- 28 Eylül 2015
- 129
- 69
- Konu Sahibi Nameless29
Arkadaşlar merhabalar ben 22 haftalık hamileyim yalnız ben hamile olmadan önce yüksek riskli hpv oldugumu öğrendim hatta hpvnin ne oldugunu bile bilmiyordum kolposkopi ne varsa yapıldı bana herhangi bir lezyonla ve siğille karşılaşılmadı doktor hamile kalmanda vs sıkıntı yok rahmin için heryeri temiz dedi siğil cıkaran tipten değilmiş yinede aşı vurulmamı istedi 2 tane gardasil aşı vuruldum 3. Vurulcaktım Nisan ayı gibi hatta ve bir yil boyunca düzenli fitil vermişti şuan ismini hatırlamıyorum ve demişti sen bir yıl içinde atarsın bunu vücuttan demişti hatta biz eşimle korunuyorduk sadece bir gece korunmadık ondanda hamile kaldım benım 3. Aşı kaldı ben doktora gittim hamile oldugumu öğrendim 2 aşı vurulmuşsun korkmana gerek yok zaten koruma başlamıştır ama bilirsiniz ki hpvnin kanser tiplerine karşı koruyor o aşı fitili de bıraktırdı doktor dogumdan sonra kontrole gidicem ama dogum kafama yatmıyor genelde normal dogumdan cocuga geçer vs demişler internette benimkisi siğil çıkarmıyor ama geçer diye de korkuyorum bide tedavi yarım kaldgı için bir tık üzgünüm o konuda açıkçası hamilelikte biraz beklenmedik durumda gerçekleşti ben tedavi bittikten sonra hamile olmayı dusunuyordum ama Rabbim böyle uygun görmüş ona sıkıntım yok ben giibi olup sezeryan veya normal dogum olan var mı bebeğe geçtimi emzirmede bir sıkıntı oluyor mu yardımcı olursanız cok seviniirm dostlarım.