• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haşimato ve gebelik

Merhaba arkadaşlar,
Yakın zamanda histeroskopi ve laparoskopi amelliyati olduğum için biraz da pandemi dolayısıyla tiroidimi ihmal ettim. Ilacimi bıraktım. Yaklasik 5 6 ay içmedim.

Ilk teşhis konulduğunda Hipertiroidi idi sonra hipotiroide çevirdi. Bugun doktora gittim değerlerim şu şekilde;
Tsh :2.5
T4; 12
ANTI TPO ; 197

Ben graves miyim yoksa haşimato mu anlam veremedim. Tam birşeyleri yoluna koymak üzereydim anne olmak istiyorum tüplerimdeki sorunlar için amelliyat olmuştum ki bu sıkıntılar çıktı.
Benim gibi olup hamile kalan varmi ?
Ne yapmalıyım anti TPO nün düşmesi için? Lütfen yardım eder misiniz?
Sonuçlarınız haşimoto olduğunuzu gösteriyor T4 çok yüksek onu ilaç ile düşürmeniz lazım Ths herzaman iner ve çıkar önemli olan T3 t4

RABBIM evladınizi size bağışlasın 🤲 Bende bugun öğrendim haşimato olduğumu 😪 Kaç yaşındasınız ve benim anti TPO değerim çok yüksek sizin nasildi ilaç kullanımı ile düştü mü ? Bilgilendirirseniz sevinirim.
Doktor antikor yüksekliği için birşey dedı mı? Hamilelik için vs

Doktor antikor yüksekliği için birşey dedı mı? Hamilelik için vs
Merhaba,
Doktorum değerlerimin normal olduğunu söyledi ilac dahi yazmadi. Antikor yuksekligi sadece teşhis için önemli yani hasimatoyu gösteriyor çok önemli değil dedi. Ayrica hamilelik icin onemli olan tsh 2.5 alti olmasi antikorlarin önemi yok dedi.

Merhaba arkadaşlar,
Yakın zamanda histeroskopi ve laparoskopi amelliyati olduğum için biraz da pandemi dolayısıyla tiroidimi ihmal ettim. Ilacimi bıraktım. Yaklasik 5 6 ay içmedim.

Ilk teşhis konulduğunda Hipertiroidi idi sonra hipotiroide çevirdi. Bugun doktora gittim değerlerim şu şekilde;
T4; 12
ANTI TPO ; 197

Ben graves miyim yoksa haşimato mu anlam veremedim. Tam birşeyleri yoluna koymak üzereydim anne olmak istiyorum tüplerimdeki sorunlar için amelliyat olmuştum ki bu sıkıntılar çıktı.
MErhaba bende de hamilelik öncesi haşimato çıkmışt ilaç kullanıyordum hamilelikte haşimatom düzeldi yani değerlerim düzeldi dr kontrollü ilacı bıraktım suan 3 yıl geçti hala değerlerim normal ilaçsız.inşallah sizinde öyle olur ✋🙏

MErhaba bende de hamilelik öncesi haşimato çıkmışt ilaç kullanıyordum hamilelikte haşimatom düzeldi yani değerlerim düzeldi dr kontrollü ilacı bıraktım suan 3 yıl geçti hala değerlerim normal ilaçsız.inşallah sizinde öyle olur ✋🙏
Hasimato antikor Herzaman pozitif kalıyor sizin tiroid değeriniz normale dönmüş ama bir zaman sonra tekrar b
Ne kadar sürede hamile kaldınız.. inşallah bende hamile kalır kurturulurum

Hasimato antikor Herzaman pozitif kalıyor sizin tiroid değeriniz normale dönmüş ama bir zaman sonra tekrar b

Ne kadar sürede hamile kaldınız.. inşallah bende hamile kalır kurturulurum
Biz eşimle istedik hemen oldu çok şükür Allah sağlık versin 3 yasında oğlum var inşallah sizinde öyle olur ❤️🙏

Merhaba,
Maaş 'ALLAH yaa 🧿🧿 gerçekten umut oldunuz bana. Öyle bir umutsuzluğa kapilmiştim ki hiç anne olamayacagimi saniyordum.
Inş 'ALLAH duaniz güzel dileğiniz için çok teşekkür ederim. RABBIM evladıniza güzel yazılar yazsin uzun ömürler versin 🤲

Merhaba,
Maaş 'ALLAH yaa 🧿🧿 gerçekten umut oldunuz bana. Öyle bir umutsuzluğa kapilmiştim ki hiç anne olamayacagimi saniyordum.
Inş 'ALLAH duaniz güzel dileğiniz için çok teşekkür ederim. RABBIM evladıniza güzel yazılar yazsin uzun ömürler versin 🤲
Hamilelik çocuk annenin bozuk genlerini onarmaya çalışır demişti doktorum inşallah sizin de öyle olur çok teşekkür ederim hersey güzel olacak inşallah içinizi ferah tutun iyi bir endokrin dr bulun lütfen 🙏

Hamilelik çocuk annenin bozuk genlerini onarmaya çalışır demişti doktorum inşallah sizin de öyle olur çok teşekkür ederim hersey güzel olacak inşallah içinizi ferah tutun iyi bir endokrin dr bulun lütfen 🙏
Ah bir hamilelik olsa. Tüp bebek tedavisine başlayacağım. 2 yillik evliyim hiç hamilelik oluşmadı maalesef. Ben alanında başarılı bir profesöre gidiyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun.

Kızlar merhaba bende gecen sene tup bebek tedavısınde tsh 5.30 oldugunu ogrendım. t3 t4 normal cıkmıstı. Doktor hemen endokrine yonlendırdı cok sukur ılac tedavısıne baslayip tsh 6 ay ıcınde dusmustu tekrar tedavıye basladıgım icin tsh 2.30 altında oldugu ıcın doktor dozajı azaltı bugun tekrar degerlerıme baktırdım ılaclarım bittigı ıcın tsh 6.03 t4 11 cıkmıs sok oldum ılaclara halen devam ediyorum. Ve sadece arada 3 ay war yarın endokrinden randevu aldım bakalım ne dıcek. Ben tup bebekle mucadele ederken birde bunlar cıktı 🙄

Kızlar merhaba bende gecen sene tup bebek tedavısınde tsh 5.30 oldugunu ogrendım. t3 t4 normal cıkmıstı. Doktor hemen endokrine yonlendırdı cok sukur ılac tedavısıne baslayip tsh 6 ay ıcınde dusmustu tekrar tedavıye basladıgım icin tsh 2.30 altında oldugu ıcın doktor dozajı azaltı bugun tekrar degerlerıme baktırdım ılaclarım bittigı ıcın tsh 6.03 t4 11 cıkmıs sok oldum ılaclara halen devam ediyorum. Ve sadece arada 3 ay war yarın endokrinden randevu aldım bakalım ne dıcek. Ben tup bebekle mucadele ederken birde bunlar cıktı 🙄
Çok geçmiş olsun bende tam rapor aşamasında iken tsh 5.51 cikti ustelik 2 hafta önce 2.30 idi raporu alamadim ilac kullandim. Yarin tekrar kan vereceğim. Maalesef tsh ne zaman yükselecek ne zaman düşecek belli olmuyor.

Merhaba arkadaşlar,

T4; 12
ANTI TPO ; 197

Tpo benim ölçulemiyor 1000 üzerinde 😊 buna ragmen hamile kalmıştım korkma. Doktoruna danisarak günlük en az 200 mg selenyumu uzun vadeli kullanirsan tpo düşebilir, tiroid ilaciyla düşmez

Merhaba arkadaşlar,

T4; 12
ANTI TPO ; 197

Benim de anti tpo ve anti tg sürekli yüksek çıkıyor. Doktor bunlara bakmayalim bizim için T3 T4 ve tsh önemli dedi onlarda şu an iyi gidiyor. Anti tpo yu düşürecek birşey yok. Ama hashimoto ile mücadele için sağlıklı beslenme ve spor geliyor. Düzenli olarak kan vererek değerlerinizi kontrol edin nodül oluşumu için 3 ayda bir boğazdan da ultrasonla bakıyorlar.
Ben tüp bebek ile şu an hamileyim ama benim amh vs vs sorunlarım vardı o yüzden. Yoksa hasmihoto tek başına gebeliğe engel değil.
Rabbim gönlüne göre versin...

Benim de anti tpo ve anti tg sürekli yüksek çıkıyor. Doktor bunlara bakmayalim bizim için T3 T4 ve tsh önemli dedi onlarda şu an iyi gidiyor. Anti tpo yu düşürecek birşey yok. Ama hashimoto ile mücadele için sağlıklı beslenme ve spor geliyor. Düzenli olarak kan vererek değerlerinizi kontrol edin nodül oluşumu için 3 ayda bir boğazdan da ultrasonla bakıyorlar.
Ben tüp bebek ile şu an hamileyim ama benim amh vs vs sorunlarım vardı o yüzden. Yoksa hasmihoto tek başına gebeliğe engel değil.
Aynı şeyi bana da dediler. Tek başına haşimato hamile kalmaya engel değil. T3,t4 ve Tsh bakıyorlar. 6 ayda bir kan tahlili yaptırıyorlar. Senede bir de modül var mı diye ultrason yapıyorlar.

Amin çok teşekkür ederim bende de amh düşüklüğü var tup bebek tedavisine başlayacağım. ALLAH hepimizin yardımcısı olsun

Back
X