hamilelikte göbek kaşıntısı...

Yaaa çok gülceksiniz ama ben daha 6 haftalığım göbeğimin üstü nasıl kaşınıyor anlatamam. Eşim "Aşkım elin sürekli göbeğinde hatur hutur napıosun,yırtıcaksın" dio. Psikolojik herhalde öğrendiğimden beri hamile olduğumu kaşınıyorum :)))

canım geçmiş olsun bu nedenlerdende olabiliyomuş bak istersen ama yinede doktoruna sor ..

Hamilelikte kaşıntı
Gebelik dönemi boyunca vücutta görülen yaygın kaşıntının en önemli nedenlerinden biri gebelik kaşıntısıdır. Bu yakınma yaklaşık olarak her 700 anne adayından birinde genellikle gebeliğin son haftalarında görülür. Yakınmaların nedeni artan gebelik hormonların etkisiyle safra kanallarındaki akımın yavaşlaması ve böylece kanda kaşıntıya neden olan safra asitlerinin birikmesi.
Gebelik kaşıntısında çoğunlukla tek belirti kaşıntı olmasına rağmen ileri durumlarda kaşıntıdan birkaç gün sonra safra kanallarındaki tıkanıklık, kanda bilirubin artışına ve sarılık gelişmesine neden olabilir.
Kaşıntı tek başına hamilelik sürecini ve bebeğin durumunu olumsuz etkileyen bir durum olarak kabul edilmez. Ancak kaşıntı ile birlikte sarılık görülmesi halinde gebeliğin yakından takip edilmesi gerekir.
Gebelik kaşıntısı, preeklampsi seyrinde gelişebilen karaciğer tutulumundan ayırtedilmesi gereken bir durumdur. Bu ayrım tansiyonun normal olması ve idrarda protein çıkışı olmamasıyla kolaylıkla yapılabilir.
Gebelik kaşıntısının tedavisi doktor önerisine göre bölgesel krem veya losyon ya da ağızdan tablet alınması şeklinde yapılabilir.
Gebelik kaşıntısı çoğunlukla doğumdan iki hafta sonra kaybolur. Ancak rahatsızlık genellikle her gebelikte tekrar eder. Hastalığı geçiren anne adayları doğum kontrol hapı kullandıklarında da aynı belirtiler ortaya çıkabilir.

:79::79:

merhabalar bende nasıl kaşımışsam göbeğimin sol tarafına iki tırnağımı geçirmişim kabuk bağlamış sanırım uyurken kaşımışım.
kaşınınca genelde okşar gibi kaşıyorum :) birde çatlak kremi kullanıyorum

Son düzenleme:
alabildiniz inş.?

ben de 34 haftalık hamileyim,bu ikinci hamileliğim.Karnımız büyüdüğü ve gerginleştiği için kaşınıyor.Ben bi krem kullanıyorum doktorumun tavsiyesiyle,o kremin sayesinde hiç kaşınmıyor.Bazen üşeniyorum sürmüyorum o zaman faleket kaşınıyor,sürünce rahatlıyorum.Bilmiyorum ismini vermek kurallara uygun mu ama hamilelik döneminde çatlak oluşumunu engelleyici krem diye geçiyor.Valla ilkinde badem yağı vs vs bisürü şey sürdüm de hiç faydası olmamıştı.Bu ikincisinde bu kremi kullanıyorum çok da faydasını gördüm.Adını tam vermeyecem ama mus.... diye başlıyor :)

bende 13 haftalık hamileliğin içindeyim ve bu hafta göbeğimin alt kısmı çok kaşınıyo. ama kaşımamaya gayret gösteriyorum.
"çatlak oluşur badem yağı sür" dediler bende sürüyorum o biraz daha kaşıntısını alıyo sanki.
badem yağı bana iyi gelio bilgi olsun die söylüyorum. gerçi herkeste aynı etkiyi vermeye bilir. ALLAH yardımcınız olsun..

mrba sıe bır sorum olacak ben hasıran 1 de dusuk yaptım gebelıgım klomenle olmustu ve su andada goguslerım şiş ve acıyor gobegimdede kaşıntılar var ayaklarımın altıda dahıl dün sabahta yerden kalkarken kasılmam oldu acaba tekrar hamılemıyımdır doktora gıdemıyorum cunku hamıle degılımdır dıye korkuyorumm acaba cevrenısde bn gıbı klomenle gebe kalıp dusuk yaptıktan sonra tekrar tedavısıs gebe kalan varmı sımdıden tesekkurler :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…