• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Hamilelikte hayatı düzene sokmak- var mısınız kızlar birlikte yapalım

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

pembeumutyildizi

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2021
1.901
2.000
63
Merhaba güzel anneler, umarım konuyu doğru yere açıyorumdur.
Şimdi hamilelik bilinmezler ile dolu bir süreç. İster ilk olsun ister üçüncü hepsinde farklılık olabiliyor. Ama yapmamız gereken şeyler var. Bu sabah düşündüm, çok şeyi ihmal ediyorum gibi geldi ve bebeğim için vicdan azabı çektim.
Kendi kendime challange yapmaya karar verdim. Şöyle ki:
- uyku çok önemli, bıraksalar tüm gün uyuruz ama araştırmalar gece uykusunu ayrı tutuyor. Çok geç yatıyorum bazen 1 i falan geçiyor ve sabah erkenden iş için kalkmış olmam lazım. Normal biri için bile 6 saat uyku bir yerden sonra sıkıntı, birde hamile için daha kötü. İlk hedefim uykuyu düzenlemek. Gece en geç 11 de yatmaya başlayacağım, zamanla 10 a çekerim belki.
- mide bulantılarından bir şey yiyemiyorum ama bari meyve yiyeyim. Günlük meyve hedefim olacak
- çok su içen biri değilim, suyu arttıracağım. Bebeğimiz için çok çok önemli
- hareket hareket. İlk 3 ayı geride bıraktım. Doktor çok ayakta kalma dediği için çok yürümedim ama artık yürümem şart. Doktorum 3 aydan sonra yürümeye başla demişti.
- 14 haftalığız günde 1 maden suyu içmemde sakıca yok sanırım.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Birbirimize destek olalım bu aşamayı çok güzel geçirelim

Hadi kızlar katılın

Başlığımız hayirli olsun kızlar ben 18. Haftadayım 2 haftadır aşırı istahliyim salyalarım akıyor yemek görünce yada düşününce 😆😆😥 2 haftada 2 kilo almışım düşük riskim yok günlük yarim saat yürüyüşe başladım 1 haftayı doldurdum inanın ağrılarım bile azaldı ❤❤

Bende bu aralar aşırı hastayım 🤦🏼‍♀️ c vitamini falan çok önemli suyla birlikte hergün meyve falan yemek lazım 1 tane ki bağışıklık düzende dursun

Hamile Yogasına başlayalım düşük riski olmayanlar ve doktoru izin verenler. Doğumu kolaylaştırır ve hareketsizlikten kaçınmış oluruz . Ben sekreter olarak çalışıyorum genel anlamda çok hareketsizim gün içerisinde.

Ruyaperisi Ruyaperisi Papatyamelo Papatyamelo S Sudee2323 PeterPanik PeterPanik Asliq Asliq mauve mauve KatieMorosky KatieMorosky eras0201 eras0201 R Roseash elifselman elifselman navicula navicula

Ve aklıma gelmeyen diğer kızlar hadi gelin. Diğer topiclerde kontrol falan konuşuyoruz burada da kendimizle sağlıkla ilgili şeyler paylaşalım, birbirimizi harekete geçirelim .
Çok iyi olmuş kuzum valla bende aşırı iştahsızlık var daha doğrusu kusma korkusu acim ama yemeye korkuyorum resmen su da içemiyorum ya yarin sabahtan itibaren buraya rapor vermeye başlıyorum 😍

Hamilelikte sağlık için en başta kesinlikle su geliyor tecrübeyle sabit diğer hamileliklerimde su içmedigim için sürekli tavan yapan idrar yolu enfeksiyonu vardı en son böbrek büyümesiyle sonuçlandı ne çektim. Bu hamileliğimi öğrenir öğrenmez suya başladım. Ama değerlerim çok düşük demir, vitamin ve dvitaminine başladım ilaçların faydasını görebilirim inşaAllah

Hamilelikte sağlık için en başta kesinlikle su geliyor tecrübeyle sabit diğer hamileliklerimde su içmedigim için sürekli tavan yapan idrar yolu enfeksiyonu vardı en son böbrek büyümesiyle sonuçlandı ne çektim. Bu hamileliğimi öğrenir öğrenmez suya başladım. Ama değerlerim çok düşük demir, vitamin ve dvitaminine başladım ilaçların faydasını görebilirim inşaAllah
Ayyy canım bende de böbrek büyümesi var belirtileri neydi sende 😔

Ayyy canım bende de böbrek büyümesi var belirtileri neydi sende 😔
Benim karnından yanlarıma doğru sancı girip çıkıyodu enson doğum sancımı başlattı hastahaneye yattım ciğer gelistici falan yapıldı ama çok şükür 1ay daha idare edebildik sonra zamanında doğum oldu çok şükür

Benim karnından yanlarıma doğru sancı girip çıkıyodu enson doğum sancımı başlattı hastahaneye yattım ciğer gelistici falan yapıldı ama çok şükür 1ay daha idare edebildik sonra zamanında doğum oldu çok şükür
Aynı ağrı bende de var şuan böbrekte de büyüme var dedi 😭 oof

6 aylık bebesiyle boğuşan bir anne olarak sizlere tavsiye vermeye geldim kızlar 😆😆

1- Evi minimalize edin. (Sadeleştirme) bunun ekmeğini çok yersiniz bak.
2- uyuyun bol bol keyif atın.
3- Doğum sürecine cok inmeden, emzirmeyi ten tene temasin onemini arastirin doğuma yakın.
4- Doktor icinize sinmezse 1 sn dusunmeyin degistirin ( en buyuk pişmanlığımdı benim )
5- Bebeyle konuşun muhakkak bu çok muhim.
6- Lutfen lutfen sizi strese sokan insanlardan mecburiyetiniz yoksa uzak durun.
7- Unutmayın siz her ne olursa olsun onun annesisiniz ve dunyanin butun mukemmel anneleri toplansa bebeğiniz sadece sizi seçer. 😍

Veeee en en önemlisi lohusalikta ne yaşarsanız yasayın geçici olduğunu unutmayın !!!

Çok iyi olmuş kuzum valla bende aşırı iştahsızlık var daha doğrusu kusma korkusu acim ama yemeye korkuyorum resmen su da içemiyorum ya yarin sabahtan itibaren buraya rapor vermeye başlıyorum 😍
Bende aynı durumdayım vicdan azabı çekiyorum. Sabahları kahvaltı bile zor yapıyorum.
Raporumu vereyim hemen
Dün maden suyu içtim
Suyu arttırdım ama istediğim orada değil henüz
Halsizlik olunca erkenden uyudum ama onu sayamam çünkü uyudum uyandım gittim ilacımı içeyim diye bu seferde salonda uyumuşum🙈 istiyorum ki en geç 23 gibi kendi yatağıma yatıp sabaha kadar orada uyumak. Umarım o da olur
Meyve yiyemedim 😔

Başlığımız hayirli olsun kızlar ben 18. Haftadayım 2 haftadır aşırı istahliyim salyalarım akıyor yemek görünce yada düşününce 😆😆😥 2 haftada 2 kilo almışım düşük riskim yok günlük yarim saat yürüyüşe başladım 1 haftayı doldurdum inanın ağrılarım bile azaldı ❤❤
Ayyy maşallah darısı başıma. 😍 ama daha 14 haftalığım belki o da başlar yakında. Yürüyüşü bende arttırmaya başladım.

Hamile Yogasına başlayalım düşük riski olmayanlar ve doktoru izin verenler. Doğumu kolaylaştırır ve hareketsizlikten kaçınmış oluruz . Ben sekreter olarak çalışıyorum genel anlamda çok hareketsizim gün içerisinde.
Çok mantıklı ay sonunda kontrolüm var, bende sorayım doktoruma izin verirse başlayayım bende. Gebelik eğitimi varmış yaz sonu ona da bakacağım

Çok korkuyorum idrar yolu enfeksiyonundan su çok önemli. Az az ama sık yemeye karar verdim. Suyu da arttırmam şart 😔

İki gündür sağ yanıma ağrı giriyor ama böbrek değil fakat bikaç gün önce sağ böbreğe ağrı girdi. Risk olabilir mi sence 14 haftalığım henüz

Back