Hamilelikte Cipro kullanımı

Boncuk1616

Guru
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2014
22
2
Kızlar merhaba. Benim son adet tarihim 31 Aralık. 17 ocak tarihinde idrar yolu enfeksiyonu olduğum için hastaneye giderek hamile olabileceğimi belirttim. Kan testi yapıldığı zaman beta hcg değeri hiç artmadığı için doktor Cipro antibiyotik verdi. Bikaç gün boyunca 5 tane hap kullandım. Bugün 5+6 günlük hamile olduğumu öğrendim. Doktor bebeğe zararı olmuş olabileceğini söyledi. Böyle bir durumla karşılaşan veya duyan varsa lütfen yorum yapın.

Cipro gebelikte kullanılmıyor diye biliyorum ama siz önceden test yapmissiniz negatif sonuca istinaden verilmiş, bilemezdiniz. Hayırlı olsun gebeligininiz
Beta artışı nasil düzenli mi ? Kese şekli nasıl düzgün mü? Ve bebeğin kalp atışı duyuldu mu? Bütün bu 3 durum iyiyse sorun yok insallah, başka doktora gidin ve ikili test zamanını bekleyin iç rahatlığı icin derim ben. Allahın izniyle birsey olmaz inşallah

Merhaba cok geçmiş üzerinden ama cipro kullandıktan sonra neler oldu ? Dr unuz ne dedi ?

Merhaba detaylı ultrason sırasında doktordan öğrendiğim kadarıyla bazı ilaçlar için gebeler üzerinde araştırma yapılıyormuş ve onlar için güvenli deniyormuş. Bu araştırma maliyetli olduğu için çoğu ilaca yapamıyorlarmış. Ciproda araştırma yapılamayan bir ilaç yoksa riskli statüdebir ilaç değil dedi. Benim gibi aklında soru işareti olanlar varsa içi rahatlar umarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…