hamilelikte idrar kaçırma :((

utkumuz

Üç prens annesi
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2010
2.800
1.545
arkadaşlar hafta sonundan beri moralim çok bozuk,cumartesi gecesi bi uyandım her tarafım su içerisinde,iç çamaşırım pijamam,eyvah dedim bebeğin suyu gelmiş,30 haftalık hamileyim.tekrar üzerimi değiştim uyudum yine aynı şekilde su geldi benden.hemen doktora gittik,muayene yaptılar doğum yok hem de bebeğin su kesesi açılmamış dediler,başka bi doktora gitik o da aynı şeyi söyledi,ama benden istem dışı bi anda su geliyo,idrara da benzemiyo hiç.kendi doktoruma gittim pazartesi,epey bi tahlil vs. sonunda idrar kesemim iltihaplandığını idrar kaçırıyo olabilieceğimi söyledi hem de suyun gelseydi şimdiye bebeği etkilerdi dedi bebeğin suyunda hiç bi azalma yok dedi.yine de erken doğum ihtimaline karşı bebeğin akciğerlerini geliştirecek iğne verdi,önlemimizi alalım dedi.idrar kaçırma olayıma da antibiyotik ve suda eritip içeceğim bi ilaç verdi.ama hala ben özellikle de geceleri uyuduğumda kaçırıyorum galiba tuvalete gidersem idrar yapıyorum devamında,bebeğin suyu olmadığına emin oldum gibi,yine de içimde tereddüt var,bana bi fikir verin arkadaşlar,sizce nedir bu durum bütün bu yazdıklarımdan,sizde oldu mu böyle bi durum,bi de bu idrar kaçırma sürekli hale gelirse diye de korkuyorum.Allah yardımcım olsun...

Canım çok geçmiş olsun.... Ben gebelikte idrar kaçırma durumunun olabileceğini, sık görüldüğünü biliyorum... Başıma gelmedi ama, bebeğin basıncından dolayı son aylarda mesane iyice sıkışıyormuş, dolayısıyla istemsizce idrar kaçırmalar olabiliyormuş... Yani iltihabın olmasa da bu durum normalmiş diye biliyorum... Uykuda da vücudun tüm kasları gevşiyor tabi, idrarını bu yüzden tutamıyor olabilirsin... Yatmadan önce mesaneni boşaltıp da yatmaya dikkat et istersen, bir de yatmadan 1 saat önce sıvı bir şeyler içmeyip, idrarını yapıp öyle yatmayı dene istersen... Benim aklıma gelenler bunlar... Çok can sıkıcıdır tahmin ediyorum canım ama sabredicez artık, son günlerimiz.... Doktorların bebişte bir problem olmadığını söylemiş en azından o açıdan rahat ol :))

çok saol canım,aklıma geldikçe tuvalete gidiyorum zaten yine de kaçıyo :)su içmeden hiç duramıyorum bu da tetikliyo galiba.inşallah geçici bi durumdur,kendimden utanıyorum bazen :)) antibiyotik bi bitsin,düzelme olacak mı bakalım.haftaya kontrole gidecem

Son düzenleme:
bende duydum bunu ama durduk yere değil bendede oldu hapşurunca öksürünce vede çok gülünce oluyodu yattığım yerde uyurken falan olmadı ilk kez duydum ayrıca öle her yeri ıslatacak kadarda değil az bişey külodumun ortasını ıslatacak kadar
bence dr teşhisi doğru benimde idrar yolumda iltihap olmuştu böyle durduk yere istem dışı kaçırıyodum ilaç verdi dr düzeldim belimi üşütmekten kaynaklanmış benimki
geçmiş olsun canım hayırlısıyla bebişini kucağına alırsın inş....

canm geçmiş olsun. ilaçlarını kullan ve kaslarını kuvvetlendirecek hareketler yap. yani tuvaletini yaparken idrarını tutmaya çalış 5 10 saniye sık kendini sonra bırak. ilk başlarda tutamayabilirsin ama kasların güçlendikçe tutabileceksin. bu hareket doğumdan sonrada çok fayda sağlayacaktır haberin olsun.

Aa evet, Kegel Egzersizleri değil mi?.... Bilimsel dayanağı da olan bir şey, bunun da faydası olabilir, benim aklıma gelmemişti...

canım ya sanırım hepimizin başında aynı dert ben 33. haftamdayım ve geçen akşam eşim gıg-dıklarken kaçırdım çooooooook utandım ilk kez başıma geldi eşim hamilelikta normal bunlar asıl ben hata yaptım seni utandırdım falan dedi ama hala yüzüne bakamıyorum birde doğuma benle gir diyordum töbeee hayatta istemem o halimi görecek kanamalarımı falan

ben geçen hapşırınca kaçırdım ben daha 24 haftalığım üstelik her sabah wc ye gittiğim halde evden çıkmadan gene gidiyorum sonra serviste tekrar geliyo iş yerinde wc ye zor yetişiyorum

tutamıyoruz işte benim bebek aşağıdaydı hep 34 haftadayım şimdi daha aşağı iniyo heralde iyice sıkıştırıyo bazen foş çıkacak zannediyorum idrarımı
iki gün öncede hastaydım gece kalktım üç dört civarı bir kusma bir kusma kusarkende tabi belki bi kilo çiş yaptım üzerime :)

ayyy herkeste aynı dert yaaa :)))))
ben de hapşırınca gülünce öksürünce filan kaçırıyorum, çamaşır yetiştiremiyorum nerdeyse.bir de hapşırığım bayağı arttı 35 haftam bitti bugün. önceden havlu peçete filan koyuyordum sonra yetişmedi bir de zararı olur kaçar maçar diye düşündüm artık bez diktim de bez koyuyorum.
rezil bir durum aslında ama insana komik geliyor yaaa işte hamileliğin cilveleri :)))

Bahsettigin sorun bende de var ne yazik ki... hissetmiyorsun degil mi geldigini bir bakıyorsun camasirin islanmis .

Merhaba arkadaşlar. Bende bu konuyla ilgili sıkıntılar yaşamıştım. Gebelikte idrar kaçırma problemi etiketteki sitede açıklanmış, okumanızda fayda var derim. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…