Hamilelikte fazla kilo almamak için

reoc

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2012
1.430
1.715
26 haftalık hamileyim ve toplam 4.5-5 kg aldım.Bundan sonra kilo alımının hızlanacağı söyleniyor. Sebze meyve ağırlıklı besleniyorum ve fazla karbonhidrat almamaya çalışıyorum. Günde 3 litre de su içiyorum. Haftada 2-3 gün yürüyüş yapmaya çalışıyorum. İki haftadır kilo alımımın hızlandığını fark ettim. Hızlı kilo almanın önüne geçmek için ne yapabilirim? Hamileliğimi toplam 10 kilo ile kapatmak istiyorum:26:

Sanırım bakıp çıkmak adetten. Kimse bu konuda bilgi sahibi değil mi?

Sanırım bakıp çıkmak adetten. Kimse bu konuda bilgi sahibi değil mi?

Canim ben ilk gebeligimde hamile kaldigim kiloda dogum yaptim hatta 4 kilo verdim son aylarda onu geri aldim domtorumla bi diyet listesi yaptik fazlasiyla hatta yedigimin 2 kati kadar yiyordum sadece bwbegim kilo aliyordu dogumdan ciktigimda hamile kaldugim kilodan 12 kilo asagidaydim:)))

Canim ben ilk gebeligimde hamile kaldigim kiloda dogum yaptim hatta 4 kilo verdim son aylarda onu geri aldim domtorumla bi diyet listesi yaptik fazlasiyla hatta yedigimin 2 kati kadar yiyordum sadece bwbegim kilo aliyordu dogumdan ciktigimda hamile kaldugim kilodan 12 kilo asagidaydim:)))

Tebrikler cnm bu cok cok guzel.birsey peki uyguladigin diyet listesini paylasabilir.misin paylasirsan cok sevnirim

arkadaşım hayırlı olsun bebeğin. Ama muhtemelen yüksek kilolarda hamile kaldın gibi geldi, yoksa doktorlar genelde hamilelikte diyet yapılmasına çok fazlaca karşı çıkıyorlar

Tebrikler cnm bu cok cok guzel.birsey peki uyguladigin diyet listesini paylasabilir.misin paylasirsan cok sevnirim

Kilom fazla yuksek degildi 74 du canim bastan bunu soylemek isterim diet listeme gelince...
sabah
3dilim tambugday ekmegi
4-5aset zeytin
Peynir domates salatalik sekersiz cay

Ara ogun
1porsiyon meyve
Yogurt
Birkactane grisini

Oglen
2kofte buyullugunde et balik veya tavuk
1kase corba
4kasik kadar makarna veya pilav
1kase yogurt
2dilim ekmek

Ara ogun
1porsiyon meyve
Beyaz peynir
1dilim ekmek

Aksam
1kase corba
2kofte buyuklugunde et balik tavuk
4 kasik pilav yada makarna
1kase yogurt
2dilim ekmek

Gece
1bardak sut
1porsiyon meyve

Iste benim diyetim bu hic hamur isi ve seker kullanmadim ayrica dondurma ve tahin helvasi kesinlikle yemedim ve her gun 1saat yurudum...

Son ayda kaç kilo aldınız pekiyi?Bazıları hiç almadım derken bazıları da en çok o ay kilo aldım diyor.

inanmıyoruuuuuuuuuuuumm 74 ile başladın ve -12 ile mi doğum yaptın??? çok iyi gerçekten,tebrikler:)

Kilom fazla yuksek degildi 74 du canim bastan bunu soylemek isterim diet listeme gelince...
sabah
3dilim tambugday ekmegi
4-5aset zeytin
Peynir domates salatalik sekersiz cay

Ara ogun
1porsiyon meyve
Yogurt
Birkactane grisini

Oglen
2kofte buyullugunde et balik veya tavuk
1kase corba
4kasik kadar makarna veya pilav
1kase yogurt
2dilim ekmek

Ara ogun
1porsiyon meyve
Beyaz peynir
1dilim ekmek

Aksam
1kase corba
2kofte buyuklugunde et balik tavuk
4 kasik pilav yada makarna
1kase yogurt
2dilim ekmek

Gece
1bardak sut
1porsiyon meyve

Iste benim diyetim bu hic hamur isi ve seker kullanmadim ayrica dondurma ve tahin helvasi kesinlikle yemedim ve her gun 1saat yurudum...

Cok tsk ederm canim ayy ins Bende cok kilo almadan dogum yaparim ben henz hamile dehlm ama bu aydan snra istyrz artk ve 96 kiloyum ben deglde bebegm kilo alsn istyrm ins bol bol yuruyus ve diyetle Bende basarabilirim bunu
Bebiwinle mutlu bir ailen olsun ins :KK66:

Cok tsk ederm canim ayy ins Bende cok kilo almadan dogum yaparim ben henz hamile dehlm ama bu aydan snra istyrz artk ve 96 kiloyum ben deglde bebegm kilo alsn istyrm ins bol bol yuruyus ve diyetle Bende basarabilirim bunu
Bebiwinle mutlu bir ailen olsun ins :KK66:

Saol canim senimde insallah hemen bebisin gelir simdi yine hamileyim 3bucuk aylik ve yine kilo variyoru. Suana kadar 3 kilo verdim darisi basiniza ins.

İlk 4 ay hiç kilo almadım.Üstelik ne kustum,ne bulantılarım oldu,ne tiksintilerim oldu.İştahım da gayet açıktı.Hamile kaldığımda ilk sorum çatlakları nasıl önlerim olunca doktorum hızlı kilo almamaya bak dedi.Bol su,bol meyve.Herşeyden ye ama az ve sık dedi.Karbonhidratı pilav gibi yemeklerden alırsın beyaz ekmekten mümkün olduğunca uzak dur,hiç yemesende olur dedi.Öyle yaptım bende.Tabiki yediğim anlar oldu ama normal insanlar gibi yemedim.Meyve,kahvaltılık mısır gevrekleri,yağsız gevrekler,su hayatımın vazgeçilmezleri oldu.Şu an 6.ayım bitmek üzere ve bu diyeti bozduğum için 5 kg aldım.Bebeğimin gelişimi de çok iyi.Yine dönüyorum o yeme alışkanlıklarıma.Yavaş yavaş kilo almak bebeğe gidermiş.

İlk 4 ay hiç kilo almadım.Üstelik ne kustum,ne bulantılarım oldu,ne tiksintilerim oldu.İştahım da gayet açıktı.Hamile kaldığımda ilk sorum çatlakları nasıl önlerim olunca doktorum hızlı kilo almamaya bak dedi.Bol su,bol meyve.Herşeyden ye ama az ve sık dedi.Karbonhidratı pilav gibi yemeklerden alırsın beyaz ekmekten mümkün olduğunca uzak dur,hiç yemesende olur dedi.Öyle yaptım bende.Tabiki yediğim anlar oldu ama normal insanlar gibi yemedim.Meyve,kahvaltılık mısır gevrekleri,yağsız gevrekler,su hayatımın vazgeçilmezleri oldu.Şu an 6.ayım bitmek üzere ve bu diyeti bozduğum için 5 kg aldım.Bebeğimin gelişimi de çok iyi.Yine dönüyorum o yeme alışkanlıklarıma.Yavaş yavaş kilo almak bebeğe gidermiş.

Çok faydalandım yazdıklarınızdan.
Benim doktorum çok rahat bu konuda.
3. ayın sonuna geldim hiç bulantı, kusma olmadan kontrollü gitmeye çalıştım.
Aşağı yukarı bahsettiğiniz gibi besleniyorum.
Ama 700 gr aldım bugüne kadar.
Onu da belki yoğurt yemeyi biraz abarttım ben kalsiyum alayım diye ona bağlıyorum.
Artık öğrendim günde 100-1200 mg'lık kalsiyum menüsüyle sınırlandırıyorum.
Bu dediklerinizi de not aldım. Bana ekmek yee diye konuşanlara okutacağım.

Ya çok bir diyet listesi ama karbonhidrat çok var
Bende ikinci bebisi istiyorum bakalım hayirlisi

26 haftalık hamileyim ve toplam 4.5-5 kg aldım.Bundan sonra kilo alımının hızlanacağı söyleniyor. Sebze meyve ağırlıklı besleniyorum ve fazla karbonhidrat almamaya çalışıyorum. Günde 3 litre de su içiyorum. Haftada 2-3 gün yürüyüş yapmaya çalışıyorum. İki haftadır kilo alımımın hızlandığını fark ettim. Hızlı kilo almanın önüne geçmek için ne yapabilirim? Hamileliğimi toplam 10 kilo ile kapatmak istiyorum:26:
Abur cubur asla yeme akşam yemeklerini 6 dan önce ye bir de tabak versiyonlarını küçült ben bunları yaptığım halde toplam 11 kilo aldım ve vermesi de çok basit oldu

İlk 7 ay 6 kg almistim . Son ayimin son haftasi filan abartmiyorum 7 kg birden almistim :KK48:
Son zamanlarda artik sabirsizlik geliyor heralde ne varsa yiyorsun dikkat etmiyorsun .eger dikkat edersen cok almazsin.
Mesela ben o 7 kg nasil aldim hamur isleri dondurmalar kizarmis ekmekler :)

X