• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte genital siğil?

Genel verdiler canım

Aynen... Öncesinde sıklıkla testlerimi yaptırır ihmal etmezdim. 2 senedir tekrarlamayınca bıraktım peşini. Keşke yaptırsaydım kontrol altında olsam belki böyle olmazdı. Genel anesteziyi siğil fazla olduğu için verdiler sanırım? Çok sordum kusura bakmayın lütfen... Tedirginim epey.

Aslında bu geçmeyen bi enfeksiyon
Mesela bende siğil yok ama hastalık hala mevcut
Her yıl smear testi yaptırıyorum
Bu şekilde kontrol altına alıyoruz

Doğrudur arkadaşım,inanın bir bilgim yok.
Ama yine de eş kontrolü şart.
Allahım tüm hastalara şifa versin inşallah.

Aynen... Öncesinde sıklıkla testlerimi yaptırır ihmal etmezdim. 2 senedir tekrarlamayınca bıraktım peşini. Keşke yaptırsaydım kontrol altında olsam belki böyle olmazdı. Genel anesteziyi siğil fazla olduğu için verdiler sanırım? Çok sordum kusura bakmayın lütfen... Tedirginim epey.
Canım sana daha Detaylı anlatayım
4.5 aylık hamileyken farkettim siğilleri
Dr a gittim HPV teşhisi konuldu
5 aylık hamileyken genel anastezi ile Yakıldı
15 dk sürmüştü
Bayağı vardı bende makata kadar dağılmıştı artık
2 ay sonra tekrarladı yeniden müdahele edemediler 9. ayımda kendiliğinden döküldü
Oğlum 1 ysşındayken öyle bi gideyim smear yaptırayım dedim cin1 çıktı
Bir Sürü işlem yapıldı durmayınca ameliyat oldum rahmimden küçük bi Parça aldılar
Sonra rutin kontrollere devam ediyorum
Tekrar bebek istiyorum yine siğiller çıkacak bende
Şöyle düşün vücut direnci azalınca dudakta nasıl Uçuk çıkıyorsa Buda öyle bişey
Vücut direnci azalınca çıkıyor bunlar

15 dk sürmüştü
2 ay sonra tekrarladı yeniden müdahele edemediler 9. ayımda kendiliğinden döküldü
Bir Sürü işlem yapıldı durmayınca ameliyat oldum rahmimden küçük bi Parça aldılar
Anladım... Rabbim şifa versin inşallah.. çok teşekkür ederim yorumlarınız için aklımdan soru işaretleri.gitti.. Umarım sizde iyileşirsiniz tez zamanda olr bebişiniz.

Arkadaşlar merhaba... 33 haftalık gebeyim 2 yıl önce aşırı derecede siğilim olduğu için genel anestezi ile siğilleri yaktırdım. Genel anestezi olmasının sebebi aşırı fazla olmasıydı. Daha sonra tekrarlamadı. Fakat iki gündür yine siğiller oluşmuş. Ne kadar çok az mı hiç göremiyorum. Bugün doktora gideceğim ama hamilelikte böyle birşey yaşayan veya fikri olan varmı ? Tekrar yakılır mı yoksa nasıl iyileşir...
Bu siğil nasıl birşey sivilce gibimi.

Daha bu hafta girdik bu lanet şeyin peşine eşlerden bulasyo hiçbir lezyon vermeden yıllarca vücutta kalıyor sonra tektar tekrar bulasıyor.siğilleri yaktırmqn bi îşe yaramıyor vücutta duruyor o mikrop ve tekrarlıyor.eşinde olmama ihtimali yok.krsin bulasıyor ve yıllarca bu mikroptan bi haber yasayabilirsiniz.hpv tipleme testi yaptırmak gerekiyor.tamamen cildiye ürolojı ve kadın doğum doktorlarından aldiğim bilgiler.geçmiş olsun normal doğum yapamazsın cocuga bulasır

Daha bu hafta girdik bu lanet şeyin peşine eşlerden bulasyo hiçbir lezyon vermeden yıllarca vücutta kalıyor sonra tektar tekrar bulasıyor.siğilleri yaktırmqn bi îşe yaramıyor vücutta duruyor o mikrop ve tekrarlıyor.eşinde olmama ihtimali yok.krsin bulasıyor ve yıllarca bu mikroptan bi haber yasayabilirsiniz.hpv tipleme testi yaptırmak gerekiyor.tamamen cildiye ürolojı ve kadın doğum doktorlarından aldiğim bilgiler.geçmiş olsun normal doğum yapamazsın cocuga bulasır
Öğleden sonra hemen gideceğim doktora bakalım... çok teşekkür ederim Allah herkese şifa versin zor gerçekten

Arkadaşlar şimdi geldim doktordan. Kaşıntısı için bir krem yazdı onun dışında birşeye gerek olmadığını söyledi... Eşim içinde birşey söylemedi , her muayneye geldğinde bize bunu hatırlat sadece dedi. Ve amniyon sıvımın fazla olduğunu söyledi...

Arkadaşlar şimdi geldim doktordan. Kaşıntısı için bir krem yazdı onun dışında birşeye gerek olmadığını söyledi... Eşim içinde birşey söylemedi , her muayneye geldğinde bize bunu hatırlat sadece dedi. Ve amniyon sıvımın fazla olduğunu söyledi...

Canım bende de siğil değil de ucuk vardı bunun için kendi doktoruna değil perinatoloji yani riskli gebelik bölümüne gitmen lazım cunku normal doktorlar bunu pek önemsemiyor bana perinatoloji de doğum zamanı bakılır eğer aktifse sezeryan olur dediler beklemeye bırakıldı doğum zamanı tansiyon problemiyle hastahaneye yattım orda 2 defa vajinal muayene yaptı uzmanlar sende lezyon yok ama burada aktif çıkmış dediler ben lezyon olduğunu düşündüğüm bi sivilce yi gösterdim bunun ucuk olmadığını söylediler ama yinede kanda hpv tahlili istediler aktif çıkarsa bebeğe enfeksiyon geçmiş olabilir onu diğer bebeklerden ayırırız enfeksiyon riskine karşı fln türlü türlü şeyler söylediler o günün hep ağlamakla geçti mahvoldum kimse teselli edemedi öyle korktum ki daha sonra tahlil temiz çıktı cok şükür normal doğuma karar verdiler (tabii başka sebeplerden sezeryan oldum ) yani bu virüsler varken kesinlikle normal doğum önerilmiyor hatta şunu söyleyim dudakta ucuk varken bile bebek öpmeyin derler ya onun gibi bişey.bu senin hep aklında olsun dogumhaneye girdiğinde mutlaka bunu doktorlara söyle...

15 dk sürmüştü
canim bu hpv ne anlama geliyor bendede 56 numara çıktı bu kontrolde rahim agzi kanserimi.smear testinde hep 3 numara cikiyordu o iki olmuş ama hpv var dedi.

canim bu hpv ne anlama geliyor bendede 56 numara çıktı bu kontrolde rahim agzi kanserimi.smear testinde hep 3 numara cikiyordu o iki olmuş ama hpv var dedi.
Kanser riski olan bi virüs canım vücut atmıyor bu virüsü 70 yaşına kadar risk altındayız
Düzenli kontrol şart
16 ve 18 tipi kanserli oluyor
Benimki kanserli değildi ama zamanla tehlikeli hale geldi ve hücrelerde değişim başlamıştı
Cin1 çıkmıştı tedavi oldum
Aslında korkulacak bişey değil
Çünkü smear testini zamanında yaptırırsak en ufak tehlikede hemen müdahele ediliyor

Geçmiş olsun canım

Kanser riski olan bi virüs canım vücut atmıyor bu virüsü 70 yaşına kadar risk altındayız
Düzenli kontrol şart
16 ve 18 tipi kanserli oluyor
Benimki kanserli değildi ama zamanla tehlikeli hale geldi ve hücrelerde değişim başlamıştı
Cin1 çıkmıştı tedavi oldum
Aslında korkulacak bişey değil
Çünkü smear testini zamanında yaptırırsak en ufak tehlikede hemen müdahele ediliyor
Teşekkür ederim canım.

Merhaba bendede aynı dert var malesef :-( dün farkettim bugün hemen dktoruma gittim on taneye yakın dedi salı günü yakicaz başka çare yok dedi ama duruma göre normal doğum olabilirsiniz dedi ama suan baya korkuyorum bu yakma işlemi acılı mı nasıl iğneyle uyusturcaz falan dedi yinede korkuyorum yaptıran arkadaşlar lütfen gerçeği söyleyin

Back