Gebeliğe Hazırlık Hamilelikte karnı gizlemek

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Burada konuyu paylaşan arkadaş sadece 1 kısmı ele almış
Sadece karnı gizlerse edepli olur diye bisey yok ...
Bi arkadaş yazmış "Çocuğun edebine huyuna suyuna maalesef kaenınızdayken bişey yapamazsınız bu tür hurafelere inanmayın Allah aşkına :)" Maria26 Maria26 demiş
Anne karnındayken bol Kur-an okumak gıybetten günahtan uzak durmak ve gün içerisinde zikrullahla meşgul olmak ve bol dua etmek
Bebeğin manevi acıdan beslenmesine yardımcı olur bu bi gerçek
Tabiki doğduktan sonraki yetiştirme tarzıda cok önemli ama anne karnındayken de çocuk çoğu şeyi alıyo anneden..

Bu konuda tek kısım ele alındığı için sadece gizlersen edepli olur algısı oldu çoğu kişide
Lakin onunla birlikte annenin üzerine düşen başka şeylerde var
O yuzden yazmak istedim

:) size göre hurafe kısmını vs bilemem,

Islam üzerine bir hayat yasiyosam eğer dikkat ederim ...
Her insanın yaşam tarzi zihtiniyeti farklıdır, ve kimse kimsenin zihniyetini küçümseyemez...
Rabbime binlerce kez şükrediyorum zihniyetim yetistirlme tarzım yönünden...

Yani kısacası ben olayın sosyolojik antropolojik kısımlarına bakmıyorum

Rabb'im nasıl ne sekilde yasamamiz gerektiğini bildirmiş ona bakıyorum :)
Şer'i hükümlere uygun yaşamanız mümkün değil bu yüzyılda.

Milletçe bayılıyoruz hurafelere. Ya göbeğin top gibi önde öyle ki bende 40 kilo fazlasının tee peri bile belli ediyorlar gobegimi çarşafa girsem yine görünür. Eee o zaman bizim oğlan doğmadan daha edepsiz desenize :)

Burada konuyu paylaşan arkadaş sadece 1 kısmı ele almış
Sadece karnı gizlerse edepli olur diye bisey yok ...
Bi arkadaş yazmış "Çocuğun edebine huyuna suyuna maalesef kaenınızdayken bişey yapamazsınız bu tür hurafelere inanmayın Allah aşkına :)" Maria26 Maria26 demiş
Anne karnındayken bol Kur-an okumak gıybetten günahtan uzak durmak ve gün içerisinde zikrullahla meşgul olmak ve bol dua etmek
Bebeğin manevi acıdan beslenmesine yardımcı olur bu bi gerçek
Tabiki doğduktan sonraki yetiştirme tarzıda cok önemli ama anne karnındayken de çocuk çoğu şeyi alıyo anneden..

Bu konuda tek kısım ele alındığı için sadece gizlersen edepli olur algısı oldu çoğu kişide
Lakin onunla birlikte annenin üzerine düşen başka şeylerde var
O yuzden yazmak istedim

Çocuğunuz varmıydı?
Ben hamileliğimin baştan sonuna kadar yaptıklarımı size açıklayacak anlatacak değilim tabiikii
Bunlar yapılması gereken şeyler zaten burada konuşulması sadece tuhaf
Neyse bazı kafadaki kalıptaki insanlara zaten sen onu yapma bunu yap şunu yapma o yanlış hurafe di ye me yiz maalssef :) o kafasında neye inanıyorsa devam eder.
Saklayabilen gizleyebilene helal olsun gebelği bu utanılacak bişey değil ..
Hayırlı hamilelikler..

Çocuğunuz varmıydı?
Ben hamileliğimin baştan sonuna kadar yaptıklarımı size açıklayacak anlatacak değilim tabiikii
Bunlar yapılması gereken şeyler zaten burada konuşulması sadece tuhaf
Neyse bazı kafadaki kalıptaki insanlara zaten sen onu yapma bunu yap şunu yapma o yanlış hurafe di ye me yiz maalssef :) o kafasında neye inanıyorsa devam eder.
Saklayabilen gizleyebilene helal olsun gebelği bu utanılacak bişey değil ..
Hayırlı hamilelikler..
Çocuğum var canım hamd olsun 9.5 aylik
Burdaki anlatmak istediğim utanmak veya ayıp bisey diye değil :) tabiki utanilacak bisey değil
Ama dar giyinip gözleri göbeğine çekmek benim icin doğru bişy değil
Nekadar bol okadar iyidir benim için
Neyse canım herkesin görüşü düşüncesi farklı saygı duyuyorum düşüncelerinize :)

Daha hamileliğinde gizleyen saklayan, sonra o çocuk doğunca şşttt sus bakayım aman edebini takın edepli edepli otur. Birinin yanında sesini çıkarma sus otur, kocanın yanında sesini yükseltme sus otur.
Büyüklerin yanında konuşulmaz cevap verilmez sus otur.
Edepten kasıt buysa eğer ben oğlumu edepsiz yetiştiriyorum. Özgür yetiştiriyorum. Özgüveni bol yetiştiritorum.
Her zaman söz hakkı olduğunu onu çok önemsediğimizi, herkesten (elalemden) çok daha değerli olduğunu anlatarak yetiştieiyorum.

Dini bütün, ahlaklı, saygılı olsun yeter ..

Allahıma bin şükür ..

Daha hamileliğinde gizleyen saklayan, sonra o çocuk doğunca şşttt sus bakayım aman edebini takın edepli edepli otur. Birinin yanında sesini çıkarma sus otur, kocanın yanında sesini yükseltme sus otur.
Büyüklerin yanında konuşulmaz cevap verilmez sus otur.
Edepten kasıt buysa eğer ben oğlumu edepsiz yetiştiriyorum. Özgür yetiştiriyorum. Özgüveni bol yetiştiritorum.
Her zaman söz hakkı olduğunu onu çok önemsediğimizi, herkesten (elalemden) çok daha değerli olduğunu anlatarak yetiştieiyorum.

Dini bütün, ahlaklı, saygılı olsun yeter ..

Allahıma bin şükür ..
Sizin edepten anlayışınız başta yazdıklarınızsa bilemem canım
Edepten deyince benim aklıma okadar güzel şeyler geliyoki :) sizin aklınıza gelenler ile (basta yazdiklariniz) uzaktan yakından alakası yok ...

Çocuğum var canım hamd olsun 9.5 aylik
Burdaki anlatmak istediğim utanmak veya ayıp bisey diye değil :) tabiki utanilacak bisey değil
Ama dar giyinip gözleri göbeğine çekmek benim icin doğru bişy değil
Nekadar bol okadar iyidir benim için
Neyse canım herkesin görüşü düşüncesi farklı saygı duyuyorum düşüncelerinize :)

Onlara bende kızıyorum canım aynı görüşteyiz. Göbeği pırtlamış koca poposu pırtlamış bi yandan, göğüsler öyle.. böyle görünce ama yazık ne biçim giymiş bu kızcağız nasıl giyiceğini bilmiyo bebek orda rahatsız diye düşünürüm direkt.
Yoksa çocuk edepsiz ahlaksız olacak diye değil. Banane canım herkes farklı yetiştirir çocuğunu ..

Yani kıyafetin darlığı sadece bebeğin içerde rahatsız olması olur. 1 2 duydum bile böyle dapdar giyip bebekte sorun çıkan, başta gelişim geriliği olur zaten çocuk rahat beslenmez bizim göbek bağımızdan besin gidiyor.
Ben her zaman kararında rahat şeyler giyerek geçirdim oğlumda maşallah çok güzel doğdu

Sizin edepten anlayışınız başta yazdıklarınızsa bilemem canım
Edepten deyince benim aklıma okadar güzel şeyler geliyoki :) sizin aklınıza gelenler ile (basta yazdiklariniz) uzaktan yakından alakası yok ...

Sadece basit örnekler vermiştim :) herkesin edebi kendine kimse kimseye edep dersi veremez

Henüz hamile değilim ama hamile kalırsam bende saklarım.. bunun edeple alakası yok nazara inanırım.. bide bu tür şeylere inanmayanlar sadece inanmadıklarını söyleseler yeter bence. Kadın buraya merak ettiği bişeyi sormuş ne cahilliği kalmış ne bişeyi kalmış herşeyi saydırmışlar mübarekler:))

Henüz hamile değilim ama hamile kalırsam bende saklarım.. bunun edeple alakası yok nazara inanırım.. bide bu tür şeylere inanmayanlar sadece inanmadıklarını söyleseler yeter bence. Kadın buraya merak ettiği bişeyi sormuş ne cahilliği kalmış ne bişeyi kalmış herşeyi saydırmışlar mübarekler:))
Aynen oyle oldu valla :)

Back