- 4 Nisan 2018
- 536
- 209
- 18
- Konu Sahibi byzaahuseyin
-
Sen öyle diyince babannem geldi aklima diyodu ki geçen gün filanca filancanin gelini varmış da babannem oraya geldiginden gidene kadar gelin elini karnindan indirmemis oksamis durmuş babannemde ayipliyor bana :))) 'a guzum eskiden oylemiydi görünecek belli olacak die nasil saklayacagmizi ne giyecegimizi şaşırırdk okşayıp durdu karnını hic ayıp kalmamış millette':)))Valla o kadar bekliyorum burda, bebiş olacak mı oldu mu diye telaşa kapılıyorum. Hele bi hamile kalayım karnım büyümeye başladı mı göğsümü gere gere dolaşırım valla...O hamile yazan kıyafetlerden de giyerim. Fotoğrafçı tutar fotoğrafta çektiririm, dibine kadar yaşarım yani...
Ha yapmayacağım tek bişi söyliyim. Sosyal medyada ataçlı resim paylaşmamNazar değer diye değil, saçma bulduğum ve artık bayağılaştığı için
evet eskiden öyleymiş. Babannem 40 gün beni kimselere göstermemiş. Dışarı çıkarsa yüzümü saklamış, görmek isteyenlere inat etmiş göstermemiş. Korkmuş nazar değer diye. Yani öyle görmüşler, öyle yetişmişler.Sen öyle diyince babannem geldi aklima diyodu ki geçen gün filanca filancanin gelini varmış da babannem oraya geldiginden gidene kadar gelin elini karnindan indirmemis oksamis durmuş babannemde ayipliyor bana :))) 'a guzum eskiden oylemiydi görünecek belli olacak die nasil saklayacagmizi ne giyecegimizi şaşırırdk okşayıp durdu karnını hic ayıp kalmamış millette':)))
Bende sey duymustum hamilelikte karnini ne kadar gizlersen yani bol seyler giyerek kapatirsan dogumun kolay olurmuş cevremdede bi kac tane ornek olunca acabami dedim :) bi arkadasim 8 aylik hamileyken tatile gitti ve bikini giymisti falan gunlerce doguramamisti.
E tabi yani ben yinede gizlenmesi taraftariyimevet eskiden öyleymiş. Babannem 40 gün beni kimselere göstermemiş. Dışarı çıkarsa yüzümü saklamış, görmek isteyenlere inat etmiş göstermemiş. Korkmuş nazar değer diye. Yani öyle görmüşler, öyle yetişmişler.
şimdi de mesela sosyal medyaya çoğu kişi ilk 40 gün bebeğin yüzünü gizleyip koyuyo. komik geliyo bana. bebeğin yüzünü saklayacaksan neden fotoğrafını koyuyosun ki. Hiç koyma o zaman.
Hahahah komik ama insan yinede acabami diyo :))) ama ben hamile kalirsam gostere gostere gezicemIlahi yaaaa cok güldüm valla :)))
Hayırlı aksamlar biryerde okudum hamileyken karninizi ne kadar gizlerseniz bebisiniz o kadar edepli olurmus duyan varmi hanımlar? Ben hamile bayanların belli bariz duyurmalarini her önüne gelene gösteriş yapmalarini ozellikle sosyal medyada paylasilmasini zaten dogru bulmuyorum ama nazardan cekindigim icin. Hatta cevremdekileri ozellikle tembihliyorum ama kimsenin elinde olan bisey degil malesef annenize soyledinz o akrabaya komşuya söylüyor kaynananiz ayni sekilde arkadasiniz bile gidip başkalarına soylerken ne nasıl gizlenebilecek anlamıyorum:)
evet eskiden öyleymiş. Babannem 40 gün beni kimselere göstermemiş. Dışarı çıkarsa yüzümü saklamış, görmek isteyenlere inat etmiş göstermemiş. Korkmuş nazar değer diye. Yani öyle görmüşler, öyle yetişmişler.
şimdi de mesela sosyal medyaya çoğu kişi ilk 40 gün bebeğin yüzünü gizleyip koyuyo. komik geliyo bana. bebeğin yüzünü saklayacaksan neden fotoğrafını koyuyosun ki. Hiç koyma o zaman.
Bilemiyorum benim fazla batıl inancım yok. Bence eskiden tabi bebekler o dönem çabuk hastalanıyo. Hastalıkta çok. O yüzden hastalanınca demişlerdir ki, falancanın nazarı değdi ondan oldu.Bunda ama cidden bir doğruluk payı var. Bebeği ilk 40 gün anne baba ve çok yakın aile harici kimseye göstermemek lazım. Çünkü bebekler insanlarda iyi kötü insanları seçebiliyorlar. Kötü insanlara göstermemek lazım. Kötü dediğsemde günahkar falan. Anladınız işte :)
isiz ne diye okudunuzBunu ben bi yerde okumuştum ama nerde hatırlayamıyorum. Hamile falan değilim ama evlenip hamile kalırsam Allah'ın izniyle ben de öyle yapmayı düşünüyorum. En doğrusu bu geliyor bana.
Var boyle seyler nazardan catlayan bebekler falanBilemiyorum benim fazla batıl inancım yok. Bence eskiden tabi bebekler o dönem çabuk hastalanıyo. Hastalıkta çok. O yüzden hastalanınca demişlerdir ki, falancanın nazarı değdi ondan oldu.
Mesela benim babannem bir çocuğunu kaybetmiş. Doğumdan sonra 9 aylık falanmış. Sebepsiz ölüyo. Ölüm sebebi araştırılmıyor tabi o zamanlar. Ama babannem hep çocuğun adını taşıyamadığı için öldüğünü söyler. Unuttum işte bir devlet büyüğü adını koymuşlar da, onun gibi olamayacağı anlaşılınca çocuk ölmüş kendiliğinden. Buna da "adını taşıyamadı" diyorlar.
Ha nazara inanırım o ayrı. Ama bebeğimi 40 gün saklar mıyım.. zor...
Ne kadar sığ ve bağnaz bir düşünce. İçinde alien taşımıyorsun, insan evladı taşıyorsun. Yok saklayınca edepli oluyormuş bilmem ne... En iyi ihtimalle dokuz ay saklayabilirsin karnını. 9 ay sonra misyonunu tamamlayıp dışarı çıkıyor çünkü. Sakladığın kadar edepli oluyorsa 9 ay edepli olacak senin çocuk, yandın bu yüzden.. Ha bence 10 ayı zorla ama. 1 ay 1 aydır neticede.Hayırlı aksamlar biryerde okudum hamileyken karninizi ne kadar gizlerseniz bebisiniz o kadar edepli olurmus duyan varmi hanımlar? Ben hamile bayanların belli bariz duyurmalarini her önüne gelene gösteriş yapmalarini ozellikle sosyal medyada paylasilmasini zaten dogru bulmuyorum ama nazardan cekindigim icin. Hatta cevremdekileri ozellikle tembihliyorum ama kimsenin elinde olan bisey degil malesef annenize soyledinz o akrabaya komşuya söylüyor kaynananiz ayni sekilde arkadasiniz bile gidip başkalarına soylerken ne nasıl gizlenebilecek anlamıyorum:)
Ne kadar sığ ve bağnaz bir düşünce. İçinde alien taşımıyorsun, insan evladı taşıyorsun. Yok saklayınca edepli oluyormuş bilmem ne... En iyi ihtimalle dokuz ay saklayabilirsin karnını. 9 ay sonra misyonunu tamamlayıp dışarı çıkıyor çünkü. Sakladığın kadar edepli oluyorsa 9 ay edepli olacak senin çocuk, yandın bu yüzden.. Ha bence 10 ayı zorla ama. 1 ay 1 aydır neticede.
Şu hamile kadınlar sokağa çıkmasın tahrik oluyoruz diyen bir bakan mıydı din hocası mıydı öyle bir adam vardı ya aynı zihniyetin ürünüsünüz. Üzülmek haddime değil ama üzülüyorum bee
Bende karnimizi gizleyince daha kolay dogum yapildigini ve dogumdan once sabun dagitildigi duydum bnce alakasi yok ama edep acisindan ortmeli karnini gere gere dolasmamaliHayırlı aksamlar biryerde okudum hamileyken karninizi ne kadar gizlerseniz bebisiniz o kadar edepli olurmus duyan varmi hanımlar? Ben hamile bayanların belli bariz duyurmalarini her önüne gelene gösteriş yapmalarini ozellikle sosyal medyada paylasilmasini zaten dogru bulmuyorum ama nazardan cekindigim icin. Hatta cevremdekileri ozellikle tembihliyorum ama kimsenin elinde olan bisey degil malesef annenize soyledinz o akrabaya komşuya söylüyor kaynananiz ayni sekilde arkadasiniz bile gidip başkalarına soylerken ne nasıl gizlenebilecek anlamıyorum:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?