hamilelikte çatlaklar

birolbirgul

Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2012
20
0
16
Malatya
hamişler ve anneler çatlak konusunu araştırdığımda hep eski tarihli yazılar çıktı karşıma.ben 7 aylık gebeyim.ve şu sıralar çok kaşınıyorum ve net olmasa da çatladığımın farkına varabiliyorum.bebiş çıkınca belli olacaklar .her şeyi de denedim ve çok moralim bozuluyor.hamilelik sonrası çözüm olur mu daha yeniyken.ve ayrıca varis problemim de var.10 kılo aldım aceba bundan dolayı mı? spor da yapıyorum halbuki.önerilerinizi bekliyorum.deneyimerinizi paylaşırsanız sevinirim

Mrb cnm,ben 3,5ay oldu dogum yapali,moralini bozmak istemem ama eğer genlerinde varsa ne yaparsan yap çatlıyorsun,benim son haftama kadar bir tane bile çatlağım yoktu,özel bir losyon ve bebeyagi kullanmıştım,çatlağım olmicak diye cok sevinmiştim ama maalesef son haftada karnım harita gibi oldu,yinede sorun etmiyorum cok fazla cok şükür yavrumu saglikla aldım kucağıma,senin için de en önemlisi bu tatlım,zaten bebeğinin o mis gibi kokusunu duyduğunda aklına çatlak filan gelmiyor.

Canim ne yaparsan yap gende varsa catliyorsun 3 Yimdan beri duzenli pahali kremler kullandm su ictm ama 29 haftamda catladm o yuzden cok takma bebegine konsantre ol onu kucagina alinca hic birsey umrunda olmayacak

badem yağı ile hergün düzenli olarak masaj yapa yapa sürerseniz çatlak probleminiz olmayacaktır.. geç kalmış değilsiniz çatlak oluşsa bile daha sonra oluşacak çatlakları önler.. Ben doğum yapmadım ama annem,teyzelerim her hamileliklerinde badem yağı sürdükleri için karın bölgelerinde hiç çatlak yok.. umarım işinize yarar..

teşekkür ederim arkasdaşlar cevap verdiğiniz için.olduktan sonra fraksiyonel lazer tedavisi ile tam olmasa da giderilebiliyormuş.umarım hiç ihtiyacım olmaz buna. yağlar kullanıyorum cnm inş. dediğin gibi olur.

Badem Yağı, Kakao Yağı, Kayısı yağı, Kantaron Yağı, Zeytin Yağ, Çörekotu Yağı .. Birebir ölçülerle karıştırın. Ve uygulayın.
Not: Doğum çatlakları daha çok ilk 1 yıl içinde tedavi edilmelidir.

teşekkür ederim .suna pakoğlunun kitabından bi formül vardı çatlaklar için o karışımı yaptım.dediğiniz yapğlar da var içinde.ben çok kuru bir cilde sahip oldugum için her duştan sonra zaten zeytinyağı karışımlı bebeyağı kullanıyordum.ama karın bölgem aşırı kaşınıyor.yani kendimi zor tutuyorum yırtmamak için kendimi.nerdeyse saat başı birşeyler sürüyorum.cevapladığınız için teşekkür ederim yeniden.

şu yıl meselesini bilmiyordum söylediğiniz ayrıca iyi oldu.peki siz bu yıl içerisinde ne gibi bi tedaviden bahsediyorsunuz?yine krem yağ karışımımı yoksa lazer mi?

cildiniz kuruysa benimki gibi ne yapsanız fayda etmiyor
doğumdan sonra lazerle tedavi edilebiliyor,tamamen olmasada göze batmayacak şekilde kayboluyorlar.

cildiniz kuruysa benimki gibi ne yapsanız fayda etmiyor
doğumdan sonra lazerle tedavi edilebiliyor,tamamen olmasada göze batmayacak şekilde kayboluyorlar.

gerçekten mi gerçekler kaçınılmaz diyorsunuz.siz de mi herşeyi denediniz. fayda etmedi diyosunuz yani.peki lazer yaptırdınız mı kendiniz
??

gerçekten mi gerçekler kaçınılmaz diyorsunuz.siz de mi herşeyi denediniz. fayda etmedi diyosunuz yani.peki lazer yaptırdınız mı kendiniz
??

ben daha doğum yapmadım bebek düşünüyoruz ama en büyük korkum çatlaklar ve varis
çünkü ergenlik döneminden kalma bir sürü çatlağım var ve geçmiyor,
şimdi her banyodan sonra bebe yağı sürüyorum aşırı kuru bir cilde sahibim

komşunun kızı hamilelikte aşırı çatladı,incecik manken gibi kızdı yazık oldu
doğumdan sonra lazer yaptırdı,baya faydası oldu,göze batmıyor.

hamilelikte bilinçli olup çok kilo almamak,bol su içmek ve kremler sürmek faydalı ama genetik yapın çatlamaya müsaitse çatlıyor maalesef
çok kafana takma diyeceğim ama bende takıyorum,napalım Allah başka dert vermesin.

kafama takmadığım bir bu vardı bunu da buldum çok şükür :) :) bende korkmaya başladım şimdi benim annemde teyzelerimde baya çatlamış. en iyisi bende bişeyler yapma yolunda gideyim:)

ben de yapardım onu cnm ama hamılelıkte daha da kuruyorsun inan.heleki kuru bir iklimde yaşıyorsan.doğru diyosun kiloma dikkat ediyorum ama ne olursa olsun alıyosun sonuçta vücut açılıyor.karın zaten şişiyor.suyu da bol içiyorum.3 lt.diyebilirim günde.denemediğim krem yok.ama olacaksa oluyor gerçekten.ergenlikten bacak arkamda vardı zaten.en azından lazer yaptırırm yapacak bir şey yok.peki bu lazer pahalı bir şey mi cnm biliyor musun komşunun kızından.artık ne olursa olsun yaptırcam çok pahalı da olsa zaten.

maddi durumunuz nasıl bilemem ama yaptıran arkadaşın eşi çalışıyordu kendi ev hanımı ve durumlarıda normal yani çok geliri olan birileri değildi,
yaptırdığın yere görede fiyat değişiyormuş sanırım ama tavsiyem iyi bir yere yaptırman,
çünkü ben kılcal damarlar için lazer yaptırmaya başlamıştım güzellik merkezinde ama bin kere pişmanım,
1. seanstan sonra gidemedim,bacaklarım mosmor oldu leke kaldı çok korktum,eskisinden beter oldu,
bunu yapan doktora etmediğim beddua kalmadı,Allahından bulsun.
sonuç olarak kadın olmak çok zor ya, heleki bizim gibi hassas vücudu olanlar için:)

Son düzenleme:

aaaaaaaaaa !!! haklısın cnm ya . doğru diyosun. ben öğretmenim.valla pahalı olsa da yaptırcaz artık çaresi oysa yapacak birşey yok.peki sende varis mi vardı?bende de kılcal damar problemi var beyaz tenliyim çünkü.onun için ayrı bir başlık açmıştım hatta.daha sonra başka bir yere gittin mi? bence o doktoru şikayet etmelisin.o kadr kolay değil çünkü biz güveniyoruz da kendimizi emanet ediyoruz.güzellik merkezinden ziyada hastanelerde yaptırsan daha güvenli olmaz mı sence?bir cildiye uzmanıyla güzellik merkezleri daha çok ticaret olarak bakıyorlar işe.tabi işini iyi yapan bir yer varsa neden olmasın ama onu da nasıl bileceksin ki.onu yaptıran kişiler tanımak bilgi almak lazım.herkeste de aynı sonucu göstermiyor.esmerler daha şanslı.bizde en ufak bir leke kabak gibi ortada duruyor.[/QUOTE]

çalıştığım yerde 2 bayan oraya yaptırdı çok memnun kaldılar,bende kendi gözümle gördüm gerçekten bacakları çok güzel oldu.
heveslendim hemen gittim, doktor hanım baktı çok kolay dedi hemen yapalım 3 seansta biter dedi.
yaptırdım ama gelde bana sor,neler çektim,ateşlendim,antibiyotik ağrı kesici 2 kutu hap içtim,bacak mosmor oldu.
o zamanda nişanlıydım,nişanlıma söyleyemedim utandım,evlendikten sonra öğrendi çok kızdı, bana söyleseydin başına yıkardım orayı,dava açardım dedi.
ama işte bünye meselesi bende ters tepti,şimdi kim olsa aman diyorum iyice araştırıp,olabilecek olumsuzlukları sorup ona göre yaptırın.
bu arada ben beyaz değilim,buğday tenliyim ama kılcal damar ve çatlak sorunum var.

çalıştığım yerde 2 bayan oraya yaptırdı çok memnun kaldılar,bende kendi gözümle gördüm gerçekten bacakları çok güzel oldu.
heveslendim hemen gittim, doktor hanım baktı çok kolay dedi hemen yapalım 3 seansta biter dedi.
yaptırdım ama gelde bana sor,neler çektim,ateşlendim,antibiyotik ağrı kesici 2 kutu hap içtim,bacak mosmor oldu.
o zamanda nişanlıydım,nişanlıma söyleyemedim utandım,evlendikten sonra öğrendi çok kızdı, bana söyleseydin başına yıkardım orayı,dava açardım dedi.
ama işte bünye meselesi bende ters tepti,şimdi kim olsa aman diyorum iyice araştırıp,olabilecek olumsuzlukları sorup ona göre yaptırın.
bu arada ben beyaz değilim,buğday tenliyim ama kılcal damar ve çatlak sorunum var.[/QUOTE]

ben de buğday tenliyim.ama aynı sonuçları veriyor sonuçta açık renkliyiz .sonuç olarak o şekilde kaldı mı bacakların gitmedi demi kılcal damarlar?peki yaptıkları işlemin adı neydi ?

ben de buğday tenliyim.ama aynı sonuçları veriyor sonuçta açık renkliyiz .sonuç olarak o şekilde kaldı mı bacakların gitmedi demi kılcal damarlar?peki yaptıkları işlemin adı neydi ?[/QUOTE]

yaptığı işlemin tam adını hatırlamıyorum ama bir tane hafif şişmiş kalın damar vardı ona iğneyle ilaç verdi( yakmak içinmiş)
kılcal damarlarıda lazerle yaktı güya, ama 1 sene o izler geçmedi şu anda iz kalmadı ama damarlar çoğaldı.özellikle o kalın damarın yerine bir sürü kılcal damar çıktı yani önceden etek giyebiliyodum şimdi bacak fondoteni sürmeden giyemiyorum.
bu olaydan sonra başka doktora gösterdim bacaklarımı, oda dediki iğneyle ilaç verirken damarını patlatmış dedi,
damar filmi çektirdim 3-5 ay önce çok şükür varis yok. sadece görüntü olarak çok üzülüyorum.

ben de buğday tenliyim.ama aynı sonuçları veriyor sonuçta açık renkliyiz .sonuç olarak o şekilde kaldı mı bacakların gitmedi demi kılcal damarlar?peki yaptıkları işlemin adı neydi ?

yaptığı işlemin tam adını hatırlamıyorum ama bir tane hafif şişmiş kalın damar vardı ona iğneyle ilaç verdi( yakmak içinmiş)
kılcal damarlarıda lazerle yaktı güya, ama 1 sene o izler geçmedi şu anda iz kalmadı ama damarlar çoğaldı.özellikle o kalın damarın yerine bir sürü kılcal damar çıktı yani önceden etek giyebiliyodum şimdi bacak fondoteni sürmeden giyemiyorum.
bu olaydan sonra başka doktora gösterdim bacaklarımı, oda dediki iğneyle ilaç verirken damarını patlatmış dedi,
damar filmi çektirdim 3-5 ay önce çok şükür varis yok. sadece görüntü olarak çok üzülüyorum.[/QUOTE]

çok geçmiş olsun tatlım.bende senin gibi görüntüye önem veririm .ancak sağlık daha önemli bunu da biliyoruz.en azından ağrın yok sağlığın yerinde çok şükür.derdin o olsun yeterki.ben araştırırım bu konuyu . doğumdan sonra da sorarım senin durumda birşeyler yapılabilir mi?eğer bir çaresi varsa san da bildiririm.arkadaş listeme ekliyorum seni.görüşürüz.sevgiyle kal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…