniz de yapar. ama ne feci şeydi evdeki herkese kendimi kaşıtıyordum:37: hatta uyuyakalıp sayıklıyordum geçince de sanki birşey yokmuş gibi devam ettim ama Allah düşmanımın başına vermesin. banyoda kese de geçici işe yarıyor. ondan sonra krem ama sonra kolonya. hiçbiri kesin sonuç değil. yazın hamileyseniz kesinlikle klimada yatın yoksa daha da azdırıyor.

Benim de karın bölgem de inanılmaz kaşıntı oluyor bazen, Allahtan sürekli değil.
Sanırım çatlama olmaya başlayacak, umarım başka sebebi yoktur.

Ya ben 15 haftalık hamileyim ama son bi haftadır deli gibi kaşınıyorum. bacaklarım artık yara oldu kaşımaktan şimdi bir de göbeğim ve kollarım başladı kaşınmaya. karnımı yağlıyorum şimdiden çatlamasın diye ama duramayıp kaşıyorumm :14:

14.haft içindeyim ben

Gögslerim, bel çevresi, karnım bazende sırtım tatlı tatlı kaşınıyor.. kntrolde sorucam doktora umarım gerilmedendir ;)

3 gün öncesine kadar aşırı derecede karnım kaşınıyordu evde nemlendiriciyle geziyordum karnımı açık tutunca kaşınmıyordu terleyince ise tam tersi şu aralar bişi yok :nazar:inşallah olmaz da

3 gün öncesine kadar aşırı derecede karnım kaşınıyordu:52: evde nemlendiriciyle geziyordum karnımı açık tutunca kaşınmıyordu terleyince ise tam tersi şu aralar bişi yok :nazar:inşallah olmaz da

Merhaba kızlar. Ben daha 1 aylık hamileyim. Ama iki gündür vücudumun her yeri deli gibi kaşınıyor. Çok erken değil mi ? Birinci aydan kaşınmaya başlayan var mı aranızda?

10 haftalık hamileyim. benim de göğüslerimde kaşıntı vardı hafifçe. akşam farkettim ki isilik olmuş. sıcaktan filandır umarım geçmezse doktorumu aricam

Merhaba kızlar.. Erken gebelik belirtilerinde vucutta kaşıntı durumu varmı 2 gündür sırtım karnım bacaklarım oram buram kaşınıp duruo.. Erken gebelikte böyle durumlar yaşanabiliyormu.. Bilgisi olanlar yazarsa çok sevinirim.

son 1 haftadır inanılmaz bir şekilde bende kaşınıyorum kolum bacağım sırtım göbeğim göğüslerim erken doğum ile alakası olduğunu düşünmüyorum buda vücut değişikliklerinden biri

allahtan artık az kaldı :)

karnım çok kaşınıyor bir de göğüsler her banyoda bebe yağı sürüyorum ama çantada da taşımak lazım bence akla geldikçe bir nemlendirici sürmeli

kızlar benimde göbeğim, kollarım ,bacaklarım, ayak bileklerimm,sırtım aşırı kaşınıyor..özellikle bacaklarım,yoldum artık heryerini kaşımaktan..ama ben bunun vucut gerilmesinden oldugunu düşünmüyorum..bıdık bıdık kızarıklıklar var. 29-30. haftamdayım,1 aydır devam ediyor bu kaşıntılar. çok önemsemedim bu güne kadar ama 1-2 gündür geceleri uyuyamıyorum kaşıntıdan:S..umarım normaldir

Vucud gerginleştiği için çatlamalar oluyordur ondan kaşınıyordur.
Bende pireli gibi kaşınıyordum. Bol bol botanik nemlendiri krem kullanın
Kaşıntılardan aşırı rahatsız olursanız soğuk kompleks yapabilirsiniz.
Ben buz gezdiriyordum karnımda, krem kullandığım halde çok çatladı.
Kolların alt kısmı gögüs uçları ve yanları mide ve göbek, bel poponun alt kısmı en çok oralarım kaşınıyordu.
Gögüs uçlarımda doğuma yakın kararıp soyulmuştu nedenini anlamamıştım.

bilmiyorumki yaa:(..bende hiç çatlama olmadı ama bugüne kadar..sadece gögüslerimin altında çok az var gbi..onun dışında çatlama fln yok,inş olmazda..ama mesela el bileklerim ayak bileklerim sırtım flnda çokk çokk kaşınıyor..oralarda çatlama olurmuki..en çok oralar kaşınıyor sanki..

kızlar benimde göbeğim, kollarım ,bacaklarım, ayak bileklerimm,sırtım aşırı kaşınıyor..özellikle bacaklarım,yoldum artık heryerini kaşımaktan..ama ben bunun vucut gerilmesinden oldugunu düşünmüyorum..bıdık bıdık kızarıklıklar var. 29-30. haftamdayım,1 aydır devam ediyor bu kaşıntılar. çok önemsemedim bu güne kadar ama 1-2 gündür geceleri uyuyamıyorum kaşıntıdan:S..umarım normaldir

Merhabalar mavisaka, bende gebelikte kaşıntıdan çok çektiğim için yazını görünce cevap vermek istedim. Benim de son haftalara doğru başlamıştı tüm vucudum su çiçeği çıkarmışım gibi kırmızı kırmızı olmuştu. Kaşımaktan gece uyuyamıyordum, kaşıyarak tüm vucudumu yara etmiştim. Gebelik alerjisi denilen bir durum var. Bu tehlikeli değil ama rahatsız edici. Senin durumunda bundandır muhtemelen. Doğumdan bir süre sonra geçiyor. Rahatlamak için soğuk suyla duş alabilirsin. Naylon lif kullanma aşırı sıcak banyo yapma ve kaşınan yerleri nemlendir. Birde karaciğer enzimleri yükselirse görülen bir durum var. Gebelikte kaşıntı genelde önemsiz bir durum ama sen yine de karaciğer enzimlerine de bir baktır.

Back
X