kızlar hamileyseniz her kafadan bir ses çıkar ya onu yapma bunu yapma diye
5 haftalık hamileyim bugün arkadaşımın biri kot pantolon giyme dedi şaşırdım ne alaka daha çok küçük dedim ama kesin giyme dedi var mı alakası
bi de dereotu ve maydanoz yeme dediler yeşillik zarar veriyormus
kızlar hamileyseniz her kafadan bir ses çıkar ya onu yapma bunu yapma diye
5 haftalık hamileyim bugün arkadaşımın biri kot pantolon giyme dedi şaşırdım ne alaka daha çok küçük dedim ama kesin giyme dedi var mı alakası
bi de dereotu ve maydanoz yeme dediler yeşillik zarar veriyormus
canım bilinçsizce böyle net yorum yapmaları çok ilginç. tabiki giyinebilirsin.sıkmadığı sürece hiçbir sorun yok. ben ilk 3-4 ay kıyafetlerimi giyindim. sonra gebelik kıyafetlerimi aldım. önemli olan içinde rahat olman,karnını sıkmaması.daha 5 haftalık bebek,kan hücresidir. hiçbir sakıncası yok.
dereotu ve maydonoza gelince; doktorum böyle bir şey söz konusu değil demişti.bol bol da kullanmıştım yemekelrde,salatalarda..
evet her kafadan bir ses çıkar.Sen aklına takılan herşeyi doktoruna sor.
Valla ben 4-5 ayımda hala kot pantalonumu giyebiliyordum.sonrada tayt falan aldım onları giyiyorum.önemli olan karnını sıkmaması ki 5 haftada böyle bişiy zaten söz konusu olmaz.Yeşilliklere gelince maydanozuda dereotunuda sevmem :) o yüzden araştırma gereği hiç duymadım ama abartmadan herşeyden yenilebilir sanıyorum.oturupta 1 kilo maydanoz yemiceksin sonuçta
Çok dar olmadığı sürece istediğin şeyi giyebilirsin canım. Maydanozun söktürücü etkisi var diye biliyorum o yüzden ben çok tüketmemeye çalıştım şimdiye kadar ama bir etkisi var mıdır yok mudur bilemiyorum.
Zaten hamileysen, hastaysan (Allah Korusun), yeni bebeğin varsa, yeni işe başlamış yada bir okuldan yeni mezun olmuşsan her şeyi herkes çok iyi bilir bir sen bilmezsin. Hamilelikte de normal hayatta da önemli olan vücudu çok sıkmayan kıyafetler giymektir; sağlık açısından bu böyledir. Maydanoz vs. gelince de ben dünyada var olan hiçbir besin maddesinin insana bir zararı olmadığını düşünüyorum. Ama tabiki günde 8 öğün maydanozla beslenirseniz bunun size yararı olmayacaktır aksine fazla tüketiminizden ötürü zararı olabilir...
Maydonozu Dr saraçoğlu da çok yemeyin ilk 3 ay diyordu ve birçok yabancı sitede de yazıyor çok yenmemesi gerektiği. Salatada fln yenir tabi de hani sabahları öyle bağ bağ yiyip suyunu fln içmemek lazım. Giyim olarak da benim karnım çok çabuk çıkmıştı ve 2. Aydan sonra hamile pantolunu giymeye başladım :)) lcw nin pantolonlarını uzun süre giyemedim, büyüdükçe rahat edilmiyor, bir de göbek kısmı ucu lastikli. yani normalde kumaş ucuna don lastiği gibi lastik takmışlar :)) beni çok rahatsız etti. Ebru giyim var istanbulda olanlar bakırköy ve torium avm den istanbul dışında olanlar sitesinden güvenle alışveriş yapabilir pantolonları süper. 3. Aydan beri rahatlıkla giyiyorum hatta doğumdan sonra da giyerim bence :) hamilelikten önceki bedeninize göre alın. Üstlerimi genellikle lcw den alıyorum çok güzel bodyleri ve pançoları var anne bölümünde. Bir de de facto nun hamile gömlekleri var onlar da çok şık ve rahat.
yedinci ayımdan sonra çıtçıtlı badi giymeyi bıraktım.
Bırakma sebebimde birgün çok kötü rahatsızlandım,çıtçıtlı badim okadar sıkmış ki beni nefes alamadım çok kötü olmuştum.
sonrasında'da zaten doktorum rahatsız olduğun hiçbir kıyafeti asla giyme dedi.
siz kendinizi nasıl rahat hissediyorsanız öyle giyinin.
bitki çaylarını hamileliğin ilk aylarında önermiyor doktorlar.
doktorum bana 3 ayımın sonunda kot giymeyi artık yavaş yavaş bırakmalısın demişti bende hocam hamile pantolonu dedim beli lastikli ise sorun değil dedi yani vücudunu özellikle göbüşü sıkmasın yeter. Diğer konu ise bilmeden yorumlamamak lazım ye yada yeme diye doktor sitesine girip bakarsan zaten görürsün canm maydonuzun sade yenmesi kesinlikle zararlı doktorlar bile önermiyor salatalrda az kullanım dışında kullanılmasını çünkü maydonuz söktürücü bir bitki ve ilk 3 ayda bebeği vücut tam kabullenmediğinden düşük ihtimali yüksek.. Tedbrili olmakda fayda var.