Hâmilelikte cinsellik

Cinsel yaşamı iyi olan çiftler bile hamilelik sonrası bir sekteye uğruyor diye okuyoruz burada sürekli. Siz kötü giden cinselliğe bir de hamilelik eklemişsiniz. Doğumdan sonra da sen anne oldun dokunamam moduna girmez umarım.
Eşinizle konuşun baktınız olmuyor terapi falan alın.
Birazda şu açıdan bakiyoum
Bence eşinizin durumu biraz bunla alakalı yoksa eve ayda 3 gun 4 gun biri geldi die erkek eşinden soğumaz . Kaynana kayınbabayla yaşarken 3-5 doğuranlar var . Yani siz o dönemlerde eşinizle ne yaşadınız daha iyi bilirsiniz böyle üstü kapalı konuları irdelemek istemiyorum

Artı olarak gebelik döneminde en çılgın sex hayatını yaşayan erkekler bile istemeden de olsa eşleriyle beraber bazen hamilelik hormonlarını hissedip strese girebiliyormuş karşınızdakinin de bi insan duygu ve his sahibi olduğunu unutmamalıyız . Terapi alabılırsıniz dicem ama siz daha belli ki bu konuyu eşinizle bile konuşmaya layık görmemişsınız , gelip buraya konu açmışsınız bunu artık konuyu ona açıcam cümlenizden yola çıkarak yorumladım.

Fikir vericek olursam alıp almamak yine sizin tercihinize kalmış /
yine de siz ailem küser die düşünmek yerine eşimle boşanırsam ailem bana kapı açar mı elimde çocukla die düşünüp önce kendı cekırdek ailenize odaklanın .hamileliğinizi bahane edin gerekirse gelmeyin die cevaplayın. Yegenınizi geldıgı hızla geri göndermeliydiniz kardeşinize de benden habersiz bunu yapmazsın benım bi eşim hayatım ve akışında planlarım var konuşması yapıp gerekirse araya set atabilirdiniz üstelik bunun ıcın kimse sizi suçlamazdı . Sonuçta tek yaşamıyorsunuz ne demek benden habersiz yegenım geldi kaldı sadece size değil eşinizede yapılmış bi saygısızlık bu ama siz saygısızlığı taçlandırmışsınız resmen yegenı geri göndermeyerek .

Ben çay ıcmeye geleceklerınde bile eşime soruyorum planın var mı yada basın ağrıyor mu gelsınler mi die. belki adam bi saat çay içmelik bile olsa benım yegenım yada annemi görmek istemeyecek o gün o anda yalnız ayaklarını uzatıp sessizce tavana bakmak isteyecek .
Konuyu açtım bir gece hata köşeye çekilip o kadar dolmuştum ki hıçkıra hıçkıra ağladım durumu ânlattim oda bana sarılarak sorunun tamamen çocuk için endislendigini bana midem bulandigi için saygı duyduğunu söylemişti o günden sonra tam düzeldik dedim pat misafirler ben artık herkese bir set çekme kararı aldım kim kırılır ise kırılsın ama grlicek diye soyledigimde eşim gelsin kapım herkese açık diyor bu durumda ailemi istemiyorum diyemiyorum ona karşı bende istemiyorum zaten evliligimizin ilk ayindan bu yana bu illet anksiyete beni bitirdi benimle birlikte onuda bitirdi

Birazda şu açıdan bakiyoum

Konuyu açtım bir gece hata köşeye çekilip o kadar dolmuştum ki hıçkıra hıçkıra ağladım durumu ânlattim oda bana sarılarak sorunun tamamen çocuk için endislendigini bana midem bulandigi için saygı duyduğunu söylemişti o günden sonra tam düzeldik dedim pat misafirler ben artık herkese bir set çekme kararı aldım kim kırılır ise kırılsın ama grlicek diye soyledigimde eşim gelsin kapım herkese açık diyor bu durumda ailemi istemiyorum diyemiyorum ona karşı bende istemiyorum zaten evliligimizin ilk ayindan bu yana bu illet anksiyete beni bitirdi benimle birlikte onuda bitirdi
Üzüldüm sizin adınıza . Kendınız ıcın terapi alın . Daha büyük sorunlar yaşamadan bebegınızin sağlıklı bi anneye ihtiyacı olacak

Üzüldüm sizin adınıza . Kendınız ıcın terapi alın . Daha büyük sorunlar yaşamadan bebegınızin sağlıklı bi anneye ihtiyacı olacak
Başladım terapiye o kadar kötü günler geçirdim ki artık yaşamaya nefes âlmaya mecalim yok herşey üst üste geldi

Hamilelikte cinsellik ister istemez azalıyor ilk aylar insan çekiniyor birşey olur mu diye diğer aylarda zaten hareket kısıtlılığı oluyor. 3 yıllık evliyiz hamilelikten önce ilişki sıklığmız gayet iyiydi biraz sekteye uğradı hafta 1 yada 2 olması için ben adım atıyorum çünkü eşim bu süreçte sorun olur diye düşünüyor bir süre onu ikna için uğraştım riskli gebelik yok son aylar hatta doktor öneriyor diye içini rahatlattım. Kendimi iyi hissetmiyorsam duşa girmeyi teklif ettim hem birliktelik için hem de beraber özel zaman geçirmek için sizde böyle adımlar atabilirsiniz.

Ben 27.haftadayim 25. haftaya kadar yasak serbest tekrar hemen yasak derken toplasan üç kere anca oldu, şimdi serbest tekrardan ama tedirgin olduk bı kere yine aralıklı devam ediyoruz, dün konustuk eşimle muhabbet arasında, ben de hamile gibi hissediyorum rahat olamıyorum artık korkuyorum dedi adam haklı olarak 😂 hamilelikte oluyor da bı çekilme, sizin zaten başından varmış hamilelikle alakalı bı durum değil, bahanelerini yemediginizi söylediniz mi? Çünkü doğumdan sonrada bebek bahane olacak, hiç bitmeyecek bahaneler...

Ben ilk defa böyle birşey yaşadığım için normal sanıyordum hani işinden dolayı yoruluyor vs âma ben neden öyle değilim diye düşündüm biranda fark ettim ki bizi hiç yanlız birakmamislar ki sağolsun ailem hep birileri bizde kalmis
Bence yalnız kalmakla alakası yok bu işin. Aksine evde birileri varken daha heyecanlı 😅

Back
X