Hamilelikte glifor ( metformin vb) ilaç kullanımı

iciyorum canim birakmadim valla bebege zarari yoksa riske atmicam icicem . senin gibi 20 hafta bile icebilirim korkudan :) masallahhh insallahhhhhhhh kolay dogum versin Allahim kucagina al mis kokunu sagliklaaaaa♡
16 haftada bırak bence canım sen :) sonrasında da dikkat et şekerli yiyeceklere. Meyve ile gider şeker isteğini. Meyve yerken de yoğurt ye ki dengelesin. Allah razı olsun bu arada Inşallah hepimiz sağ salim kavuşuruz yavrularımıza :)

banaaa da cevap verin nolurrr insulin direncim var yeni hamileyim .doktorum bırak dedi ama ben dusuk riskinden korkuyorummmm siz naptinizzz nasilsinizz:)
Merhabalar canım bende ilk zamanlar senin gibiydim tedirgindim.Hamile kalmadan önce iki kadın doğumcum da iç demişti endokrin doktorumda iç dedi düşüğü engelliyor diye zaten ilk 3ay kullandırıyor bazı doktorlar.Amerikada ve Avrupa bu ilacı hamileler kullanabiliyormuş.Turkiyede doktor önerisiyle kullanabiliyorsunuz.19.haftamda kadın doğumcum birakabilirsin dedi ben bıraktım endokrin doktoruma kalsa hamilelik boyunca icmemi söyledi (kendisi doçent ti) Şükür şuan bebeğim iyi ayrıntılı ultrason dada sıkıntı çıkmadı.Yediklerime dikkat ediyorum ve sürekli şekerimi ölçüyorum.Sana tavsiyem iyi bir doktor bulman.Burda birkaç arkadaşlardan çok konuştum ilaç içtiğim için tedirginim hamilelik boyunca içip 2cocugunuda sagsaglim kucağına alan arkadaş var.Bu ilacın gebelik kategorisi b miş hamilelikte içilmicek katagosinde değilmiş doktorum öyle demişti.Ama dediğim gibi iyi bir endokrin ve kadın doğumcu bul ve takibini yaptır canım.Rabbim sağlıkla almayı nasip etsin meleklerimizi..

a
Merhabalar canım bende ilk zamanlar senin gibiydim tedirgindim.Hamile kalmadan önce iki kadın doğumcum da iç demişti endokrin doktorumda iç dedi düşüğü engelliyor diye zaten ilk 3ay kullandırıyor bazı doktorlar.Amerikada ve Avrupa bu ilacı hamileler kullanabiliyor.Turkiyede doktor önerisiyle kullanabiliyorsunuz.19.haftamda kadın doğumcum birakabilirsin dedi endokrin doktoruma kalsa hamilelik boyunca icmemi söyledi (kendisi doçent ti) Şükür şuan bebeğim iyi ayrıntılı ultrason dadaş sıkıntı çıkmadı.Sana tavsiyem iyi bir doktor bulman.Burda birkaç arkadaşlardan çok konuştum ilaç içtiğim için tedirginim hamilelik boyunca içip 2cocugunuda sagsaglim kucağına alan arkadaş var.Bu ilacın gebelik kategorisi b miş hamilelikte içilmicek katagosinide değilmiş doktorum demişti.Ama dediğim gibi iyi bir endokrin ve kadın doğumcum bul ve takibini yaptır canım.Rabbim sağlıkla almayı nasip etsin meleklerimizi..
aminnnnn canim cok sagolllllasinnnnnn seninde bebisin saglikla gelsin kucagina insallah.biliyor musun keske bulabilsemmm keskeee baska bir sehire gelin geldim vee hepsi baska konusuyor :)

Merhabalar canım bende ilk zamanlar senin gibiydim tedirgindim.Hamile kalmadan önce iki kadın doğumcum da iç demişti endokrin doktorumda iç dedi düşüğü engelliyor diye zaten ilk 3ay kullandırıyor bazı doktorlar.Amerikada ve Avrupa bu ilacı hamileler kullanabiliyormuş.Turkiyede doktor önerisiyle kullanabiliyorsunuz.19.haftamda kadın doğumcum birakabilirsin dedi ben bıraktım endokrin doktoruma kalsa hamilelik boyunca icmemi söyledi (kendisi doçent ti) Şükür şuan bebeğim iyi ayrıntılı ultrason dada sıkıntı çıkmadı.Yediklerime dikkat ediyorum ve sürekli şekerimi ölçüyorum.Sana tavsiyem iyi bir doktor bulman.Burda birkaç arkadaşlardan çok konuştum ilaç içtiğim için tedirginim hamilelik boyunca içip 2cocugunuda sagsaglim kucağına alan arkadaş var.Bu ilacın gebelik kategorisi b miş hamilelikte içilmicek katagosinde değilmiş doktorum öyle demişti.Ama dediğim gibi iyi bir endokrin ve kadın doğumcu bul ve takibini yaptır canım.Rabbim sağlıkla almayı nasip etsin meleklerimizi..
sen biraktin mi devam mi ettin canim 19.haftadan sonra?

a
aminnnnn canim cok sagolllllasinnnnnn seninde bebisin saglikla gelsin kucagina insallah.biliyor musun keske bulabilsemmm keskeee baska bir sehire gelin geldim vee hepsi baska konusuyor :)
Amin canım.Bende zarzor buldum seni çok iyi anlıyorum.Bende senin gibi gurbetteyim.İçini ferah tut canım bende çok endişe yaptım çok araştırdım oyuzden seni çok iyi anlıyorum

19.haftada bıraktım canım kadın doğumcum biraktirdi.
ahhh şu dinlemeyen doktorlar.düşcekse zaten düşer dusuncesindeler dinlemiyor bile.ben ise inatla içiyorum gliforu:) bir arkadasim 7yil sonra insulin direnci ile zor hamile kaldi.ilaci biraktirdilar ve 4.ayda erken dogum oldu. bu beni cok etkiledi o gunden beri bunu arastirdim ....hamile kalincaaa iyice korktum.ama sagolunnn cokk cokkk ben tedbirimi alim takdir allahtannn ♡

yani
ahhh şu dinlemeyen doktorlar.düşcekse zaten düşer dusuncesindeler dinlemiyor bile.ben ise inatla içiyorum gliforu:) bir arkadasim 7yil sonra insulin direnci ile zor hamile kaldi.ilaci biraktirdilar ve 4.ayda erken dogum oldu. bu beni cok etkiledi o gunden beri bunu arastirdim ....hamile kalincaaa iyice korktum.ama sagolunnn cokk cokkk ben tedbirimi alim takdir allahtannn ♡
yani 12 haftada icme dediler ona birakti.amaaa sebep ani seker degisimi olabilir debilince onaa.icceksin diye girdi kafama aslinda:)

hepinizeee bebislerinizeee saglik versin Allahimmm icimi rahatlattiniz benim.cunku ben tatliiii canavariyim birazzzzz dengeli olmam lazimmm galiba insallah saglikla gider hamişligim ve iyi bir doktor bulurum ♡ kimse bana en az 12 -16hafta gliforu biraktiramaz onu anladim :)

banaaa da cevap verin nolurrr insulin direncim var yeni hamileyim .doktorum bırak dedi ama ben dusuk riskinden korkuyorummmm siz naptinizzz nasilsinizz:)
Merhaba cnm. Ben hamileliğinin ilk 3 ayı kullandım Dr.um kullan demedi ama kullanmada demedi.. düşüğü engeller bi zararı yok dedi. Önem derecesine göre ben tartıp kullanmıştım diaformin 1000 mg günde 2 kere

Merhaba cnm. Ben hamileliğinin ilk 3 ayı kullandım Dr.um kullan demedi ama kullanmada demedi.. düşüğü engeller bi zararı yok dedi. Önem derecesine göre ben tartıp kullanmıştım diaformin 1000 mg günde 2 kere
Allahh sagliklar versin bebisine senindee. ben de kullaniyorum valla dusuk riskinden daha iyidir iciyor olmam ;)

simdi ben 4haftaligi daha yenii. yani 8hafta daha kullanicam birakicam degil mii
Ben eğer hamileyaem yine ilk 3 ay devam edecem yavaş yavaş azaltırsın birden kesmessin ilacı . bende öyle yapacam..

insallahh vardir canim bebisin seninledir:) yani gunde 1 tane yarim falan diye bieakim dimiii
Evet önce günde bire indir sonra yarıma .. Böylelikle gebelik yarılanır zaten..
Ben ilacı kestikten sonrada gebeliğin ilerleyen aylarında çok tatlı yeyince hemen diaformin içerdim aniden şekerim oynamasına diye..

Evet önce günde bire indir sonra yarıma .. Böylelikle gebelik yarılanır zaten..
Ben ilacı kestikten sonrada gebeliğin ilerleyen aylarında çok tatlı yeyince hemen diaformin içerdim aniden şekerim oynamasına diye..
bebise zarari yokmus ya icim cok rahatladiii.dualarim sizlerle sagolunnnnnnn tekrar♡

Ben eğer hamileyaem yine ilk 3 ay devam edecem yavaş yavaş azaltırsın birden kesmessin ilacı . bende öyle yapacam..
Merhaba. Bana da pco nedeniyle doktorum glifor vermişti. Şimdi 12. Haftaya kadar düşük riskine karşı kullanmam gerektiğini söyledi. Şeker hastası değilim ama insülin direncim varmış. Sen ilk gebeliğinde mi kullanmıştın? Şimdi de kullanıyor musun?

Merhaba. Bana da pco nedeniyle doktorum glifor vermişti. Şimdi 12. Haftaya kadar düşük riskine karşı kullanmam gerektiğini söyledi. Şeker hastası değilim ama insülin direncim varmış. Sen ilk gebeliğinde mi kullanmıştın? Şimdi de kullanıyor musun?
İkisinde de kullanıyorum .. Şu sıralar çok unutuyorum içmeyi ama aklıma geldikçe kullanıyorum canım

İkisinde de kullanıyorum .. Şu sıralar çok unutuyorum içmeyi ama aklıma geldikçe kullanıyorum canım
Bazı doktorlar hamile kalınca bırak diyor. Benim doktorum 3. Aya kadar devam edeceksin dedi. Ben de kullanıyorum bırakmadım ama tereddüt ettim. Neden böyle bir fikir farklılığı var acaba doktorlar arasında. Bizi de sürüncemede bırakıyorlar.

Bazı doktorlar hamile kalınca bırak diyor. Benim doktorum 3. Aya kadar devam edeceksin dedi. Ben de kullanıyorum bırakmadım ama tereddüt ettim. Neden böyle bir fikir farklılığı var acaba doktorlar arasında. Bizi de sürüncemede bırakıyorlar.

Belli bi aydan sonra bebegin glikojene ihtiyacı var o ilaç bebegbebegin şekerini düşürebilir Allah korusun. 3/aydan sonra şeker hastası olmayan kullanmasa iyi olur

Back