Gebeliğe Hazırlık Hamilelikte karnı gizlemek

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bunun bilimsel bir açıklaması var mı?Ahh ahh eğitim şart
https://onedio.com/haber/bebek-labo...tan-midir-yoksa-sonradan-mi-ogrenilir--581582
Buyrun :) birdahada insanlari elestirmeden önce lutfen kendi egitiminizden ve bildiklerinizden emin olun derim ben :) bosa sallamiyoruz yani bizde bu arada universite okumak halt etmek degil insanın kendini bilgilere açması lazım universite okumak bir ÖĞRETİM insanin kendini gelistirmesi bir EĞİTİMDİR. Nice okumuslar gördüm kafası bos tenekeydi:) komiksiniz gercekten

Pardon da ben size eğitim şart derken ümiversite okumaktan mı bahsettim? Kendi kendinize triplere girmişsiniz. Dediğim şeyin sonuna kadar arkasındayım sizin bana attığınız linkte bebekler bir kukla piyesine göre değerlendirilmiş.Ne mana buradaki konuyla? Ben kendi eğitimimden ve bildiklerimden eminim hiç merak etmeyin

Çünkü bebekler insanlarda iyi kötü insanları seçebiliyorlar. Kötü insanlara göstermemek lazım. Bu cumleyi kurmus secebilidiklerini soylemis sizde gulmussunuz :)

Çünkü bebekler insanlarda iyi kötü insanları seçebiliyorlar. Kötü insanlara göstermemek lazım. Bu cumleyi kurmus secebilidiklerini soylemis sizde gulmussunuz :)
Çünkü bana göre günlük hayatta böyle bir şey mümkün değil :) Attığınız linkte piyese göre değerlendirmiş bebekler, günlük hayatta anlayabileceklerini düşünmüyorum :)

Sanırım bunu duydugun yer Büşra'nın instagramı

Sanırım bende gizlerim . Edebınden falan değilde. Zaten bol kıyafetler tercıh edıyorum . Sevmıyorum yapışan kıyafetlerı .
Çocuguumuda bana bakan gözlerden bile kıskanırım

Tamamen hurafe,tamamen kadını ikinci plana iten itibarsizlastiran bir yobazlık söylentisi bu.
Eski zamanlarda kadınlar öküzden kıymetsiz sayılan birer varlikken haktan söz etmek anlamsız tabii.
Bugün de iste kahkaha atmamalı,kırmızı ruj sürmemeli, hamileyken sokağa çıkmamalı gibi sözlerle o yobaz dönemin etkileri devam ediyor.
Neden ? Çünkü hamile oldugunuz anlaşılırsa seviştiginizi düsünür insanlar,anlaşılmazsa bölünerek çoğalma belki bir ihtimal...

Çocuk dogurmak kadını erkekten üstün kılan en kutsal şey,zaten bu nedenle erkekler kadınları baskilamaya çalışıyor, kadinlar kendi gücünü bir kez keşfetse erkekler kadınları durduramayacağını cok iyi biliyor.
Olayin sosyolojik,antropolojik falan bir sürü açılımı var ama buraya yazabileceğim kadar kisa değil arzu eden araştırsın.
Kadinlarin hamilelik olgusunun eski toplumlarda neden korku ve ayiplama sebebi olduğunu.

Zaten hamile kadın hamileliğini gizlemeli diyenlerin hepsi bahsettiğiniz zihniyetteki insanlar.Aman hamileliklerini gizlesinler mazallah seviştikleri anlaşılır. Çocuk doğduğunda da leylekler getirdi desinler. Hamilelikleri sürecinde karınlarını da gizlediler ya ne edepli olur o çocuk(!) 2018 yılındayız ve hala bu hurafelere inanan insanlar var

Gerçekten insanlari suclamayarak güzelce dusuncenizi açıklamışsnz örneklerle :) kadınlara verilen essiz bir guzellik bencede içinde bi insan barındırmak yasatmak ve onu dogurmak :) eski zamanlarda soylenen birşey evet ama bende ayip olduğu yada edepli olmasını istedigim icin degil onu sakınmak istedigim icin nazara gelmesin diye gizlerim sanırım gizleyebildigim zamana kadar :)

Elestirirken yorumlarimi incelemiyorsunz galiba :) hicbir yorumumda hamileliklerini gizlesinler sevistigi anlaşılır diye bi cumle kullanmadim hatta dedimki ayıp değil hani şöyle düşünün bi bebekle bi canla kiyaslamam ne kadar dogru bilmiyorum ama insanlar paralarını altınlarını hep sakınır saklar yada hic mi olmadı sizin ben küçükken bi oyuncagm vardı aman biri kıracak biri alıp gidecek diye oynamaya dahi kiyamazdim bazen:)

Nazara ben de inanırım, aslında bu da batıl inanç sayilir esko şaman kültürünün bir uzantisi ama bakışların enerjisi iyi ya da kötü etkileyebiliyor insanları.
Saklamak bireysel bir tercihtir mutlaka ancak saklamadi ya da ilan etti diye kimseyi yaftalayamayiz hele ki edepsizlikle/ahlaksizlikla...
Saklamak tercihse ilan etmek de tercihtir çünkü.

Tabiki kimseyi suclamadim hakaret de etmedim sadece ilan etmek gobegini açıp fotoğraflar cekinmek filan ne bileyim bana gore degil ben hoşlanmıyorum itici geliyor gözüme:) bunu söyledim ama asla suclamadim ahlakiyla edebiyle

Ben edeple alaklı yorum yapanlara ithafen konuştum sizi hedef göstermedim farkındaysanız?

Aynen katılıyorum

Bebek saklancak bir sey degil ki .Tas catlasin 4 ay sakla.Giyim tarzi tercih meselesidir.Zaten dar giyince bebek rahatsiz oluyor tekme atiyor .Bir tik genis giyiniyorsun her türlü. Cocugun edepli olmasi dogduktan sonraki yetiştirme tarzina bagli .Sen doguma kadar xxl takıl ama terbiye verme edepli olsun diye bekle dur .
Haa nazar ayri bir durum .Bebek hareket edince ben refleks olarak gizleme ihtiyaci duyuyorum
Cunku bazi insanlar konusurken yuzunuze degil karniniza bakıyor.

Çocuğun edebine huyuna suyuna maalesef kaenınızdayken bişey yapamazsınız bu tür hurafelere inanmayın Allah aşkına :)) ben oğlumda normal giyindim ne çok dar ne de çok bol, 7 aydan aonra nereye saklayacaksınız pardon ? :)) hamile kaldıktan sonra o karın bir şişssinde görelim sizleri nereye saklanacak o koca göbek :)))
He çok kilolu insanların 9 ay belli olmuyor ama bak onu deneyebilirsiniz :) zaten var olan bir göbek karın çok da şişmiyor anlaşılmıyor doğuma kadar. Benim 4.aydan itibren top gibi.çıktığı için kilomda fazla olmadığı için saklamak mümkün olmuyordu maakesef çarşaf giyecek halimiz.yok ..
Dapdar giyenleri de anlamıyorum bebek rahatsız oluyor zaten sinyal veriyor kararında düzgün kıyafetler giyin çok da takılmayın ya kim ne derse desin daha çocuk doğmadan milleti düşünğyorsunuz

Nikahlı kocandan hamile kalmışsın neden saklayacakmışsın? Zina mi ettin günah mı işledin ki?

Evlatlarımız karnımızı gizledik diye edepli olmaz bizler iyi örnek olur güzel yetistirirsek işte o zaman edepli olurlar Allahın izniyle :)
Olay bununla da bitmiyor tabi, Nuh Peygamberin oğlu iman etmemişken anne babası putperest olan Musab Bin Umeyr iman ediyorsa demek ki mesele karnı gizlemekle çözülecek kadar basit değil :)
Siz tabi içinizden geldiği gibi davranın sonuç olarak özgür iradeniz var...

:) size göre hurafe kısmını vs bilemem,

Islam üzerine bir hayat yasiyosam eğer dikkat ederim ...
Her insanın yaşam tarzi zihtiniyeti farklıdır, ve kimse kimsenin zihniyetini küçümseyemez...
Rabbime binlerce kez şükrediyorum zihniyetim yetistirlme tarzım yönünden...

Yani kısacası ben olayın sosyolojik antropolojik kısımlarına bakmıyorum

Rabb'im nasıl ne sekilde yasamamiz gerektiğini bildirmiş ona bakıyorum :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…