Hamilelikte gaz sorunu

Tiriyas

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2018
51
30
3
Merhaba ben 6 haftalık hamileyim. 9 gün önce gittim ilk defa kontrole vajinal yolla sadece keseyi görebildik. Bir dahaki kontrolüm 15 ocakta. Bi kaç gündür çok yoğun gaz sorunu ve kabızlık var. Rahat yürütemicek oturamıcak kadar çok. Sizce bu normal mi? Normalse nasıl geçer bu sorunlar? Bi çok arkadaşım bu sürekerde bebeğini kaybetti ben de bundan çok korkuyorum sizce bebeği etkiler mi?

Merhaba ben 6 haftalık hamileyim. 9 gün önce gittim ilk defa kontrole vajinal yolla sadece keseyi görebildik. Bir dahaki kontrolüm 15 ocakta. Bi kaç gündür çok yoğun gaz sorunu ve kabızlık var. Rahat yürütemicek oturamıcak kadar çok. Sizce bu normal mi? Normalse nasıl geçer bu sorunlar? Bi çok arkadaşım bu sürekerde bebeğini kaybetti ben de bundan çok korkuyorum sizce bebeği etkiler mi?
Valla midede oluşan gaz için konuşuyorum özellikle geçmiyor arkadaşım yapabileceğin tek şey mümkün olduğunca az ye aşırı yediğin zaman oturup kalıyo miden de ben 20. Haftama geldim neredeyse hala gazım var :)) ayrıca izlediğim bi programda bi kadın hamilelikte gaz a çözüm bulana Nobel ödülü verilecekmisdiye espiri yapıyordu durumu sen anla :))

Canım hayırlı olsun bebeğin öncelikle :) ilk tavsiyem sakın kötü.şeyleri düşünüp kalbini karartma. Pozitif ol hep. Stres herşeyden daha fazla etki ediyor bebişe. Kabızlık ve gaz sancısı çok normal hamilelikte. İnan bende ilk başlarda böyleydim daha hamile olduğumu bile bilmiyordum. Nasıl şişmişti karnım falan. Kabızlığa yapacak pek bişey yok tek tavsiyem bol su iç ve lifli gıdalar tüketmeye çalış. Midedeki gaz içinse geğir sürekli ama zorlayarak değil. Bide mümkünse tuvalete gittiğinde büyük abdestin için zorlama. Ben şöyle bi yöntem bulmuştum. Uzanıyordum yatağa bacaklarımı kanıma çekip dikiyordum. Aynı doğurma pozisyonu gibi. Bu şekilde büyük abdestim iyice geldikten sonra gidiyordum tuvalete. İlk haftalar çok zorlama ne geldiyse çıkart. İnan birkaç hafta sonra normale dönersin. Bide maden suyu tüketmekte iyi oluyor yani en azından bana iyi geliyordu :) rabbim şifanı versin inşallah :)

Bende de aynısı ikinci ayın sonuna kdr devam etti şimdi biraz daha iyiyim kabızlık ve gaz sorunu geçti nerdeyse oğlumda olmadı bana böyle bişey bu hamilelikte biraz zorlandım o konuda geçti şükür

Gaz sorunu maalesef hepimizde oluyor zamanla geçiyor cnm. Kabızlık için tavsiyem kahvltıda roka, maydonoz ve tere tüket hepsinden azar azar mesela 2şer 3er dal. Limon sıkarak ye kabızlığını çözecektir. Bir de kötü düşünme hep olumlu düşün ve dikkat et kendine, sağlıklı gebelikse zaten bir şey olmaz :dua:

Back
X