• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamilelikte elektrikli battaniye kullananlar ??

pembeli5050

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2015
7
1
3
37
arkadaşlar merhaba ,
13 haftalık hamileyim.Yaklaşık 1 hafta 10 gündür elektrikli battaniyeyi açık halde bırakıp yattım. Isınamıyordum. Sonra tesadüf zararlarını okudum nette . Doktor kontrolüme daha 2 haftam var. Aranızda benim gibi kullanan oldu mu ? Bebeğime zararı olmuş mudur ? Yorumlarınızı bekliyorum , çok teşekkür ederim..

canım bende 13 haftalık hamileyim. elektrikli battaniyenin fişini yatmadan 1 saat öncesinden takıyorum. yataga girince de fişi çekiyorum. bundan sonra sen de böyle yap bence. ama sanmıorum bebeğine bişi olduğunu.

1 hafta on gün falan :( sonradan farkedince çok pişman oldum .. şimdi hiç açmıyorum korktum artık. inş bişiy olmamıştır demi ??

evet bende biliyorum o yüzden yatınca kapatıyorum. neyse ki az yatmışsın o şekilde. içini ferah tut yok yere canını sıkma bebeğe bişi olduğunu düşünmüyorum. çok aklına takıldıysa doktorunu ara, sor için rahatlar en azından canım.

GEBELİKTE ELEKTRİKLİ BATTANİYE KULLANMAK GÜVENLİ Mİ?

Elektrikli battaniyeler özellikle kışın yeterince ısınamayan kişileri oldukça rahat hissettirebilir. Fakat elektrikli battaniyeler gebelik döneminde yeterince güvenli olmayabilirler. Ayrıca yapılan kimi araştırmalarda da elektrikli battaniyelerin düşüklere yol açabileceğine dair bulgular elde edilmiştir. Diğer yandan bu bulgular net olarak kanıtlanmamıştır.

Elektrikli battaniyeler ve düşük

Elektrikli battaniyelerle ilgili 2 temel sorun vardır. Birinci sorun elektrikli battaniyelerin vücudun aşırı ısınmasına yol açmasıdır. Gebelikte vücut ısısının normalden çok artması istenen bir durum değildir. İkinci sorun ise elektrikli battaniyelerin yaydıkları elektro manyetik dalgalardır. Bu iki husus düşüklere yol açabilir. Artan vücut ısısı ayrıca doğum anomalisi nedenlerinden sayılmaktadır.

Ne yapmalı?

Elektrikli battaniye kullanmadan önce hekime danışmak gerekir. Hekim anne adayının kişisel sağlık durumunu çok daha iyi bildiği için bu konuda net bir fikir ileri sürebilir.

Elektrikli battaniyenin güvenli kullanımı

Elektrikli battaniye kullanan birçok kadın yatmadan 30 dk önce elektrikli battaniyeyi çalıştırarak yatağın ısınmasını sağlar. Yatmadan önce de elektrikli battaniyeyi fişten çekerek uyurlar. Bu vücudun aşırı ısınmasını ve elektromanyetik dalgalara maruz kalma şansını azaltır.

bilgi paylaşımın için teşekkür ederim. bundan sonra doğru kullanımı uygularım fakat benim kuşkum bebeğe bir zararı dokunmuş mudur :( dktrumada ulaşamadım yurtdışı seyahatinde o yüzden yorumlarınızı almak istedim arkadaşlar , tşk...

Canim ben ilk gunumden bu yana kullandim sakincasi oldugunu biliyodum ama isinamiyordum suan iyiym o yuzden arkadaslarn dedigi gibi yatmadan 1 saat once aciyorum yatarken kapatiyorum yetiyo o sicaklik. Bana actigim zamanlarda bi zarari olmadi ama manyetik dalga yaydigini bilmiyodm tek korkum sicakligiydi ama sukur bise olmadi 10 gun cok kisa bi zaman sendede bi zarari olmamistir korkma rabbim korusun kuzularimizi

Canim ben ilk gunumden bu yana kullandim sakincasi oldugunu biliyodum ama isinamiyordum suan iyiym o yuzden arkadaslarn dedigi gibi yatmadan 1 saat once aciyorum yatarken kapatiyorum yetiyo o sicaklik. Bana actigim zamanlarda bi zarari olmadi ama manyetik dalga yaydigini bilmiyodm tek korkum sicakligiydi ama sukur bise olmadi 10 gun cok kisa bi zaman sendede bi zarari olmamistir korkma rabbim korusun kuzularimizi

Back
X