Hamilelikte glifor ( metformin vb) ilaç kullanımı

Hangi kadın doğumcuya gitsem kesinlikle kullanılmaz dedi.Bebeğe zarar verip anomali yapıyormuş...Kullananları okuyorum kullanmalıyım diyorum, onlar kesinlikle hayır diyor.Bıraktım bir hafta sonra kalbi durmuştu bebeğimin, aklımda hep soru işareti.Gerçi her yerim kılla dolmuşken bir doktor da çıkıp metformin kullan dememişti ya.tv de görüp başlamıştım.Ben İstanbul da yaşıyorum kızlar acaba size bu ilacı bırakma diyen doktorların adını ve nerede çalıştığını söylerseniz çok sevinirim.Yine aynı acıyı yaşamaktan korkuyorum

Canım hamile değilken kadın dogumcuya sormuştum iç demişti olursa dusugu engelliyor dedi ama simdi işler ciddi olunca korkuyorum insan sende hamissin galiba bir sıkıntı olduğu icmedigin için
merhaba canimmm cok merak ediyorummm ictin mi gebelikte glifor?

bana da doktor içmee dedi amaa dusuk riskindenn korkuyorum insulim direncim var. yardimm eder misiniz ictiniz mi sorun oldu muuu

banaaa da cevap verin nolurrr insulin direncim var yeni hamileyim .doktorum bırak dedi ama ben dusuk riskinden korkuyorummmm siz naptinizzz nasilsinizz:)

banaaa da cevap verin nolurrr insulin direncim var yeni hamileyim .doktorum bırak dedi ama ben dusuk riskinden korkuyorummmm siz naptinizzz nasilsinizz:)
Slm benimde insüline direncim olduğunu söylemişti drum.. ben tüp bebek ile hamile kaldım.. ilk gebeliğimde ilac kullanımını yanlış anlamışım ve sadece 3 hafta kullandım bıraktım.. ve gebeliğim bebeğimin kalbinin durmasıyla sonlandı.. ama bununla alakası yok sanırım..2. Gebeliğimde drum özellikle gebeliğimin 12. Haftasına kadar kullanmak zorundasın dedi ve metformin 500 mg günde 3 kere kullandım.. dr um bebek üzerinde herhangi bir olumsuz etkisi olmadığını söylemişti.. elhamdulillah şimdilik bebiş ve ben iyiyiz..

Allah razi olsun senden .kadin dogumcular hayir icme diyor ama hic dinlemedi bile insulin direncim pko oldugumu.yok kullanma kullanma dedi :) ben iceyim bebege etkisi yoksaaa ya cunku benimde dusugum var onceden

simdi ben 4haftaligi daha yenii. yani 8hafta daha kullanicam birakicam degil mii

birde benim bir arkadasimda bunu yasadi birakinca kalbi durdu bebisin .... benim icim heppp kullannnma yonundee

simdi ben 4haftaligi daha yenii. yani 8hafta daha kullanicam birakicam degil mii
Evet canım 12. Haftaya kadar kullandım ben.. tekrar yazıyım insülin direncim var ve tüp bebekle hamile kaldım.. yanlış bilgilendirme olmasın..ben yurtdışındayım ve drum ilacın herhangi bir şekilde bebeğe olumsuz etkisi olmadığını söyledi..İnşaAllah hep birlikte sağlıcakla bebeklerimizi kucağımıza alırız..

bana da doktorum kullan demisti hamile kalirsan . ama simdi baska sehirdeyim burdaki boyle diyince etkisi mi var dedim . onlem alalim da 12.haftaya kadar . cunkuuu korkuyorum:) dogal yolla kaldim ama sanki icmem lazim gibi geliyor hep ... insallahhhh sana daaaa hayirli dogumlar bebisine saglikla kavusss canim

Amin canım.. daha önce kayıplar olunca herşeyden korkuyoruz.. ama İnşaAllah herşey güzel olacak İnşaAllah sende sağ salim kucağına alırsın bebişini..

merhabaaaa kac haftaya kadar kullandiniz?
20 haftaya kadar kullandım ama doktorum aslında 16 da kes demişti. Endokrin doktoru ise hamile kalınca hemen kesmen gerekti demişti ama tüp bebek doktoru bir doktora sordum o da polikistik overlilerde kullandırıyoruz demişti

valla ben
valla ben kullanmam gerektigini biliyor ve goruyorum ama bunuuu desteklemiyor doktorum.dinlemiyor bile :) ilk 3ay ilac kullanmiyoruz dedii durdu :) bir zarari yok bebise bence dusuk riskine kullanilmali insulin direnci yada pco da...20.haftada biraktin bir sorun yasamadin degil mi canim

Yok canım yaşamadım çok şükür. 34 hafta bitti bir sıkıntı olmadı. Bence devam et 16 haftaya kadar. Artık birçok doktor öneriyor ama sen bilirsin yine de

Yok canım yaşamadım çok şükür. 34 hafta bitti bir sıkıntı olmadı. Bence devam et 16 haftaya kadar. Artık birçok doktor öneriyor ama sen bilirsin yine de
iciyorum canim birakmadim valla bebege zarari yoksa riske atmicam icicem . senin gibi 20 hafta bile icebilirim korkudan :) masallahhh insallahhhhhhhh kolay dogum versin Allahim kucagina al mis kokunu sagliklaaaaa♡

2 hamileliğimde de 12. Haftaya kadar endokrin doktoru kontrolünde kademeli olarak azaltarak bıraktım. Yalnız mutlaka bir diyetisyene de gidip hamilelik boyunca kilo alımını takip ettirmelisin. Malum gebelik şekerine yatkınlık artıyor

evet canim bunu saglicam zaten gidicem yoksa durum vahim :) Allah bagislasin evlatlariniziii darisi bize :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…