Hamilelikte haşimato (tsh t4 t3 normal, anti tpo yüksek)

• Konu Sahibi Konu Sahibi mllen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mllen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2021
2.338
4.400
83
5 senedir subklinik hipotiroidi var. Tedavisiz dogal yolla gebe kaldim. Zaten tiroid ilaci kullaniyordum ama yine de tsh hep kontrol ettirdim. 9.haftada biraz yukselince doktorum ilacimin dozunu artirdi. Simdi yine 2.5 altina dustu. Fakat anti tpo hala yuksek. Hamileyken tsh normal anti tpo yuksekligi sorun cikarir mi bilemedim. Bu carsamba zaten kadin dogumda ikili tarama testim ve dahiliye randevum var. Fakat icim icimi yiyor. Bu durumu yasayanlar oldu mu ?

benimde hala çok yüksek ama ikili tarama testimde herhangi bir sorun çıkmadı. Her ay endokrine gidip kan verip baktırıyorum tiroid değerlerime. Endokrin doktorum da anti TPO ile ilgili olumsuz herhangi bir şey söylemedi. İnşallah sağlıkla kucağımıza alırız bebişlerimizi.

Anti tpo kaç acaba bende 365 çıktı tsh 2.17

en son bakıldığında 700 küsür çıkmıştı tsh ım da 2.60 çıkmıştı ilacımın dozunu 125 yaptı doktorum. siz daha iyi sonuçlarınız hiç stres yapmayın.
Tüp bebeğe başlıyorum bu hafta dr sorun olmaz dedi ama ilerleyen yıllarda sorun olur dedi ne bileyim tedirgin oldum birden

Dahiliye randevumu erkene aldim gittim. Doktor tsh normalse endiselenecek bisey olmadigini soyledi. Cunku antikor seviyelerini tedavi edemiyolarmis, yuksek seyredebiliyormus. Ilacinizi duzenli kullanin tsh normal aralikta olsun ki hamilelikte mutlaka daha dikkat edin dedi. Yani bi sorun yokmus cok sukur. Birde dedi ki bundan 10 sene oncesine kadar gebelerde tsh bakilmiyordu bile. Yani siz de ben de tsh kontrol edilmemis bebekler olarak saglikli dogduk dedi Ama iste tıp ilerledikce istatistikleri ele alarak belirli araliklar belirliyolarmis.
Bakalim ikili tarama testim carsamba nasil gececek.

en son bakıldığında 700 küsür çıkmıştı tsh ım da 2.60 çıkmıştı ilacımın dozunu 125 yaptı doktorum. siz daha iyi sonuçlarınız hiç stres yapmayın.
Ben de 125lik kullaniyoduk tsh 5bucuga cikinca 9.hafta 175lik olarak dozu artirdi. Suan tsh 0.67 anti tpo 156

Tüp bebeğe başlıyorum bu hafta dr sorun olmaz dedi ama ilerleyen yıllarda sorun olur dedi ne bileyim tedirgin oldum birden
Anti tpo gebelige engel degil diye biliyorum. Cunku benim doktorum tsh yuksekken ile hamile kalinir ama fusukle sonuclanir demisti. O yuzden 2.5altindayken hamile kalmak en sagliklisi. Umarim sizin tup bebek islemleriniz guzel sonuclanir.

Anti tpo gebelige engel degil diye biliyorum. Cunku benim doktorum tsh yuksekken ile hamile kalinir ama fusukle sonuclanir demisti. O yuzden 2.5altindayken hamile kalmak en sagliklisi. Umarim sizin tup bebek islemleriniz guzel sonuclanir.
Çok teşekkür ederim bilginiz için umarım güzel haberler alırım dizinde sağlıklı bebeğinize kavuşursunuz

çok doğru. Bazen bazı şeyleri bilmemek çok büyük rahatlık İkili taramanızda gayet iyi çıkacaktır merak etmeyin. Sağlıkla gelsin bebişlerimiz:))

Anti tpo yukseklıgı ıcın ilaç var mı? Benımde yuksek de .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…