Hamilelikte glifor ( metformin vb) ilaç kullanımı

Glukofen kullaniyordum cift cizgiyi gorur gormez biraktim bir hafta sonra keseyi gormeye gittigimde doktora soyledim biraktim kullaniyordum diye isabet olmus dedi. Kullanmiyorum su an o yuzden bence birak sende gebelikte olabildigince az ilac kullanmak gerekiyor

Glukofen kullaniyordum cift cizgiyi gorur gormez biraktim bir hafta sonra keseyi gormeye gittigimde doktora soyledim biraktim kullaniyordum diye isabet olmus dedi. Kullanmiyorum su an o yuzden bence birak sende gebelikte olabildigince az ilac kullanmak gerekiyor
Cumartesi kontrole gideceğim. Tekrar sorarım. Her gittiğimde bırakayım mı diye soruyorum. Bırakma diyor. Ben de anlamadım. Zararı yok faydası var diyor.

He bi de sen azaltarak mı bıraktın? Yoksa pat diye mi?

kızlar selamlar, benim de insülin direncim vardı.. glifor kullanıyordum 1000 lik.. hamilelikte bıraktım tabi.. aranızda doğum yapan var mı? doğumdan sonra hastalık ne alemde? ben kontrol ettirmedim ama devam ettiğini hatta yükseldiğini düşünüyorum.. var mıdır doğum yapan ve değerlere baktıran?

Merhaba kızlar ben de glifor kullanıyorum 1 haftadır inanılmaz bulantı halsizlik baş dönmesi ve ishal yaptı daha önce hiçbir hap bu kadar yan etki etmemişti ama yorumları okuyorum sürekli herkeste oluyormuş 10 günden sonra düzeliyor diyolar inşallah düzelir ya . 9 aydır bebek istiyoruz ama olmuyor adetim 3 ayda bir oluyorum nerdeyse ama insülin direncim olduğu için olabilir dedi doktor glifor verdi işte yumurtlaman düzene giricek adetlerinde dedi inşallah hamile kalırım çok istiyorum kızlar dua edin banaa lütfenn

Merhaba kızlar ben de glifor kullanıyorum 1 haftadır inanılmaz bulantı halsizlik baş dönmesi ve ishal yaptı daha önce hiçbir hap bu kadar yan etki etmemişti ama yorumları okuyorum sürekli herkeste oluyormuş 10 günden sonra düzeliyor diyolar inşallah düzelir ya . 9 aydır bebek istiyoruz ama olmuyor adetim 3 ayda bir oluyorum nerdeyse ama insülin direncim olduğu için olabilir dedi doktor glifor verdi işte yumurtlaman düzene giricek adetlerinde dedi inşallah hamile kalırım çok istiyorum kızlar dua edin banaa lütfenn
cqnim dualarim seninle. ben glifor kullandim 1aya duzenlendi ve hamile kaldim darisi basina emin ol ise yariyor birakma

Yan etkilere sabredin derim ben.. Çünkü insülin direnci için muazzam bir ilaç.. Keşke şuan kullanabilsem :KK43:

ben henüz hamiş değilim ama gizli şeker tespit ettiler insülin direncim yok.o zman gittiğim doktor glukofen 1000mg yi doğurana kadar kullan demişti.adetlerimi süper düzene soktu 27-28 günü şaşmıyor fakat hala hamile değilim.

cqnim dualarim seninle. ben glifor kullandim 1aya duzenlendi ve hamile kaldim darisi basina emin ol ise yariyor birakma
Canım bırakmadım devam ediyorum 10 günü geçti kullanıyorum yan etkileri çok azaldı hatta yok gibi bişey inşallah benimde bebeğim olur inşallahhh çok istiyorum hayırlısıyla çok saolun

Yan etkilere sabredin derim ben.. Çünkü insülin direnci için muazzam bir ilaç.. Keşke şuan kullanabilsem :KK43:
Sabrettim ve başardım sanırım 10 günü geçti kullanıyorum ve yan etkileri çok azaldı başka bi ilaç olsaydı kesin bırakmıştım o kadar yan etkiye dayanmam çok zor oldu ama başardım herşey hamiş kalmak için inşallahhh

Sabrettim ve başardım sanırım 10 günü geçti kullanıyorum ve yan etkileri çok azaldı başka bi ilaç olsaydı kesin bırakmıştım o kadar yan etkiye dayanmam çok zor oldu ama başardım herşey hamiş kalmak için inşallahhh
İnşallah canım Allah isteyen herkesin kucağına yavrusunu versin.. :nazar::KK200:

Ya kızlaaarr yardımm ..
9 aydır çocuk istiyorum ama yumurtlamam olmadığı için olmuyordu glifor kullanıyorum haziranın 4 ünde hasta oldum o günden beri kullanıyorum 23 gündür yani 6 gün de adetim sürdü 17 gündür ilişkiye giriyoruz bebek için ve göğüslerim aşırı derecede şişti ve acıyor kasıklarıma sancılar giriyor beyaz ve saydam akıntım geliyordu bir kaç gündür bugün kahverengi geliyor umutlanmak istemiyorum çünkü negatif çıkınca çok üzlüyorum hamilemiyim sizce temmuzun 4 ünden sonraya kadar regl olmazsam mı gideyim şimdi mi çok erken mi 17 günde hamile kaldığımı anlayabilirmiyim kiii ??? Kafamda çok soru var yardım edin lütfennnn

Merhaba herkese ben geçen ay çatlatma iğnesi vuruldum ve normal denedik olmadı regli oldum 2.günü gel dedi gittim yine klomen progestan falan verdi aşılama yapıcak bu sefer ama bide glifor verdi ve bu yumurtaları çok güzel büyütür bunuda kullanıcaz dedi?
Benim hiç bir sıkıntım yok rahim içinde yumurtalarımda sadece rahim ağzı darlığı var ve spermler geçemiyo ilk defa aşılama deniycez ve bana 3-4ay sonra aşılama olucak bunları kullanda dedi ve bu ayın 7 sinde yine kontrole gidicem bana yardımcı olun kızlar ilacı içiyimmi ilk defa şeker hapı içicem ishal miğde bulantısı falan yalar diyo doktor benim gibi arkadaşlar bana yardımcı olabilirmisiniz?

Merhaba herkese ben geçen ay çatlatma iğnesi vuruldum ve normal denedik olmadı regli oldum 2.günü gel dedi gittim yine klomen progestan falan verdi aşılama yapıcak bu sefer ama bide glifor verdi ve bu yumurtaları çok güzel büyütür bunuda kullanıcaz dedi?
Benim hiç bir sıkıntım yok rahim içinde yumurtalarımda sadece rahim ağzı darlığı var ve spermler geçemiyo ilk defa aşılama deniycez ve bana 3-4ay sonra aşılama olucak bunları kullanda dedi ve bu ayın 7 sinde yine kontrole gidicem bana yardımcı olun kızlar ilacı içiyimmi ilk defa şeker hapı içicem ishal miğde bulantısı falan yalar diyo doktor benim gibi arkadaşlar bana yardımcı olabilirmisiniz?
Canım kesinlikle gliforu kullan yumurtlamada inanılmaz etkisi var ben kullandım 5 6 ay da yumurtlamalarım çok iyileşti daha sonra doktor adetimin 16. Günü progestan başlamamı günde 3 tane iömemi söyledi adetken de 5 gün boyunca günde bi tane klomen içtim ve bir buçuk yılın sonunda 2 aylık hamileyim şükürler olsun rabbime Allah isteyen heerrrkesee nasip etsin inşallahh

peki sence neden 3-4 ay sonra aşılama yapıcak peki?benim bildiğim 1 ayda aşılama yapılıyo?
Ve neden test yapmadan şeker ilacını verdi ya sıkıntı olursa yan etki gibi? Bir sürü soru var kafamda ?

peki sence neden 3-4 ay sonra aşılama yapıcak peki?benim bildiğim 1 ayda aşılama yapılıyo?
Ve neden test yapmadan şeker ilacını verdi ya sıkıntı olursa yan etki gibi? Bir sürü soru var kafamda ?
Canım neden öyle yaptığını bilmiyorum ama ilk 10günmide bulantısı baş dönmesi oluyo sonra düzeliyo kötü bişey değil ben 2 aylık hamileyim hala kullanmya devam ediyorum ama yine de tereddüt ediyorsan başka bir kadın doğum doktoruna git araştır canım

Canım neden öyle yaptığını bilmiyorum ama ilk 10günmide bulantısı baş dönmesi oluyo sonra düzeliyo kötü bişey değil ben 2 aylık hamileyim hala kullanmya devam ediyorum ama yine de tereddüt ediyorsan başka bir kadın doğum doktoruna git araştır canım

Valla bugün başladım bir sıkıntı olmadı allaha şükür Bu ayın 7 sind kontrole gidicem o zman kafamdaki bütün soruları sorucam sürekli deli sorular var kafamda 10 günün sonunda kesiliyomu peki ishal ve bulantı?ama teşekkür ediyorum yardımların için çok sağol

Mrb bayanlar bnde 1 senedir bebiş için ugrasiyorum 3 çatlatma iğnesi duruldum yumurtaların büyüyor ama catlamayip pco oluyo doktorum bana glifor verdi bunu adet olsa da olmasa da iç dedi bende kullandım adet gördüm 10 gün sonra tekrar adet gördüm korktum açıkçası ne yapmalıyım ilaca dewammi etmeliyim

Back