hamilelikte göbek kaşıntısı...

oylum27

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2010
206
19
98
İstanbul
arkadaşlar ben 36 haftalık hamileyim..yaklaşık 1 haftadır göbeğimde aşağılara kadar inanılmaz kaşıntı oluyor..resmen ciğerlerine vuruyo derler ya aynen öyle..ne yapsam ne etsem bilmiyorum..sizlerde de kaşıntısı olan var mı?

34 haftamı bitirdim aynı sorun bende de var,daha önce de oluyordu ama şimdi iyice arttı.korkuyorum tırnak izi olacak,çatlaklar olacak diye,kıyafetin üstünden kaşıyorum.bazem farkında bile olmuyorum kaşıdığımın

aynen bende bi bakıyorum kalabalıklarım içinde kaşıyorum farkında olmadan..ben göbeğimdeki tüyleri alıyodum ta ki 3 hafta öncesine kadar acaba ondan mı diye düşnmüyor diilim..hayırlısıyla bi kucağımza alsaydık bebişlerimizi sağlıkla..

evet tüylerle de ilgilidir mutlaka,benim göbeğim değilde başka bölgeler tüyler çıkarken inanılmaz kaşınıyor:33:yalnız şunu da unutma karnımız büyüdükçe davul gibi geriliyor,genişlemeye çalışıyor,kaşınması çok doğal.benim korkum kaşırken cııırrrrt diye bi ses duymak:51:

ben de hamileliğimin beşinci ayıydı herhalde bir kaşınmaya başladı o göbeğim anlatamam size.deliriyordum artık kaşımaktan,öyle böyle bir kaşıntı değildi.yol yol kırmızı oluyordu artık kaşımaktan.doğum yaptığım güne kadar kaşınmıştım.eşim göbek büyüyüp derisi gerildiği için kaşınıyorsun demişti.bana da mantıklı gelmişti,doktora sormamıştım hiç.

gerıldıgınız ıcın oluyor kızlar kasıntılarınız.Ama asrı derecede heryerınız kasınıyorsa bunun bır sorun oldugunu unutmayın.Forumdakı arkadaslardan bırı bununla ılgılı bır konu acıp herkesı uyarmıstı bılgınıze.Hayırlı dogumlar canlarm

valla benimde kaşınıoduu bana sakın direk kaşımaa dediler kıyafetlerimin üstünden kaşıdım hep üzgünüm ama bu kaşıntılar karnınızın gerildigini ve çatlaklar oluşmaya başladıgı için oluoo..

ama benim deliler gibi kaşınmasına rağmen bir tane bile çatlağım olmadı :81:

Eğer kaşıntı tüm vücudunuzda değilse! karnınızdaki deri geriliyor ve malesef çatlaklar başlayacak demektir Dr kakao yağı deriyi rahatlatır demişti Fakat daha deriniz gerilmeden düzenli uygulamak gerekiyor Çatlak oluşumunu aza indiriyor tam olarak engellemiyor fakat kaşıntıyı azalttığını söyleyebilirim Bebe yağı da olabilir... :49:

Son düzenleme:
benim hem göbek hem el hem ayaklarımda oldu. karaciğerden kaynaklı bi kaşıntıymış. krem kullandım kaşıdım sinirimden ağladım. en sonunda kendi kendine geçti. yalnız domates, çikolata, kakaolu olan şeylerden uzak kaldım. faydasını gördüm. sizinki çatlaklardan mıdır karaciğerden mi mutlaka bi doktora göstermek gerekir. ben cildiyeciye gösterir gistermez alerjik demişti.

ya arkadaşlar benim kaşıntım çok çok arttı,göbeğim tamamen sivilce gibi oldu..korkuyorum sezeryanda olacam enfeksiyon kapacak beni ameliyat etmeyecekler diye..artık kanıyor kaşımaktan..acaba bebeğime bi zararı varmıdır kaşımanın?

Benim de karında kaşıntılarım arttı.Düzenli her banyodan sonra bebe yağı sürüyorum ama çatlamaktan da korkuyorum bi yandan da...

ya arkadaşlar benim kaşıntım çok çok arttı,göbeğim tamamen sivilce gibi oldu..korkuyorum sezeryanda olacam enfeksiyon kapacak beni ameliyat etmeyecekler diye..artık kanıyor kaşımaktan..acaba bebeğime bi zararı varmıdır kaşımanın?

o kadar kötü durumdaysan bi dermatoloğa görün bence,acıyı çektiğine değmez....geçmiş olsun.

benim de gecen hafta karnim cok kasiniyordu. agliyordum artik kasintidan ve acidan. doktor fenistil kullanabilirsin cok kasindiginda dedi. gercekten fenistil jel surunce kasinti geciyor. ama surerken yine de abartmamak lazim. doktoruna sor istersen.

Back
X