33 haftalariydi sanırım , muz falan tükenmiştim günde 3 yumurta yiyordum kuruyemiş falan sizde yiyin, sonra dktr gelişim geriliği demedi . 2,500 geçince normal dedi son haftalara doğruÖzel değilse kaçıncı haftada 1 hafta geri gitti
Amin canım yiyorum ama daha çok yiyeyim bari33 haftalariydi sanırım , muz falan tükenmiştim günde 3 yumurta yiyordum kuruyemiş falan sizde yiyin, sonra dktr gelişim geriliği demedi . 2,500 geçince normal dedi son haftalara doğru
Canım 10 gün arayla ölçen aynı doktor ve cihazGelişim geriliği diye korkmanıza gerek yok. 1-2 hafta kadar oynayabilir ölçümler, benim doğuma kadar sürekli bi ileri bi geri oynadı. Sonuç olarak doğum kilosu 10 gün öncesiyle uyumluydu yani son ölçülen kilo daha yüksekti. Düşük ya da yüksek ölçüm olabilir cihaz ve yapan kişiye göre değişiyor korkmayın
Amin inşallahNormalde yorum yapmam sadece okurum ama endişenize kıyamadım içiniz çok çok ferah olsun lütfen aynı sıkıntıyı yaşadım maşallah gayet sağlıklı bir kızım var. Bu günlerinin tadını cikarin
Benim de çoğunda aynıydıCanım 10 gün arayla ölçen aynı doktor ve cihaz
Minyon değiliz canım eşim 1.90 ben 1.751 hafta ileri veya geri bişey ifade etmez, ayrıca minyonsanız o bebeğin de minyon olma ihtimali vardır. Ve ultrasonda sıfıra sıfır şekilde ölçme yapamazlar. Mesela benimki bir kaç gün önden gidiyor bir arkadaşımın da 10 gün önden gidiyormuş ben bunu umursamıyorum çünkü arkadaşım ve eşi uzun boylu insanlar, bizim durumumuzda sadece ben standart üzeri uzunum eşim kısa bile sayılabilir.
Doktorun bu bilgiyi bu şekilde size söylemesi hem çok yanlış hem de gereksiz. Ama içinize dert olduysa başka dr görünmenizi öneririm.
Sizinde mi kısa sürede aynı doktor ve cihazla yapılan ölçüm başka çıktıBenim de çoğunda aynıydı
Benim baya erken başladı hemde sizinkinden çok fazlaydı gerilik üstelik baş govde diğer uzuvlara göre daha geride baş gelişimide tehlike sınıfına yakındı. Hatta bende konu acmisim bakabilirsiniz. 2019 da. Sonuç olarak doğuma kadar herşey düzene girdi. Endişe etmeden takip edin bol bol sağlıklı gıda yiyin dinlenin solunuzu yatarak uyuyun. Ve çok mutlu olunAmin inşallahsizin kaçıncı haftada başladı gerilik
İnşallah ama benimki erken döllenme hatta ama cihaz ve doktorda aynı inşallah kısa sürede toplar bende iyi haberler alırımBen bundan 10 sene önce hamileyken zaten zayıf iştahsiz bir gebeydim. Bir gün kontrole gittiğimde kendi dr um izinli diye ayni hastanede baska bir dr a muayene oldum. 29. Hafta falandi sanirım. Bana dedi ki, bu bebegin gövdesi hiç gelismemis... suyu yetersiz sizin acil renkli detayli ultrason vs girmeniz lazım. Işte govde 25. Haftada kalmış gibi 1 aylik gerilikten bahsetti ve ben o an öĺucem sandim korkudan. Odadan çıktım biraz sakinlestim o halde kalkip ultrason cihazının cok daha iyi olduğunu bildigim bir hastaneye gittim. Dedim ki bana az önce bunları söylediler nolur siz de bakın bi. Doktorun rutin ultrason baktığı cihaz renkliydi ölçtü baktı hayir dedi suyu gayet yerinde, gelişimi de normal ama zayıf bir bebek olarak doğar sen de zayıfsın zaten senden 3 kilo uzeri bi bebek çıkmaz diye güldurmeye çalıştı fln. E dedim o niye böyle dedi o zaman. Bebegin pozisyonundan ultrason cihazı çokta iyi degilse belki görmemiştir, bir sorun yok dedi. 2 gün sonra kendi doktorum gelince yine gittim. O da bir sorun yok niye öyle demiş acaba diye o da sasirdi. Nihayetinde ben 2.850 gr bir cocuk dogurdum. Öyle tombik tombalak değildi. Bebegin o an ki pozisyonuna göre, sizin o süreçte bir stres/beslenme sekli degisiminize gore bile farklilik olabilir sonucta 9 aylik bir sure gebelik. Kendinize stres yaratmayın, 5 6 günluk gerilik geç döllenme tarihinden bile olusabilir.
Amin inşallah dikkat ediyordum daha çok dikkat edeceğimBenim baya erken başladı hemde sizinkinden çok fazlaydı gerilik üstelik baş govde diğer uzuvlara göre daha geride baş gelişimide tehlike sınıfına yakındı. Hatta bende konu acmisim bakabilirsiniz. 2019 da. Sonuç olarak doğuma kadar herşey düzene girdi. Endişe etmeden takip edin bol bol sağlıklı gıda yiyin dinlenin solunuzu yatarak uyuyun. Ve çok mutlu olun
EvetSizinde mi kısa sürede aynı doktor ve cihazla yapılan ölçüm başka çıktı