- 29 Temmuz 2016
- 5.462
- 15.393
- 248
- 27
- Konu Sahibi byzaahuseyin
-
Şer'i hükümlere uygun yaşamanız mümkün değil bu yüzyılda.:) size göre hurafe kısmını vs bilemem,
Islam üzerine bir hayat yasiyosam eğer dikkat ederim ...
Her insanın yaşam tarzi zihtiniyeti farklıdır, ve kimse kimsenin zihniyetini küçümseyemez...
Rabbime binlerce kez şükrediyorum zihniyetim yetistirlme tarzım yönünden...
Yani kısacası ben olayın sosyolojik antropolojik kısımlarına bakmıyorum
Rabb'im nasıl ne sekilde yasamamiz gerektiğini bildirmiş ona bakıyorum :)
Burada konuyu paylaşan arkadaş sadece 1 kısmı ele almış
Sadece karnı gizlerse edepli olur diye bisey yok ...
Bi arkadaş yazmış "Çocuğun edebine huyuna suyuna maalesef kaenınızdayken bişey yapamazsınız bu tür hurafelere inanmayın Allah aşkına :)"Maria26 demiş
Anne karnındayken bol Kur-an okumak gıybetten günahtan uzak durmak ve gün içerisinde zikrullahla meşgul olmak ve bol dua etmek
Bebeğin manevi acıdan beslenmesine yardımcı olur bu bi gerçek
Tabiki doğduktan sonraki yetiştirme tarzıda cok önemli ama anne karnındayken de çocuk çoğu şeyi alıyo anneden..
Bu konuda tek kısım ele alındığı için sadece gizlersen edepli olur algısı oldu çoğu kişide
Lakin onunla birlikte annenin üzerine düşen başka şeylerde var
O yuzden yazmak istedim
Çocuğum var canım hamd olsun 9.5 aylikÇocuğunuz varmıydı?
Ben hamileliğimin baştan sonuna kadar yaptıklarımı size açıklayacak anlatacak değilim tabiikii
Bunlar yapılması gereken şeyler zaten burada konuşulması sadece tuhaf
Neyse bazı kafadaki kalıptaki insanlara zaten sen onu yapma bunu yap şunu yapma o yanlış hurafe di ye me yiz maalssef :) o kafasında neye inanıyorsa devam eder.
Saklayabilen gizleyebilene helal olsun gebelği bu utanılacak bişey değil ..
Hayırlı hamilelikler..
Sizin edepten anlayışınız başta yazdıklarınızsa bilemem canımDaha hamileliğinde gizleyen saklayan, sonra o çocuk doğunca şşttt sus bakayım aman edebini takın edepli edepli otur. Birinin yanında sesini çıkarma sus otur, kocanın yanında sesini yükseltme sus otur.
Büyüklerin yanında konuşulmaz cevap verilmez sus otur.
Edepten kasıt buysa eğer ben oğlumu edepsiz yetiştiriyorum. Özgür yetiştiriyorum. Özgüveni bol yetiştiritorum.
Her zaman söz hakkı olduğunu onu çok önemsediğimizi, herkesten (elalemden) çok daha değerli olduğunu anlatarak yetiştieiyorum.
Dini bütün, ahlaklı, saygılı olsun yeter ..
Allahıma bin şükür ..
Çocuğum var canım hamd olsun 9.5 aylik
Burdaki anlatmak istediğim utanmak veya ayıp bisey diye değil :) tabiki utanilacak bisey değil
Ama dar giyinip gözleri göbeğine çekmek benim icin doğru bişy değil
Nekadar bol okadar iyidir benim için
Neyse canım herkesin görüşü düşüncesi farklı saygı duyuyorum düşüncelerinize :)
Sizin edepten anlayışınız başta yazdıklarınızsa bilemem canım
Edepten deyince benim aklıma okadar güzel şeyler geliyoki :) sizin aklınıza gelenler ile (basta yazdiklariniz) uzaktan yakından alakası yok ...
Tabiki öyle :)Sadece basit örnekler vermiştim :) herkesin edebi kendine kimse kimseye edep dersi veremez
Aynen oyle oldu valla :)Henüz hamile değilim ama hamile kalırsam bende saklarım.. bunun edeple alakası yok nazara inanırım.. bide bu tür şeylere inanmayanlar sadece inanmadıklarını söyleseler yeter bence. Kadın buraya merak ettiği bişeyi sormuş ne cahilliği kalmış ne bişeyi kalmış herşeyi saydırmışlar mübarekler:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?