Hamilelikte evde muhabbet kusu besleyenlerrr

Ceyynn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2015
34
3
35
Arkadaslar merhaba 26 haftalik hamileyim bir bucuk senedir evimde muhabbet kuşum var çok alistim kimseye veremiyorum doktorada sordum bi zarari olurmu bebege diye olmaz dedi kucucuk kus niye olsun dedi.her gun birakiyorum ve cokta yakin duruyorum opuyorum felan benden ayrilmiyor tabi bunu doktora soylemedim acaba bi zarari varmidir birde dogum yaptiktan sonra bebegime bi zarari olurmu acaba sonucta bagisikligi yok. evden gondermeme gerek varmi ?
Besleyenler tecrubelerini yazabilirmi lutfen

yok artık kuşun ne zararı olacak....ınsanlar kedı kopekle kuzu sarması oluyor hamılelıgınde.....
sadece öpülmesını doğru bulmadım...sadece bu surec bıtene kadar

Kuşla bu kadar yakın ilgilendiğinizi söylemeliydiniz doktora.
Tüy yutma olasılığınız da var, tehlikeli olabilir.
Yine evinizde besleyin ama çok temas etmeyin bence.

Doktorlar hayvanlar içinde sadece kedi konusunda uyarırlar toxoplazma virüsüne karşı. Onun dışında muhabbet kuşundan alerjen veya virüs bulaşacağını sanmam.

Benımde var muhabbet kuşum tüy döküyor bebek emeklemeye başlayınca kusun dökülen tüyleri agzına gırebılir çocuk kusun kafesıne saldırabılır ustune bebek olunca kuşla ılgılenemezsınız hayvan bu seferdepresyona gırıyor çokzor buyuk ıhtımal kuş gidici.

Arkadaslar merhaba 26 haftalik hamileyim bir bucuk senedir evimde muhabbet kuşum var çok alistim kimseye veremiyorum doktorada sordum bi zarari olurmu bebege diye olmaz dedi kucucuk kus niye olsun dedi.her gun birakiyorum ve cokta yakin duruyorum opuyorum felan benden ayrilmiyor tabi bunu doktora soylemedim acaba bi zarari varmidir birde dogum yaptiktan sonra bebegime bi zarari olurmu acaba sonucta bagisikligi yok. evden gondermeme gerek varmi ?
Besleyenler tecrubelerini yazabilirmi lutfen

zararı olacağını sanmıyorum ama pek öpme bence, benimde vardı çok tatlılar insan dayanamıyor öpüyor ama biraz uzak dur

Tecrubesi olanlar paylasabilirler mi yazmissiniz. Benim cok sevdigim kusum evliligimin ilk yillarindan beri benimleydi. Hamile kalinca da ayrilmadim tabiki. Sizin dediginiz gibi opuyordum. Hep dipdibeydik. Bebek dogunca da 3 yil kadar bizimleydi. Doktor kedi de bile risk coz az var. Muhabbet kusundan hic zarar geleni duymadim dedi. Biz hic sorun yasamadik kustan dolayi.

Muhabbet kuşları çok ilgi bekler . Yani öper ve çok yakın davranırsanız ve bebek doğunca bu yakınlığınız kaybolunca o zaman o da küsecektir büyük ihtimalle . En iyisi sizi az göreceği bir oda da bakmanız alışması .

Kuşun bir zararı yok size ama bu kadar şüphede kalacaksanız öpmeyin tabi bir süre. Onun haricinde kuşun tüyü falan size bişey yapmaz. Sürekli evde olan bir canlıdan kapacağınız mikrop zaten yıkamadığınız meyve ve sebzelerle de eve giriyor. Bende 2 kedi var mesela sokaktan aldım gayet gece birlikte uyuruz sürekli dip diyeyiz keza sürekli sokak hayvanı besleyip severim toxoplazma ile karşılaşmamışım ömrümde. Aklınızı karıştırıp sizin en yakın arkadaşınızı elinizden almak isteyeceklere direnin. Yarın öbür gün çocuk doğunca da başlıycaklar zararlı diye :KK59:

Kuşun bir zararı yok size ama bu kadar şüphede kalacaksanız öpmeyin tabi bir süre. Onun haricinde kuşun tüyü falan size bişey yapmaz. Sürekli evde olan bir canlıdan kapacağınız mikrop zaten yıkamadığınız meyve ve sebzelerle de eve giriyor. Bende 2 kedi var mesela sokaktan aldım gayet gece birlikte uyuruz sürekli dip diyeyiz keza sürekli sokak hayvanı besleyip severim toxoplazma ile karşılaşmamışım ömrümde. Aklınızı karıştırıp sizin en yakın arkadaşınızı elinizden almak isteyeceklere direnin. Yarın öbür gün çocuk doğunca da başlıycaklar zararlı diye :KK59:

İnsanları yanlış bilgilendirmeyelim. Toxoplazma virüsü ile karşılaşmamış olmanız normal çünkü yetişkin bir insanda bu virüsü taşıdığıyla ilgili şikayet oluşmaz. Siz taşısanız da haberiniz olmaz. HAMİLELİKTE bebekte anomaliye sebep olur. Zeka geriliği, yarık dudak vs.
Yani gebelikte doktor bir defaya mahsus test yaptırır ve önlem anlamınızı söyler.
Özellikle sokak kedilerinden kaynaklanır. Ev kedisi olup bütün aşıları tam olan hayvan güvenlidir.

Yok canım ne zararı olacak.Ama belli bir süre içinizin rahat olması için öpmezsiniz olur biter.Zaten muhabbet kuşlarından insanlara geçen hastalık yok diye biliyorum.Bebek olunca da sorun olmaz bence.Zaten hiç anlamam çocuğu olunca sıkılır gibi hemen sokağa bırakan insanları ,umarım göndermezsiniz.
İçiniz rahat olsun bence : )

Oglum çok istemişti aldık bizde. O zamanlar yeni hamileydim. Sizin gibi elime alıp öpüp kokla yamam ama evin bir köşesinde duruyordu eşim ilgilenirdi hep. Şuan bebeğim 4.5 aylık ve kuşumuz hala bizimle tabiki ayrı odada tutuyorum onu bebeğimin tüy yutma riskine karşı.

Benim Kocaman dogom var evde ve hamileyim. onemli olan beslediğin hayvanın sağlıklı olması.

Ben besliyodum hemde cift halinde hic birsey olmaz Allahin izniyle. Ama ufak ufak tüyleri cok ucusuyor. Ben hamilelik boyunca baktim. Ama dogumdan sonra sattim. Benim diger odalara koyma şansım yoktu bebekle de ayni odada tutamadim o yüzden. Eger imkanim olsaydi hala bakiyo olurdum. Fazla sakinma bence bak gitsin. Sakinan göze çöp batar.

X