Hamilelikte diş tedavisi:((

korsanmartxix

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2008
417
12
118
Giresun
23+3 teyim ve kanal tedavisi görmem gerekiyo ( diş etinde apse var ve azılarımdan biri dolguluydu zaten başka bi yerden çürümeye başlamış.diş hekimi antibiyotik,ağrı kesici vsverdi ve konsultasyon istedi kadın doğumcumdan.drum kullanabilirsin ve lokal anestezikle tedavini yaptırabiirsin dedi.haftaya yaptırcam artık benim durumumda olanlar var mı?diş röntgeni çektirmedim ama isterler mi diye meraktayım.diş röntgeniçektiren oldu mu hiç?

bu sabah kalktığımda daha önceden dolgu yapilan dişim abse yaptı,bu konu tam isabet oldu banada ama iltihabı kurutup öyle gidicem doktora çünkü iltihaplı dişe müdahale edilmez,bir arkadaşıma diş hekimi çekilmemiş sumak al suya koy o suyla günde 3 kere agzını calkala demisti daha öncede basıma geldi yaptım iltihaptan şişen dişim bir günde indi yine yapıcam bugün başliycam 2 yada 3 gün yapsam yeter artar bile , ilaç kullanmayacam.size tavsiyem kızlar başka fikri olanlar yazsın lütfen

Rovamycine,parol ve kloroben yazdı diş hekimi.kadın doğumcu sorun olmaz kullan dedi.ben kullanmaya karar verdim.son üç aya girmeden halletmem lazım bunu.çünkü geçen haftasonu yemek yerken çok az bir hassasiyet vardı umursamamıştım.bu hafta hassasiyet arttı birden öyle uyandım. Senin yazdığını deneyebilirdim daha erken haftalarımda olsaydım.son 3ayda müdahaleyi pek önermiyorlar erken doğuma neden olabilir diye,o yüzden zaman kaybetmek istemiyorum.ben de az da olsa erken doğum riski var başından beri

ben hamileligimin yedinci ayinda disimi cektirdim, kanal tedavisi oldum, hicbisey olmadi ama pekcok yer yapmiyor, istanbul erenkoyde gittigim yer, ilgilenenlere verebilirim telini

diş rahatsızlığı birden çıkıosa gebelikte kalsiyum eksikliği diye biliyorum körüklüyor yani geçmiş olsun cnm inş hemen atlatırsın diş zor gerçekten eşimden biliyorum adam bi gece kafasını yerlere vurdu ağrıdan kurtulursun hemen inş

sanırım benimki çürükten kaynaklanıyo.emin olamadılar 2 dra gittim,2side farklı dişlerde çürük olduğunu iddia ettipazartesi diş röntgeni çektirip ona göre işlemlere başlıcaz.bu aydan sonra herhangi bişey yapamayız dediler.bi an önce haletmem gerekiyo.kadın doğumcum onay verdi.

ben hamileligimin yedinci ayinda disimi cektirdim, kanal tedavisi oldum, hicbisey olmadi ama pekcok yer yapmiyor, istanbul erenkoyde gittigim yer, ilgilenenlere verebilirim telini

teşekkürler chanel.malesef farklı bir şehirdeyim.

çok çok geçmiş olsun...
nasıl sıkıntılı bi durum çekenler bilirr
1,5 ay önce benimde çok fenaydı.. doktorumda müsade etmedi herhangi bi müdaheleye, zaten riskliyim diye.. çok şükür geçti de stressinden kurtuldum, yirmilikti benim sıkıntım.. benimde tedirginliğim 27.haftadan sonra müdahele edilemeyeceği içindi..
zaman geçmeden yaptır kurtul tabi, doktorunda izin vermiş.. geçmiş olsun annesi, rahata erersin inş tez zamandaa

Çok teşekkürler.20lik diş ağrısını da iyi bilirim neyse ki atlatmışsın.nolur nolmaz diye 3 yirmilik dişimi ameliyatla aldırdım hamilelik öncesi :)

Çok teşekkürler.20lik diş ağrısını da iyi bilirim neyse ki atlatmışsın.nolur nolmaz diye 3 yirmilik dişimi ameliyatla aldırdım hamilelik öncesi :)

oo çok iyi yapmışsın.. yılda 1 kere ya ağrır ya ağrımazdı herhangi bi yirmiliğim.. o yüzden çok üstüne düşmedim..
ama gebelikte hortladı, 1 hafta boyunca çok fena ağrıdı.. (birde müdahele edilmesine doktorum karşıydı diye mi daha çok ağrıdı bilemiyorum artık:) inş tekrar etmesin, doğumdan sonra gerekirse hepsini aldırırım bende..

rahatladınmı biraz, geçti mi sıkıntın?

bugün üst azılarımdan birine dolgu yapıldı.kadın doğumcu röntgen çekilebilir demişti ama dişçim çektirmiycem dedi.dişi açıp bakar ona göre napcağımıza karar veririz dedi.küçük bi çürükmüş onu temizledi ve dolgu yaptı.anesteziği fazla kullanmaktan kaçındığı için hissettim genelde acıyı.ama bitti neyse ki.yalnız alttaki azıdan da kaynaklanıyo olabilir ağrın bikaç gün bekle tekrar ağrın olursa o dişe de bakarız dedi.o dişte büyük bi dolgu var.ağrı yaparsa dolguyu kaldırıp işlem yapması gerekcek.şu an iyiyim ama:))önlem amaçlı antibiyotik başlattı.

çok geçmiş olsun...
iyi olmana sevindim.. maşaallah diyelim o zaman
inş ağrında tekrarlamazda, bi iş daha çıkmaz azı dişinden için sana..
normalde sıkıntı olmaz, böyle mühim zamanlarda bulur bizi ağrı sızı..
tekrardan geçmiş olsun.. kendinize iyi bakın annesiii

Canım teşekkürler.benim kadar bahtsızı var mıdır bilemiyorum.az önce de alttaki dolgulu dişim kırıldı( hem de nutella yerken hatta yalanırken:)olmaz ki ama di mi !! kopan parçanın bir kısmı siyah sanırım çürükmüş.şu an orda bi boşlukhissediyorum ve dilim hep oraya gidiyo.yarında gidip o dişimi yaptırcam (

bende diş tedavisi görüyorum 2. bebeğide istiyorum mayısta düşünüyodum ama bitmiycek gibi mayısa kadar keşke bitsede bende korunmayı bıraksam ama bi zararı varmıdır ki benim 2 dişim kaldı birine dolgu biride çekilipi diş takılıcak apse yaptığı için iltihap kurutucu kullandım çünkü dr. hamilelik varmı dedi bende yok dedim hamilelikte kullanılmıyo bu ilaçlar ama uyusturmak için iğne vuruyolar ya ondan bi zararı varmıdırki napsam kızlar :26:

hamileliğin ilk ve son 3 ayında diş tedavisi yapmıyorlar canım.bence tedavin bitsin ondan sonra bırak korunmayı.tedavi sürecinde hamile kalırsan için rahat etmez,belki bişey olmaz bebeğe ama senin alında hep soru işareti kalır.en azından bunun için bile beklerdim sben tedavinin bitmesini.gereksiz yere risk alma bence.

doğru diyosun cnm bekliycem bende sonra kendi kendimi yerim sağolasın

kızlar ben de 20.haftamda başımı yerlere vuracak derecede acı hissettiğim diş ağrımla başbaşaydım... doktorum onay verdi,kurşun önlükle rontgen gekildi,bunu üni. hastanesinde yaptılar.... sonra sıra beklememek adına filmimle özel bi kliniğe gidip kanal yaptırdım,eskisi gibi günler sürmüyormuş kanal tedavisi,benimkini aynı gün halletiler ve de doktorumuz not düşüyor zaten ne tür anestezi yapılacağına dair... dişçiye gitmekten çekinmeyin...

mrb arkadaslar bende koruayi yeni birakmis biri olara endise yasiyorum suan dis randevuma gitti rontgen cekildi dolgu yapildi bi gece oncede birlikte plmustuk esimle sanirim o zaman hamile kalmisim bisey olmaz degilmi daha dollenme bile ouyp 24 saat gecmeden vs diye okudum ama icimide rahatlatmak istiyorum

34.haftada dişim çekildi 20lik çürümüş çürümekten küçülmüş dişim:) et üzerine bile gelmiş yani:)
bir sıkıntı olmuyor bildiğim kadarıyla

hamile olduğunu öğrenene kadar yapılan müdahalelerin bebeğe zarar vermediği annelerin endişelenmemesi gerektiğini söylüyo çoğu dr.zaten 5 haftalıkkken farkediyo çoğu anne adayı hamile olacağını.ben bişey olacağını sanmıorum canım ferah tut içini.2.trimesterde benim doğum drum röntgen ve kanal tedavisine izin vermişti.yaptırmıştım ben de.diş röntgeninde aldığın röntgen ışını dozu bebeğe zarar verecek yoğunlukta değil.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…