Gebeliğe Hazırlık Hamilelikte karnı gizlemek

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
yok öyle birşey... dediğiniz gibi olsa herkes edepsiz olurdu... ne kadar saklayabilirsin ki. nazardan korkuyorsanızda kuranda nazar duası var onu okur Allaha bırakırsınız... nazar boncuğu falan onlarda boş işler...

Arkadaşım, böyle çsi mutlu bir haberi neden insan gizler ki, göbeğin belliyse edepsiz mi olacakmış? Böyle düşünüyorsanız vay haline bebişinizin.
Edepli olması için siz yetiştirin , milletimize aydın bir evlat katın. Eminim öyle olacaktır.
Insanlar kendi anlamak istediği gibi anlıyo bazı şeyleri...
Konuyu paylaşan hanım göbeğini gizlemeyenin çocuğu edepsiz oluyo diye biseymi yazmış ben göremedim de :)

Gizlersen dinen faydalı çocuğunun maneviyatı açısından :)

yok öyle birşey... dediğiniz gibi olsa herkes edepsiz olurdu... ne kadar saklayabilirsin ki. nazardan korkuyorsanızda kuranda nazar duası var onu okur Allaha bırakırsınız... nazar boncuğu falan onlarda boş işler...
Arkadaş gizlemeyenin çocuğu edepsiz olur diye biseymi yazmış??

Benim düşünceme göre ayıp şeyler ve kusurlar gizlenir.
Hamilelik en büyük mucizedir, özenli bir şekilde onu gizlemeye çalışmak, bu maneviyatın farkında olmayışındandır bana göre.
Eski batıl inançlarda hamilelik ayıptır, çğnkü bir sevişme sonrası hamile kalınır.
Ve bunu gözler önüne sermek ya da konuşmak cinselliği çağrıştırır, büyüklerin tembihleri ya da hurafeleri bundandır.

karnı ne kadar gizlersen çocuğun o kadar edepli olurmuş ne demek? sizce ne demek istemiş ben mi yanlış okudum... düzeltin o zaman
Düzelteyim canım :))

Arkadaş demek istemiş ki;
Ne kadar sakınıp gizlersen OKADAR edepli olur demiş

Edep bakımından daha edepli hayali olur demek manasına geliyo
Tabiki bunda.yetistirme tarzıda önemli

Diğerleri edepsiz olur demek degil bu
Ama yinede siz anlamak isticegniz gibi anlicaksinz o başka :)

Ha bide Meryem suresini okursaniz
Rabb'im "sus ve gizlen" diye emretmiş:)
Vardır bir hikmet

Vardır bir hikmet
Savunmami yaptığınız icin tesekkurler efeniiiim :)) tabikide aman ha saklayin edepsiz cocuklar yetistirmeyin demedim. Bi yerde okudum boyle yazıyor dogruluk payı nedir duydunuzmu anlamında fikir istedim :) sonrada kendi gorusumu belirttm bende nazardan korktugum icin sevmiyorum alenen sergilenmesini duyurulmasini ama bunu bilmiyordum okuduğum yerde gordum. Bu arada bi arkadas demişki ayıp olan şeyler örtülür:) şunu soylemek isterim insanlar en degerli hazinelerini sakınır :))

Vardır bir hikmet
evet sizde anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız... kendi cümlelerinizle çelişiyorsunuz hala .... ne kadar sakınırsan o kadar edepli olur nedir Yapma Allah aşkına ben az saklıyorum az mı edepli olacak... ben böyle hurafelere inanmıyorum... gizlemek için bir çaba içerisinde değilim ama mecburen giyim tarzım değişiyor daha bol şeyler giymek durumunda kalıyorum çünkü öyle rahat ediyor ve bebeğimi rahat ettiriyorum... kimse sormadıkça hamileyim demiyorum... ne olur ne olmaz yarın öbür gün ters bir durum olur bebeğimi Allah korusun kaybederim birde insanların lafları ile uğraşmayayım diyedir bu.

Savunmami yaptığınız icin tesekkurler efeniiiim :)) tabikide aman ha saklayin edepsiz cocuklar yetistirmeyin demedim. Bi yerde okudum boyle yazıyor dogruluk payı nedir duydunuzmu anlamında fikir istedim :) sonrada kendi gorusumu belirttm bende nazardan korktugum icin sevmiyorum alenen sergilenmesini duyurulmasini ama bunu bilmiyordum okuduğum yerde gordum. Bu arada bi arkadas demişki ayıp olan şeyler örtülür:) şunu soylemek isterim insanlar en degerli hazinelerini sakınır :))
edepsiz çocuklar yetiştirmeyin gibi bir yorum okusaydım yorumum sert olurdu. siz fikir istemişsiniz ve bende görüşümü söyledim. böyle şeylere inanmadığımı söyledim... doğru olsaydı edepsiz olurdu herkes dedim. yani bir nevi hipotezinizi çürütmüş oldum.

edepsiz çocuklar yetiştirmeyin gibi bir yorum okusaydım yorumum sert olurdu. siz fikir istemişsiniz ve bende görüşümü söyledim. böyle şeylere inanmadığımı söyledim... doğru olsaydı edepsiz olurdu herkes dedim. yani bir nevi hipotezinizi çürütmüş oldum.
Bizimde "ne kadar saklarsan o kadar edepli olur" diye anlatmaya çalıştığımız miktar degil zaman. Karniniz tamamen belirginlesene kadar misal 5 6 aya kadar bol kiyafetler tercih edilebilir. Ve ilk hamile kalındığı zamanlar bebegin düşük riski daha fazla oldugu icin nazardan korkuluyo olabilir

Allah bağışlasın bu arada :)

evet sizde anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız... kendi cümlelerinizle çelişiyorsunuz hala .... ne kadar sakınırsan o kadar edepli olur nedir Yapma Allah aşkına ben az saklıyorum az mı edepli olacak... ben böyle hurafelere inanmıyorum... gizlemek için bir çaba içerisinde değilim ama mecburen giyim tarzım değişiyor daha bol şeyler giymek durumunda kalıyorum çünkü öyle rahat ediyor ve bebeğimi rahat ettiriyorum... kimse sormadıkça hamileyim demiyorum... ne olur ne olmaz yarın öbür gün ters bir durum olur bebeğimi Allah korusun kaybederim birde insanların lafları ile uğraşmayayım diyedir bu.
Iste size siz az sakliyosunuz diye az edepli olacak diye bisey demiyoruz biz :)
Siz onu anliyosunz :)

Bizimde "ne kadar saklarsan o kadar edepli olur" diye anlatmaya çalıştığımız miktar degil zaman. Karniniz tamamen belirginlesene kadar misal 5 6 aya kadar bol kiyafetler tercih edilebilir. Ve ilk hamile kalındığı zamanlar bebegin düşük riski daha fazla oldugu icin nazardan korkuluyo olabilir
nazarın çözümü yine duadır... bol kıyafetlerden başka çare yok zaten hem annenin rahatı hem bebeğin rahatı için gerekli diye düşünüyorum...teşekkür ederim Herkesinkini Allah annesine babasına bağışlasın.. kimseye evlat acısı yaşatmasın... hiçbir kucağı boş bırakmasın...

nazarın çözümü yine duadır... bol kıyafetlerden başka çare yok zaten hem annenin rahatı hem bebeğin rahatı için gerekli diye düşünüyorum...teşekkür ederim Herkesinkini Allah annesine babasına bağışlasın.. kimseye evlat acısı yaşatmasın... hiçbir kucağı boş bırakmasın...
Amiiiin Rabbim bende olmak üzere her kadına o duyguyu yaşamayı nasip etsin :)

Tamaaam hanımlar tartismayalim :)ben sadece birşey okudugumu ve bu okudugum seyi daha önce duyan olup olmadığını sebebinin ne oldugunu sordum. Hurafe olduğuna inanmıyorum bazi şeyler gercekten var. Ama herkesin inanış yetisme ve yetiştirme bicimi farklı saygi duyuyorum. Bende saklanmasi taraftariyim bi ayıp bi kusur olduğu icin degil bayanin edebinden, cocuga nazar gelmemesinden, dedigim gibi en degerli varliklarinizi nasıl sakiniyorsanz onuda oyle saklamaniz gerektigini dusundugumden :)

sizde çok saklarsanız edepli olacak diye anlıyorsunuz. peki az saklanırsa ne olur onu söyleyin o zaman? :)
Onuda Allah bilir canım benim biz bilemeyiz :)
Hem illaki saklarsak edepli olur kesin diye bisey de demiyoruz biz
Rabb'im sakının ve gizlenin ayetinde vardır bir hikmet diyip konuşuyoruz :)
Çok ince konular canım
Zihniyetlerimiz cok farklı:)
Rabb'im size hayırlı dogum nasip etsin evladinizi size bagislasin inşaAllah :)

Back