Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Simdi evden gonderseler girmeyecek mi depresyona? Evde bi hayvanin varligi cocuga hayvan sevgisi asilamak ve onlara nasil davranmasi gerektigini ogretmek icin iyi bi firsat. Yani dolayisiyla kafese saldirmaz cocuk. Tuye gelince kocs kus tuyunu nasil yutsun? Yutsa da saglik problemi olusturmaz kus tuyu diskilamayla cikar gider. Bide lutfen bi hayvan alirken ilerde cocugum oldugunda veya evlendigimde veya calistigimda naparim diye iyice dusunup alin da veballerine girmeyin onlar da canli ve sizi aile olarak gorup bag kuruyo. Doktor bisey olmaz demis biz burda bisey olur dersek gonderecek misiniz? En dogru bilgiyi doktordan alabilirdiniz ki almissiniz da. Rahat olun sorun olmaz.Benımde var muhabbet kuşum tüy döküyor bebek emeklemeye başlayınca kusun dökülen tüyleri agzına gırebılir çocuk kusun kafesıne saldırabılır ustune bebek olunca kuşla ılgılenemezsınız hayvan bu seferdepresyona gırıyor çokzor buyuk ıhtımal kuş gidici.
Keske birden cok begenme hakkimiz olsaymis dedim bunu okuyunca.Ben kedi bakiyorum mesela :) Hayvanlardan gelecek hastaliklardan korkmam da insanlardan gelecek hastaliklardan korkuyorum.
İnsanları yanlış bilgilendirmeyelim. Toxoplazma virüsü ile karşılaşmamış olmanız normal çünkü yetişkin bir insanda bu virüsü taşıdığıyla ilgili şikayet oluşmaz. Siz taşısanız da haberiniz olmaz. HAMİLELİKTE bebekte anomaliye sebep olur. Zeka geriliği, yarık dudak vs.
Yani gebelikte doktor bir defaya mahsus test yaptırır ve önlem anlamınızı söyler.
Özellikle sokak kedilerinden kaynaklanır. Ev kedisi olup bütün aşıları tam olan hayvan güvenlidir.
İnsanları yanlış bilgilendirmeyelim. Toxoplazma virüsü ile karşılaşmamış olmanız normal çünkü yetişkin bir insanda bu virüsü taşıdığıyla ilgili şikayet oluşmaz. Siz taşısanız da haberiniz olmaz. HAMİLELİKTE bebekte anomaliye sebep olur. Zeka geriliği, yarık dudak vs.
Yani gebelikte doktor bir defaya mahsus test yaptırır ve önlem anlamınızı söyler.
Özellikle sokak kedilerinden kaynaklanır. Ev kedisi olup bütün aşıları tam olan hayvan güvenlidir.
Keske birden cok begenme hakkimiz olsaymis dedim bunu okuyunca.
Bebek planlamaya başladığımız zaman korunmayı bırakmadan önce toxoplazma ve diğer testlerimi bir enfeksiyon hastalıkları doktoruna görünerek yaptırdım. Keza teste göre ben 3 sokak kedisi evde beslememe rağmen (ki yavru iken buldum annesiz yavru kedi oldukça samimiyet gerektirir ve aşıları minimum 1.5 aylıkken yapılır ben 1 aya kadar aşısız baktım) ne bağışıklık sahibi nede toxoplazmayla karşılaşmışım.
Bahsi mevzu hastalık kedinin (iç parazitli bir kedinin) dışkısı ile bulaşır ki bunu vücudunuza ağız yoluyla falan almanız gerek.
Ayrıca emin olmamakla birlikte bu hastalığın hamilelik boyunca eğer bağışıklığım yoksa birkaç kere testi yapılıyor diye biliyorum. Ama bundan emin değilim.
Ama ben hic duymadim cocugum kopekle oynadi falan hastaliga yakalandi, kusla oynadi filan hastaliga yakalandi falan. Ki ben sokak hayvanlarindan bahsediyorum evde temiz ortamda bakilan hayvanlari soylemiyorum bile. Ama halasi optu ucuk oldu, teyzesi geldi grip oldu, komsudan kizamik bulasti, vs. az mi duyduk.
Bana yapti doktor. Evimde kedi oldugunu soylemis oldugum icin de olabilir.
Arkadaslar merhaba 26 haftalik hamileyim bir bucuk senedir evimde muhabbet kuşum var çok alistim kimseye veremiyorum doktorada sordum bi zarari olurmu bebege diye olmaz dedi kucucuk kus niye olsun dedi.her gun birakiyorum ve cokta yakin duruyorum opuyorum felan benden ayrilmiyor tabi bunu doktora soylemedim acaba bi zarari varmidir birde dogum yaptiktan sonra bebegime bi zarari olurmu acaba sonucta bagisikligi yok. evden gondermeme gerek varmi ?
Besleyenler tecrubelerini yazabilirmi lutfen
En kötüsüde aslında bizim yüzümüzden o bahsi mevzu mikropları taşıyor zavallılar. Sen al doğadaki avcıyı evcilleştir toplayıcı yap sonra sokakta kaderine terk et çöpünü yesin hasta olsun sana da hastalığını bulaştırsın.buradan ilgililere sesleniyorum
çocuğum olcak diye evdeki masum minikleri başından atacak olan varsa lütfen lütfen en baştan almayın. siz onları sevmiyorsunuz.
sokaktan aldığım bir kedim var
geceleri bile koynumuzda yatıyor
hamile kalsam bırakır mıyım onu?
asla
evladım o benim
bazen tüyleri uçuşup yemeklerimizin içinden bile çıkıyor
günde kimbilir kaç tanesini yutuyoruz :)
biz insan türü doğanın bir parçasıyız
gerekli önemleri aldığımız sürece de minik dostlarımızdan korkmaya gerek yok