- 12 Temmuz 2024
- 149
- 107
- 25
- Konu Sahibi pembeborek
İyi geceler herkese. Tek yazma sebebim içimi dökmek ve benimle benzer durumlar yaşayan var mı bilmek. 13 haftalık hamileyim. Elhamdülillah bebeğimin sağlığıyla ilgili her şey yolunda gidiyor. Ufak tefek bazı sıkıntılar hariç ama o kadarı da normal tabi. Sorun benim ruh sağlığımda. İlk hamileliğim. Hamileliğimin başından beri bir gün bile keyifli ve sıkıntısız bir gün geçirmedim diyebilirim. Özellikle akşamları çöken bir iç huzursuzluğu hakim. Sürekli dualar okuyorum Kuran dinliyorum bir nebze de olsa rahatlıyorum çok şükür. Ama sonra tekrardan başlıyor. Fiziksel olarak biraz fazla etkilendim bulantı, iştahsızlık, aşırı halsizlik, kusma vs. Bütün belirtileri yaşadım yani 13 haftadır. Ama nedense başka bir insana dönüşmüş gibiyim sanki ben ben değilim. Bir türlü içim huzurlu olmuyor hep bir şey beni rahatsız ediyor içten içe. Hormonlardandır diye düşünüyorum belki benim vücudum adapte olamadı bu hormonel değişime. Tabi ki bugünüme şükürler olsun asla isyan etmiyorum lütfen öyle şeyler söylemeyin. Şükürsüzlük değil benimki. Sebebini anlamak istiyorum çünkü içinden çıkamıyorum bu döngünün. Benzer durum yaşayıp doğumdan sonra geçen oldu mu? İlk haftalar çok anksiyeteli gibiydim bebeğe bir şey olacak diye çok kafaya takıyordum her şeyi araştırıyordum. Sonraları panik yapmayı bıraktım ama depresif bir hal çöktü üstüme. Hiçbir şeyden keyif alamıyorum hiçbir şeye enerjim yok. Bütün gün yatmak istiyorum ev işlerinde de çok zorlanıyorum normalde yaşamadığım bir şey. Gelin aynı durumda olanlar varsa dertleşelim konuşunca rahatlayabiliyoruz anca…