İş yogunlugunuza ve hamilelik surecinize göre değişir. Arkadaşım 9 aylık hamileliğinde bir gün kusma bulantı haksızlık yasamadi ben 9 ay kustum. İş yukunuz ağır değilse son aya kadar çalışırsınız çok da yük olmaz. Ben kalifiye elemanların işlerini unutacaklarini sanmıyorum hemen hemen her iş kolu için konuşma yapan kanallar var takip edebilir gundeminizi sıcak tutabilirsiniz.Selamlar. Hamile olarak çalışan annelerden fikir almak istiyorum. Çevremde hiç hamile çalışan yok, ya da ilgi alanıma girmediği için önceden hiç dikkat etmemiştim. Sizin çevrenizde varsa gözlemlerinizi de yazabilirsiniz.
Öncelikle bu sıralar çocuk düşünmeye başladım ve beni çok endişelendiren bir kaç konu var. Ben işkolik bir insanım, kariyerime çok düşkünüm. Endişelerim şunlar;
1- çalışırken hamilelik çok mu zor? Hibrit çalışıyorum 1 hafta ofis 1 hafta evden. 8 9 saat ofiste olmak nasıl olacak hamileyken perişan mı olunuyor? Başıma en kötü ne gelebilir?
2- işe geri dönmek çok mu zor olur? Bilgisayar mühendisiyim. 6 ay bile çalışmasam sektörden ve işimden uzaklaşırım unuturum gibi geliyor.
3- Firmaların buna bakış açısı nasıl? Sanki uzun süre izin alındığı için pek iyi görülmez gibi geliyor.
Teşekkürler şimdiden
Hamileyim ve sabah 6 akşam 8 eve varış. GeberiyorumSelamlar. Hamile olarak çalışan annelerden fikir almak istiyorum. Çevremde hiç hamile çalışan yok, ya da ilgi alanıma girmediği için önceden hiç dikkat etmemiştim. Sizin çevrenizde varsa gözlemlerinizi de yazabilirsiniz.
Öncelikle bu sıralar çocuk düşünmeye başladım ve beni çok endişelendiren bir kaç konu var. Ben işkolik bir insanım, kariyerime çok düşkünüm. Endişelerim şunlar;
1- çalışırken hamilelik çok mu zor? Hibrit çalışıyorum 1 hafta ofis 1 hafta evden. 8 9 saat ofiste olmak nasıl olacak hamileyken perişan mı olunuyor? Başıma en kötü ne gelebilir?
2- işe geri dönmek çok mu zor olur? Bilgisayar mühendisiyim. 6 ay bile çalışmasam sektörden ve işimden uzaklaşırım unuturum gibi geliyor. Ve cv’mdeki bu boşluk kariyerimi etkiler mi?
3- Firmaların buna bakış açısı nasıl? Sanki uzun süre izin alındığı için pek iyi görülmez gibi geliyor.
Teşekkürler şimdiden
Yazınızı görünce çocugum olmadan önceki bebek bakım planlarım aklıma geldi:) o işler hiç öyle olmuyor,doğumdan sonraki ilk 3 ay bebek hala kendini anne karnında hissediyor ve anne kokusunu almadan sakinleşmesi çok zor oluyor,ilk çocuğum biberon severdi,süt sağıp bakıcıya bırakırdım mesela ama 2.bebeğim asla ve asla almadı biberon.Sadece meme.Her yolu denedim,asla kabul etmedi,şimdi 3 yaşında biberon görünce igrenç diyorAynı işi yapıyoruz, benim çocuğum yok ama bizim şirkette olanı söyleyeyim .. bizim şirket fully remote, sizde de sanırım biraz remote biraz ofis:) bu durumda bence doğum yaptıktan hemen sonra 1 hafta evden sonra diğer hafta ofise 2 gün gidersiniz mesela. Ben uyuyamazsam hiç hiç çalışamam, verimsiz çalışırım o yüzden mümkünse gece uyanacak bakıcı bulurdum ben olsam sütü de sağıp koyardım uyanmakla uğraşmazdım. bebek 6 aylık olunca ele geliyor, ondan sonra da 1 hafta ev-1 hafta ofise dönerdim. Onun dışında da fazla bir ekşın olmuyor bence, bizim şirkette yeni doğum yapan bir kızçe oldu, biraz doğum izni yaptı sonra fulltime döndü işte çalışırken bebenin beşiğini yanına koyuyormuş öyle söyledi, konuşurken de gösterdi:)) Bence gayet optimal şartlar, bizim meslek çocuk sahibi olmak için gayet optimal özellikle remote çalışma durumun varsa. Hamilelik ilerleyince kanepeye uzanarak, oturarak çalışırsın, bulantı için de ilaçlar var onları kaparsın valla ben olsam son ana kadar çalışırım. Ofise gidince ofis sandalayesi tepesinde hamilelik zor olur, onud a yapmak zorunda değilsin zaten, o yüzden gazan mübarek olsun kankkaaaaa
Doğumumdan 8 saat öncesine kadar çalıştım çok yoğun tempoma devam ettim, ama ben tamamen evden çalışıyorum. Freelancer olduğum için firma boyutunu da bilmiyorum ama hamileyken çalışılıyor. Aynı konudan açmıştım, hatırlamış oldum sayenizde :)Selamlar. Hamile olarak çalışan annelerden fikir almak istiyorum. Çevremde hiç hamile çalışan yok, ya da ilgi alanıma girmediği için önceden hiç dikkat etmemiştim. Sizin çevrenizde varsa gözlemlerinizi de yazabilirsiniz.
2- işe geri dönmek çok mu zor olur? Bilgisayar mühendisiyim. 6 ay bile çalışmasam sektörden ve işimden uzaklaşırım unuturum gibi geliyor. Ve cv’mdeki bu boşluk kariyerimi etkiler mi?
Teşekkürler şimdiden
Kişiden kişiye değişir bu durum ben gastro okudum kendime ait bir waffle dukanim vardı oğlumla hamileyken hem dukanımi ben açardım sabah tek başıma bir yandan mutfak hazırlığı bir yandan waffle dezgahinda bir yandan kahve yapimindaydim tam 7 aylık olana kadar hiçte yorulmuyordum deli gücü vardı bende herkes çok şaşiriyoduSelamlar. Hamile olarak çalışan annelerden fikir almak istiyorum. Çevremde hiç hamile çalışan yok, ya da ilgi alanıma girmediği için önceden hiç dikkat etmemiştim. Sizin çevrenizde varsa gözlemlerinizi de yazabilirsiniz.
Teşekkürler şimdiden
Cherry Allah iyiliğini versin çok tatlısın :) ama aha süt orada biberonda biri içirsin beni uyandırmayın desen bileee artık senin amigdala devreye girdi bi kere. Daha o uyanmadan 1 dk önce senin sensörün varmış gibi uyanıyosun istersen evin diğer ucunda uyuyor olsun.Aynı işi yapıyoruz, benim çocuğum yok ama bizim şirkette olanı söyleyeyim .. bizim şirket fully remote, sizde de sanırım biraz remote biraz ofis:) bu durumda bence doğum yaptıktan hemen sonra 1 hafta evden sonra diğer hafta ofise 2 gün gidersiniz mesela. Ben uyuyamazsam hiç hiç çalışamam, verimsiz çalışırım o yüzden mümkünse gece uyanacak bakıcı bulurdum ben olsam sütü de sağıp koyardım uyanmakla uğraşmazdım. bebek 6 aylık olunca ele geliyor, ondan sonra da 1 hafta ev-1 hafta ofise dönerdim. Onun dışında da fazla bir ekşın olmuyor bence, bizim şirkette yeni doğum yapan bir kızçe oldu, biraz doğum izni yaptı sonra fulltime döndü işte çalışırken bebenin beşiğini yanına koyuyormuş öyle söyledi, konuşurken de gösterdi:)) Bence gayet optimal şartlar, bizim meslek çocuk sahibi olmak için gayet optimal özellikle remote çalışma durumun varsa. Hamilelik ilerleyince kanepeye uzanarak, oturarak çalışırsın, bulantı için de ilaçlar var onları kaparsın valla ben olsam son ana kadar çalışırım. Ofise gidince ofis sandalayesi tepesinde hamilelik zor olur, onud a yapmak zorunda değilsin zaten, o yüzden gazan mübarek olsun kankkaaaaa
Cherry Allah iyiliğini versin çok tatlısın :) ama aha süt orada biberonda biri içirsin beni uyandırmayın desen bileee artık senin amigdala devreye girdi bi kere. Daha o uyanmadan 1 dk önce senin sensörün varmış gibi uyanıyosun istersen evin diğer ucunda uyuyor olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?