• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte diş tedavisi:((

hamile olduğunu öğrenene kadar yapılan müdahalelerin bebeğe zarar vermediği annelerin endişelenmemesi gerektiğini söylüyo çoğu dr.zaten 5 haftalıkkken farkediyo çoğu anne adayı hamile olacağını.ben bişey olacağını sanmıorum canım ferah tut içini.2.trimesterde benim doğum drum röntgen ve kanal tedavisine izin vermişti.yaptırmıştım ben de.diş röntgeninde aldığın röntgen ışını dozu bebeğe zarar verecek yoğunlukta değil.

sagol canim cvbin icin testte yaptim bugun hamileymisim gercekten disdr arkadasima ulasabildim sonunda seninle ayni seyleri soyledi icim yeni ferahladi cpk sukur ins problemsiz bi jamileleik yasarim ilkinde haziran annesiydim simdi ocak annesi olucam Allah nasip ederse sanada cok gecmis olsun saglikla gelsin ins bebisinde

23+3 teyim ve kanal tedavisi görmem gerekiyo :(( diş etinde apse var ve azılarımdan biri dolguluydu zaten başka bi yerden çürümeye başlamış.diş hekimi antibiyotik,ağrı kesici vsverdi ve konsultasyon istedi kadın doğumcumdan.drum kullanabilirsin ve lokal anestezikle tedavini yaptırabiirsin dedi.haftaya yaptırcam artık :( benim durumumda olanlar var mı?diş röntgeni çektirmedim ama isterler mi diye meraktayım.diş röntgeniçektiren oldu mu hiç?

cnm ben daha 5 haftalık hamileyim. 2 ay önce çektirdiğim diş. tekrar alveolit oldu.üstelik hamile olduğu bilmeden tarlusal içtim. Şimdi de antibiyotik kullanıyorum ama yeterli gibi gözükmüyor. bir doktor o bölgeyi yıkayıp gaz iyot koysunlar dedi. daha çok yeni. 3 aydan sonra( Allah'ım birşey olmaz inşallah) bende röntgen çektirmek zorundayım. acaba senin bebeğin şimdi nasıl? röntgenden birşey olmayacağını düşünüyorum bende. ama benim daha ilk haftalar:(

ost: 31795434 .!.:
cnm ben daha 5 haftalık hamileyim. 2 ay önce çektirdiğim diş. tekrar alveolit oldu.üstelik hamile olduğu bilmeden tarlusal içtim. Şimdi de antibiyotik kullanıyorum ama yeterli gibi gözükmüyor. bir doktor o bölgeyi yıkayıp gaz iyot koysunlar dedi. daha çok yeni. 3 aydan sonra( Allah'ım birşey olmaz inşallah) bende röntgen çektirmek zorundayım. acaba senin bebeğin şimdi nasıl? röntgenden birşey olmayacağını düşünüyorum bende. ama benim daha ilk haftalar:KK43:
Merhaba uzerinden çok zaman gecmis ama bende de şimdi 5 haftalık gebe iken diş absesi oluştu ve antibiyotik kullanmam gwrekiyo, sizin durumunuz ne oldu, lutfen yardım edin

Merhaba uzerinden çok zaman gecmis ama bende de şimdi 5 haftalık gebe iken diş absesi oluştu ve antibiyotik kullanmam gwrekiyo, sizin durumunuz ne oldu, lutfen yardım edin
Bende hamileliğim sırasında antibiyotik kullandım diş yüzünden. Hatta bir kaç kere. 8 aylıkken de en sonunda çektirmek zorunda kaldım. İltihabın ilerleyip kana karışması daha tehlikeli. Bebişlerimiz her zaman allaha emanet. Zaten etkisi en az olan antibiyotiği verirler

bende bugün diş doktoruna gittim. 2arada 1 derede kalmak benimksi olsa gerek. diş kökünde iltihaplanma ve ağrı var diş hekimi tedavi edip çekicez dedi kadın doğum doktorum kanal tedavisi uygulanabilir hatta bu uygulama yapılırken film de çekilebilir alacağın radyasyon bebeği etkilemez dedi. sonuç itibariyle hem ağrıyı çekmek hem iltihap olması sıkıntı. yarın film çektircem bakalım.

bende bugün diş doktoruna gittim. 2arada 1 derede kalmak benimksi olsa gerek. diş kökünde iltihaplanma ve ağrı var diş hekimi tedavi edip çekicez dedi kadın doğum doktorum kanal tedavisi uygulanabilir hatta bu uygulama yapılırken film de çekilebilir alacağın radyasyon bebeği etkilemez dedi. sonuç itibariyle hem ağrıyı çekmek hem iltihap olması sıkıntı. yarın film çektircem bakalım.
İlk defa duydum böyle bişey. Küçük çocukları bile sokmuyolar o odaya mecbur kalmadıkça.
Geçiçi bir tedavi yapılabilir belki benimde aynı durumda bir dişim için bunu yaptıkar. Doğumdan 15 ay sonrasına kadar idare etti sonra normal kanal tefavisi yaptılar

merhaba kaç haftalık hamilesiniz ben beş haftalık hamileyim dişim iltihap ve çekilecek atoksilin antibiyotik parol plus ve maximus gargara sizin ilaçlarınız nedir ve kadın doğum uzmanınız ne düşünüyor ben yarın başka bir doktora da gideceğim inş bebeklerimize bir şey olmaz Allah ım onları korusun

merhaba kaç haftalık hamilesiniz ben beş haftalık hamileyim dişim iltihap ve çekilecek atoksilin antibiyotik parol plus ve maximus gargara sizin ilaçlarınız nedir ve kadın doğum uzmanınız ne düşünüyor ben yarın başka bir doktora da gideceğim inş bebeklerimize bir şey olmaz Allah ım onları korusun

25 haftalık hamileyim, lansor antibiyotik kullandım parol ağrı kesici ve majezik gargara. ağrı kesici olarak minoset vardı elimde onu kullandım gargarayı da ara ara kullandım. doktorum her türlü tedavi ve gerekleri yapılabilir diyor. yani diş filmi çekilecekse çekilebilir sıkıntı oluşturmaz diyor. ama tabi sen daha ilk 3 ay'ı bitirmediğin için temkinli olmanda fayda var bu dönemde bebek daha çok etkileniyor.
geçmiş olsun

Bendeki hemsire doktor cekeceksin diyo am artik cok cok agrio napicam bitkisellerde ise yaramayor parol mu atsam :(

31. Haftaya girdim. Saat gece 2.30 diş ağrısından ayaktayım. Dün gittim fidye hiçbir yapamam bol bol fırçala ve parol içebilirsi diyo. Daha 2 ay var neredeyse doğuma. Nasıl dayanayım yaa... Bari bi antibiyotik verseydi de iltihabı kurutsaydı..

31. Haftaya girdim. Saat gece 2.30 diş ağrısından ayaktayım. Dün gittim fidye hiçbir yapamam bol bol fırçala ve parol içebilirsi diyo. Daha 2 ay var neredeyse doğuma. Nasıl dayanayım yaa... Bari bi antibiyotik verseydi de iltihabı kurutsaydı..
İki gindur yoktu yaziyi okuyunca basladi.yaa :halay:

Bnm diş.bu sefer fena.hortladi.parol da gecirmi yor napicam su sumak gerçekten işe yarıyor mu

23+3 teyim ve kanal tedavisi görmem gerekiyo :KK43:( diş etinde apse var ve azılarımdan biri dolguluydu zaten başka bi yerden çürümeye başlamış.diş hekimi antibiyotik,ağrı kesici vsverdi ve konsultasyon istedi kadın doğumcumdan.drum kullanabilirsin ve lokal anestezikle tedavini yaptırabiirsin dedi.haftaya yaptırcam artık :KK43: benim durumumda olanlar var mı?diş röntgeni çektirmedim ama isterler mi diye meraktayım.diş röntgeniçektiren oldu mu hiç?

Benimde diş sorunum var kanal tedavisi vs diş çürük sıkıntım çok ama yaptıramıyorum :(

Hamileliğin 21. haftasındayım. Diş problemim çok, sürpriz bir gebelik olduğu için öncesinde tedavi de yalan oldu. Haftasonu başladı ağrım. Ha geçer geçer dedikçe daha da arttı. Bölük pörçük uyku sonrası sabah 4.30'dan beri kesintisiz ayaktayım. Dişçi açılsın diye bekliyorum. İlk gün bebeğim için katlanırım geçer dedim ama bu ağrı bambaşkaymış. Günlerim gecelerim zehroldu. Konuyu okuyunca biraz umut doğdu. İnşallah benim tedavim de doktorumun onaylayacağı sorunsuz bir tedavi olur.

Sarımsak çiğnemek iyi geldi duzenli hergun ağrıyan dişe sarımsak çingenem 1 bana hamileliği atlattım şükür şimdi gene ağrım var :)

Kizlar belki faydali olablirim. Ben hamileligimin 4. Ayina kadar sabrettim ve 3 ayi bitirdikten sonra ( ilk 3 ay riskli dönem) gittim devlet arastirma hastanesinde doktorumunda haberi vardi kanal tedavimi yaptirdim, adrenalinsiz anestezi uygulabdi ve asiri memnumum. Yoksa o agriya can mi dayanir arkadas. 5 doktora gittim hicbiri yapmadi ama devlet hastanesinde ki profesor izin verdi yapildi. Gidin devlete

Kizlar belki faydali olablirim. Ben hamileligimin 4. Ayina kadar sabrettim ve 3 ayi bitirdikten sonra ( ilk 3 ay riskli dönem) gittim devlet arastirma hastanesine kadin dogumcumunda haberi vardi kanal tedavimi yaptirdim, adrenalinsiz anestezi uygulandi hamilelere uygulaniyormus ve asiri memnumum. Yoksa o agriya can mi dayanir arkadas. 5 doktora gittim hicbiri yapmadi ama devlet hastanesinde ki dis hekimi profesor izin verdi yapildi. Gidin devlete

Back