benim de karnim cok kasınıyor.krem de kullanmama ragmen.korkmaya basladim.bu kadar uzun surmesi insallah hersey yolundadir.doktora gitmedim normaldir diye ama sanirim gitmem gerekecek..gecenin dordunde burdayim kaşıntıdan((
kizlar internette böyle yaziyor ama:
İkinci üçayın sonlarında ya da son üçayın başlangıcında ortaya çıkan ve bereberinde döküntü görülmeyen kaşıntılar gebeliğin intrahepatik kolestazı olarak tanımlanan bir karaciğer hastalığınının belirtisi olabilir. Bu durum tüm gebelerin yaklaşlık %1'ini etkileyen bir sorundur.
Karaciğerde üretilen safra, safra kanallrı içinde normal şekilde ilerleyerek safra kesesine ulaşamaz. Bu durumda safra tuzları kana karışarak ciltte birikir. Kaşıntı genelde oldukça şiddetlidir. Hastalığın kendisi normalde döküntüye neden olmaz ancak şidetli kaşıma neticesinde ciltte kızarıklıklar ve tırnak izine bağlı ince kesikler olabilir.
İntrahepatik kolestaz tehlikeli bir durumdur. Bebekte gelişme geriliği ve hatta anne karnında ölüme neden olabilir.
Tanısı yapılan kan testleri ile konur.
Şiddetli kolestaz varlığında bebeği riske atmamak için doğum planlanarak bebek erken dünyaya getirilebilir.
Durum genelde doğumdan sonra kendiliğinden düzelir. Ancak takip eden gebeliklerde tekrarlama olasılığı yüksektir.
Bende 33+5 deyim bugün,dün gece bi kaşıntı bi kaşıntı,sadece karnım ve el bilek kısmım,sinir etti beni
bu aralar bende de var ne yapacağımı bilemiyorum.az önce bir tanıdığımızdan ilaç ismi aldım onları süreceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?