hamilelikte kaşıntı

benim de karnim cok kasınıyor.krem de kullanmama ragmen.korkmaya basladim.bu kadar uzun surmesi insallah hersey yolundadir.doktora gitmedim normaldir diye ama sanirim gitmem gerekecek..gecenin dordunde burdayim kaşıntıdan:(((

arkadaşlar merhaba bugün tvde dr bu konuda bilgi verdi.kaşınan bacaklar,karın,göğüsler tırnakla kaşınırsa çatlaklara sebep oluyormuş.bebe yağı veya badem yağı veya gliserin ile avucunuzla ovucakmışsınız.

aynen valla deli gibi kaşınasım var ama doktor kaşınma, kaşındığı zaman bebe yağı yada vazelin kullan dedi. vazelinle dolaşıyorum evin içinde. işe de yarıyor doğrusu :lepi:

kizlar internette böyle yaziyor ama:

İkinci üçayın sonlarında ya da son üçayın başlangıcında ortaya çıkan ve bereberinde döküntü görülmeyen kaşıntılar gebeliğin intrahepatik kolestazı olarak tanımlanan bir karaciğer hastalığınının belirtisi olabilir. Bu durum tüm gebelerin yaklaşlık %1'ini etkileyen bir sorundur.

Karaciğerde üretilen safra, safra kanallrı içinde normal şekilde ilerleyerek safra kesesine ulaşamaz. Bu durumda safra tuzları kana karışarak ciltte birikir. Kaşıntı genelde oldukça şiddetlidir. Hastalığın kendisi normalde döküntüye neden olmaz ancak şidetli kaşıma neticesinde ciltte kızarıklıklar ve tırnak izine bağlı ince kesikler olabilir.

İntrahepatik kolestaz tehlikeli bir durumdur. Bebekte gelişme geriliği ve hatta anne karnında ölüme neden olabilir.

Tanısı yapılan kan testleri ile konur.

Şiddetli kolestaz varlığında bebeği riske atmamak için doğum planlanarak bebek erken dünyaya getirilebilir.

Durum genelde doğumdan sonra kendiliğinden düzelir. Ancak takip eden gebeliklerde tekrarlama olasılığı yüksektir.

Benim de 36. hafftada basladi bu kasinti bcaklarimda kollarimda ve ellelrimde, cok korkuyorum. doktorunuza sordunuz mu durumu hic?

kizlar internette böyle yaziyor ama:

İkinci üçayın sonlarında ya da son üçayın başlangıcında ortaya çıkan ve bereberinde döküntü görülmeyen kaşıntılar gebeliğin intrahepatik kolestazı olarak tanımlanan bir karaciğer hastalığınının belirtisi olabilir. Bu durum tüm gebelerin yaklaşlık %1'ini etkileyen bir sorundur.

Karaciğerde üretilen safra, safra kanallrı içinde normal şekilde ilerleyerek safra kesesine ulaşamaz. Bu durumda safra tuzları kana karışarak ciltte birikir. Kaşıntı genelde oldukça şiddetlidir. Hastalığın kendisi normalde döküntüye neden olmaz ancak şidetli kaşıma neticesinde ciltte kızarıklıklar ve tırnak izine bağlı ince kesikler olabilir.

İntrahepatik kolestaz tehlikeli bir durumdur. Bebekte gelişme geriliği ve hatta anne karnında ölüme neden olabilir.

Tanısı yapılan kan testleri ile konur.

Şiddetli kolestaz varlığında bebeği riske atmamak için doğum planlanarak bebek erken dünyaya getirilebilir.

Durum genelde doğumdan sonra kendiliğinden düzelir. Ancak takip eden gebeliklerde tekrarlama olasılığı yüksektir.

şok oldum şimdi bu kadar önemli olabileceğini düşünmemişitm
bende bir haftadır kaşıntı var ilk göbeğimdeki çatlaklar kabarıp su toplar gibi oldu dr bi jel verdi kaşıntım dahada artınca başka bi krem verdi dünden beride onuda kullandım ama fayda etmedi bugünse tüm vücudum kaşınıyo ve kabarcıklar oluşmaya başladı
çarşamba kontrolüm var bakalım dr umuz ne dicek allah herkesin yardımcısı olsun ama bu kaşıntı çok kötü ya

karnım henüz kaşınmaya başlamadı ama göğüslerim çok fenaaa.sırnaşık şey

hamileliğim boyunca deli gibi kaşındım o kadar çok kaşındım ki gece yatak sallanırdı eşim şaşkınlıkla uyanırdı ne oluypor diye
doğum için hastaneye yattım nstye bağlandım yine kaşındım deli gibi
hemşire kaşıntı iğnesi yaptı bir kere
doğumdan sonra da kaşıntım bıçak gibi kesildi
normal yani üzülmeyin merak etmeyin
sadece çatlarsınız

ben de 3. aydan sonra feci kaşınmaya başladım hatta bu kadar erken çatlama mı olurmuş dedim.
Sonra her yanım kırmızı benek oldu.
Karaciğer sandım çok korktum.
Ama sadece stresten kaynaklı, gerçi sebebi çok da bilinmeyen oldukça zararsız, bulaşıcı olmayan bir hastalık olan Gül Hastalığı geçirdiğimi söylediğ doktor.
Çılgınca kaşınıyordu ve kaşımam kesinlikle yasaktı.
2 ay sürdü bu benekler, sürekli nemlendirici sürdüm, kaşıyınca dağılıyordu çünkü.

şimdi geçti çok şükür, kaşıntı olsa da dayanabiliyorum:)alıştı bünye

Benim de en çok karnım ve göğüslerim olmak üzere bütün vücudum kaşınıyor. Aklıma geldikçe nemlendirici sürüyorum. Cildim zaten yağlı. Çok şükür şu ana kadar çatlak falan olmadı.

Ben de cok kuru bir cilde sahibim.Kaşıntı olmaması için kurutmayan banyo sıvı sabunu(palmolive / ballı )artı jansons baby pembe başlı bebe yagını kullanıyorum .(pembe baslıgı kuru cılde kullanabılıyorsunuz.)Sadece karnımıza degil butun vucudu kremleyelım zayıflayınca bırcok catlakla karsılasmamak ıcın bu sart. bebe yagını kaşıntım oldugu zamanlarda ,kuruluk hissettigimde ve her banyodan sonra kullanıyorum .

Slm kızlar çok acil cvp verin. 16+4 günlük hamişim 20 gündür deli gibi kaşınıyorum kan hapından dediler kestik kan hapını bana avil tablet verdiler hamileler için kaşıntıyı geçiriyormuş losyonda var ama creadolin diye hiç işe yaramadı napim sşzce bu hapı kullanan varmı bütün bacaklarım mosmor bide çatlarsınız yazmışsınız kaşındıkça kaşınana bölgede çatlaklarmı oluyo anlamadım

arkadaşlar kaşıntı deyip geçmeyin mutlaka doktorunuza başvurun.çünkü karaciğer kolaztazı diye bir hastalık var. bence kaşıntısı olanlar karaciğer fonksiyon testi yaptırmalı

Bende 33+5 deyim bugün,dün gece bi kaşıntı bi kaşıntı,sadece karnım ve el bilek kısmım,sinir etti beni :(

bu aralar bende de var ne yapacağımı bilemiyorum.az önce bir tanıdığımızdan ilaç ismi aldım onları süreceğim

Bende 33+5 deyim bugün,dün gece bi kaşıntı bi kaşıntı,sadece karnım ve el bilek kısmım,sinir etti beni :(

ya benim de son güzlerde sürekli bileklerim kaşınıyor,kıpkırmızı oldu kaşıya kaşıya

ilkinde hiç kaşınmamıştım
bunda deli gibi bacaklarımı kaşıyorum
ilkinde bu haftalarda dah çok kilo almıştım.göbeğimde çok çıkmadı hala hani geriliyor desem..

ama göbeğimde kaşınmıyor bacaklarım kaşınıyor.
ödemmi var acaba diye sağlık ocağına gittim ebe yok dedi..neden kaynaklanıyor bu yaa
bileklerime kadar dakikalarca kaşıyorum bazen.

bundan 10 gün önce falan benim de kol,bacak,el ve ayaklarım kaşınmaya başladı aniden,internette okuduğum birkaç şey yüzünden baya korktum,dedim sabahı bekliiim geçmezse doktoru arayıp sorayım.sabah geçmeyip daha da artınca doktorumu aradım.gebelikte daha hassas olunduğu için bi takım yediklerinize vücut hassasiyet gösterebiliyormuş.çikolata ve baharatı bi müddet kes dedi,bide bi krem söyledi,bolca sür dedi.ben çikolatayı kesince kendiliğinden geçti zaten kreme bile gerek kalmadı.ama gebelikte kaşıntının bi çok sebebi olduğu için en güzeli doktorunuza sormanız.

bu aralar bende de var ne yapacağımı bilemiyorum.az önce bir tanıdığımızdan ilaç ismi aldım onları süreceğim

karaciğer hormonlarıma bakıldı hiçbişey çıkmayınca
basiskreme
advantan
claritine-antihistamink kullandım 1 saat te geçti

ama karaciğerde sorun varsa hemen doğurmanız gerekirmiş arkadaşlar önce karaciğer enzimlerine baktırın

merhabalar,ben de 37 haftalık hamileyim 1 haftadır inanılmaz kaşıntılarım başladı,heryerim neredeyse,özellikle acuç içlerim ayak tabanlarım.doktora koştum ve karaciğer testleri yapıldı sonuçlar yüksek çıktı ve gebelik kolestazı teşhisi kondu.bebeği riske atmamak için erken doğum yapmak zorundayım salı günü Allahın izniyle bebeğimi dünyaya getiricem.bu yüzden arkadaşlar kaşıntıları lütfen ihmal etmeyin,ciddi sonuçlar doğurabiliyor...

Back
X