- 15 Mayıs 2021
- 617
- 1.252
Merhabalar arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım. Uzun zamandır konuyla ilgili forumları ve yazıları takip ediyorum. Ben de hamilelik sürecinde yaşadıklarımı sizinle paylaşmak ve fikirlerinizi almak istedim. Mart ayının 9 unda kapalı safra kesesi ameliyatı geçirdim. Ayın 10 ununda adet dönemim başladı. Ve sonrasında 2 ay boyunca adet görmedim. Ameliyattan sonra böyle sıkıntıların yaşanabildiği söylendi. 2 hafta önce ovülasyon testinde çift çizgi görmem üzerine(adet olmadığım için yumurtlama döneminde olabileceğimi düşünmedim). Eczaneden gebelik testi aldım ve orada da çift çizgiyi gördüm. Zaten 2 hafta süresince kasık sancılarım göğüs hassasiyetim ve vücudumda şişkinliklerim iştahta artışım mevcuttu. Sonrasında hemen kan testi yaptırdım sonuç 202,00 çıktı. Şaşkınlık mutluluk her şey birbirine karıştı derken, kan testi yaptırdığım gün kanamalarım başladı. 2 gün sonra tekrar test yaptırdığımda değer 102 ye düşmüştü. Acildeki doktor vücudun gebeliği sonlandıracağını söyledi. Kanamalarım giderek arttı. Ve tabi sancılarım da. Düşük gerçekleşti mi bilmiyorum. Yarın bir test daha yaptıracağım. Doktor değerler sıfırlanana kadar yaptırmalısın dedi. Burada okuduğum ve çevremden duyduğum kadarıyla hamileliğinde kanamalar yaşayan ve sağlıklı doğumlar yapan arkadaşlarımız var. Ve hcg hormonu düşüp yükselenler de.. Kanamam çok azalmasına rağmen kasıklarımdaki sancılar hamileliğimi öğrendiğim günlerdeki gibi devam ediyor. Kanamalarla birlikte düşük yapmış olsaydım hamilelik belirtilerim sona ermiş olmaz mıydı? Üstelik baş ağrılarım ve uyku çökmelerim başladı. Yarın testten sonra değerlerim yükselmiş olursa işinde uzman bir doktora gideceğim hemen. Ama sanırım benimki kimyasal gebelik gibi bir şey(tabi eğer düşük gerçekleştiyse). İnsan anne olacağı haberini alır almaz nasıl böyle bir bağ kurabiliyor, olumsuz bir durumda nasıl darmadağın olabiliyor inanılır gibi değil. Burada yorumları okurken sizlere çok dua ettim. Tüm anne adaylarına sağlıkla bebeklerini kucaklarına almak nasip olsun Sizler de benim için dua eder misiniz? Annelerin duaları kabul olur İnanıyorum hayatta her şeyin bir nedeni var Herkese mutlu bayramlar diliyorum