Hamilelikte bütün vucüdu kaşınan varmı?yardım lütfen:(

benimde sırtımda ve karnımda vardı kaşıntı.doktor bol bol nemlendir dedi...cilt kuruluğundan olabilirmiş..

bu bi hastalık bazen gebeler ürtikerde olabiliyor yani halk arasında kurdeşen...

kortizon tedavisi gerektirebiliyor ve bazen erken doğumda kaçınılmaz oluyor..

soğuk ya da ılık su il esık sık duş yapın.

kaşımayın kaşındıkca artar...

tüm kaşınan annişlere geçmiş olsun...

mrb arkadaslar bu gun doktora gittim kasintilarim ozelikle gece kotulesmeye basladi doktor kan almisti kan sonuclarimdan ve bebegimin hazir olmasindan dolayi yarin sabaha dogumu suni sanci ile baslatmaya karar verdi ins hayirla atlatirim

mrb arkadaslar bu gun doktora gittim kasintilarim ozelikle gece kotulesmeye basladi doktor kan almisti kan sonuclarimdan ve bebegimin hazir olmasindan dolayi yarin sabaha dogumu suni sanci ile baslatmaya karar verdi ins hayirla atlatirim

allah yar ve yardımcın olsun kolay bir doğum olur işallah çok geçmiş olsun güzel haberlerini bekliyoruz.

Her gün yatarken normal derecede sicak suyla dus aldiktan sonra kullandigin bir catlak yagi varsa bütün vucuduna yedir güzelce bir haftadan hic bir seyin kalmaz ama bunu sürekli yapmalisin kasintilarin gidene kadar ben öyle yaptim vede cok iyi geldi bana bide vucudun prüzsüz bir görünüm kazaniyor

çok fena kaşınıyorum hiç birşey iyi gelmiyor. bir an evvel geçsin allahım şu an 33 haftadayım. ve 1-2 haftadır kaşınıyorum. önceleri sadece çikolata tatlı alerji yapıyor dedim ama ne yersem yiyim özellikleri geceleri kaşıntı dayanılmaz bi hale geliyor. ellerim, ayaklarım ve parmak aralarım pütür pütür oldu artık kaşınmaktan canım yanıyor

slm kızlar.çoookkk önemli mutlaka okuyun...ben hamile kaldığımda g.o.paşa hastanesine gidiyordum.gülcan hanım da doktorumdu. 18.haftamda çılgınca delicesine kaşınmaya başladım. gülcan hanım normal dedi. sonra bütün bacaklarım kaşıntıdan morardı gittim yanına gösterdim kollarım bacaklarım sırtım her yerim kaşınıyor ve morarıyordu. çünki çok şiddetli kaşıyordum.kan tahlili istedi ve kansızsın dedi ondandır dedi.kan hapı kullanıyodum zaten.eve geldim bol bol kan yapıcı şeyler yedim 1 hafta geçti yine geçmedi . tekrar gittim gülcan hanıma oda beni cildiyeciye yolladı oda testler istedi 150 tl test için para verdim ve hiçbirşey söyleyemedi hamilelikten dedi krem verdi.eve geldim o haftaları bol bol kremlenerek geçirdim.1 ay sonrada durdu kaşıntım. ama sinir olmuştum gülcan hanıma... ve bıraktım hastaneyi.eski doktorum olan haluk seyrekbasanı aradım ve durumu anlattım. beni 500 evler g.o.paşada bahat halk hastanesindeki albert beye yolladı.şuanda 37. haftamdayım hala ona gidiyorum. 1 ay önce hafif kaşınmalar başladı önemsemedim 1 hafta sonrada doktoruma gittim.bana hemen açlık safra asidi testi yapalım dedi.yaptırdım.safra asidi çıktı .normal sonuç 0-9 arası olması gerekirkken benim 20 çıktı. bebek safra kesesini sıkıştırmış.doktorum daha sonra karaciğer filmi istedi. onuda yaptırdım ve getirdim.sonuçmu?? kötü normal doğum yapacaktım bebeğim döndü yerinde bekliyo ama doktor bana bebeği alcaz dediğinde bitmiştim.sezaryan olman lazım dedi.karaciğer sonucunu sordum. bana söyle anlattı. safra kesesini bebek sıkıştırmış ve safra sıvısı kana bulaşmış oradanda ciğere. ciğer enzimlerinin normal sonucu 0-30 araso olması gerekirken benim 141 olmuş.şoka uğradım.doktoruma 18. haftamdada olmuştu ama ciğer filmi yerine cildiyeciye yolladılar dedim. doktorum ise nasıl olur dedi ozaman yapılsaydı bu test ilaçla tedavi olurdu dedi. ama 5 katına çıkmış neredeyse dedi ve artık ilaçta fayda etmez dedi.9 kasımda doktora tekrar gidicem ve tekrar test yapılacak belki düşmüşse o 141 çıkan sonuç 20 gün daha bekliycez çünki normal herşeyim. ama düşmemişse sanırım bu hafta sezeryan olcam. bunları bilginiz olsun diye yazdım her doktora güvenmeyin kaşınmanız olursa mutlaka kanla test yapılan ciğer filmi çok önemli. ben bi bilgisiz doktorun yüzünden şimdi sezeryan olma durumum var.çok korkuyorum. ne olur benim ve bebeğim efe için dualarınızı eksik etmeyin. görş. kızlar..

slm kızlar tekrar ben ... doktora gittim sonuç ise ilaçlar iyi geldi. ciğer enzimleri düştü ve ilaç iyi geldi kaşıntım yok gibi.0-30 arası olması gereken sonuç 141 çıkmıştı.1 hafta ilaç kullandım ve şuanda 53 e düşü. şükürler olsun allahıma sezaryandan şimdilik kurtuldum.işte böyle... mutlaka ve mutlaka safra asidi ve ciğer filmi yaptırın. her doktora güvenmeyin hamiilelikten diyorlar ama neler çıkıyo....

Arkadaşlar saat şu anda gecenin 4ü ve ben kaşıntılarıma çare bulabilir miyim diye bilgisayarın başındayım. uykusuz geçen 2. haftam bu. sanırım siz de çok kesin çözümler bulamamışsınız Allahım yardımcımız olsun.

Canım mutlaka dr a gitmelisin önce kaşıntıtnın nedenini bulup ona göre dr un verdiği ilaçlarla bu durumu çözebilirsin.
Ama kaşıntı bazen karaciğer enzimleri ile alakalı olabiliyor mutlaka ihmal etme git dr a.

Neredeyse 1,5 aydır devam eden kaşıntılarım var.. İlk başladığında doktorumu aradım, ne uyku uyuyabiliyordum ne de rahat edebiliyordum..Doktorum bir losyon verdi aldık hemen ama bi faydası olmadı, daha da arttı, ciğer gibi kollarım bacaklarım, sırtım yetişebildiğim heryerim kanıyordu. tırnaklarım kısa olduğu halde nasıl başarıyorum o kadar kaatmayı bilmiyorum. Demir hapı ve balık-kırmızı et yemediğimden balık yağı hapı kullanıyordum. Doktor onları kes dedi, bir şurup verdi karaciğer enzimlerine bakıldı bisorun çıkmadı. Verilen şurup naneli bişe, zaten hamilelikten dolayı mide yanması ayrı bir dert olmuştu benim için, naneli şurubu da içince midem iyce azdı yediğim herşey bir müddet sonra ağzıma çıkıyordu. Onun için de şurup kullanıyordum, mecburen dozları artırdık.. Şu hamilelikte normalde hiç kullanmadığım kadar ilaç kullanmak zorunda kaldım..Demir ve balık hapını bıraktıktan 10 gün kadar sonra kaşıntılar geçmeye, yaralar iyleşmeye başladı ama tamamen kesilmedi..Fakat bu bile cennet gibiydi benim için.. sonraki kontrolümde 33+6 olmam gerekirken bebeğim ultrasona göre 33+2 göründü, kg su düşük dedi dr. Demir ve balık hapına yeniden başla dedi.. Başladım 2hafta olmak üzere şu an ve yine heryerim yara içinde.. Bu hapları içmezsem bebeğimin gelişimi yavaşlıyor (belki çok anormal bir gerileme yok ama ben haplar etkiliyor diye düşünüyorum)bu cuma yine kontrolüm var, bakalım bebek normale dönmüş mü göreceğiz ama.. Doğuma azkaldı idare etmeye çalışıyorum ama heryerim yara müthiş kanıyor ve kaşıntı ne duşla ne nemlendirmekle geçmiyor.. Allah yardımcımız olsun

ayyyy kaşıntı ben de de var bazen çıldırcak gibi oluyorum cildimi nemlendirdiğim halde kaşınıyorum

Yaklaşık 1 haftadır bu kaşıntı beni de tuttu.kızamık dökmüş gibiyim çok kaşınıyorum ama kendimi tutmya çalışıyorum elimi bi vurusam geri alamıyorum çünkü.pazartesi doktora gidiyorum ama biraz araştırdım nette doktorun vereceği ilaçların pek bi etkisi olmuyormuş.bende daha 32.haftamdayım doğumda geçer falan yazmışla genelde 2 ay bounca böyle kaşınırsam çok fena ya allah kolaylık versin hepimize bebeişlerimizi sağlıkla hayırlısıyla kucağımıza alalım inş.

ben sirke ile ellerimi ovarak çözüm buldum. bir deneyin ilaçtan iyidir. umarım şifa olur sizede.

ben sirke ile ellerimi ovarak çözüm buldum. bir deneyin ilaçtan iyidir. umarım şifa olur sizede.

Denedim o da çözüm olmadı Biraz yaktı tabi,geçicek sandım ama sonra yine başladı kaşınmaya..
Benim doğumuma 3 hafta var, 32. haftadan beri kaşınıyorum.. Doğumdan sonra geçer dedi bana da doktor ama hiç geçmicekmiş gibi geliyo.. Artık yaralardan usandım

belki çoktan baktırmışsınızdır ama yine de yazayım. 7.aydan sonra bazı hamilelerde karaciğer enzimlerinde nedeni belli olmayan yükselmeler oluyor ve bu size kaşıntı olarak yansıyor. ilk yiğenim yüzünden annesş bu konuda baya bi sıkıntı çekmişti. baktırmanızda fayda var diye düşünüyorum.

Yapıldı evet, karaciğer enzimleri normal çıktı..Hatta yiyecek vs bişeyden alerji olmuşumdur belki diye o testi de yaptırdım..
Hiç bişey çıkmadı, gebelik alerjisi dendi..İlaç falan hiç bişe fayda etmiyor maalesef.. Az kaldı idare ediyorum işte napalım..
Herşey kızım için

son iki haftadir bende cok fena kasiniyorum,34 haftalik hamileyim,doktora gittim hormonlardan dolayi boyle oldugunu soyledi,ve krem verdi..maalesef ise yaramadi..Bide benimki oyle boyle bi kasinti kiii kanayana kadar kasiyorumm..
Bikac gundur bebe pudrasi suruyorum biraz rahatlatti beni,tavsiye ederim sanada

arkadaşlar bahsetmiş olduğunuz tüm şikayetler bende de mevcut gece oldumu kaşıntıdan duramıyorum uyku uyuyamaz oldum ellerim sırtım her yerim hem kaşınıyor hem kabarıyor cildiyeye gittim testlerim normal çıktı ilaç veremem dedi sadece bepanthol losyon verdi çok fazla bi işey yaradığı söylenemez daha üç aylık hamileyim kaşıntı için çok erken değilmi doğuma kadar sürerse mahvoldum demektir((

Ben daha iki-üç haftalık gebeyim, kaşıntıdan uyuyamayıp kalktım nete baktım. Fesleğen çayı yapıp sürdüm, 15-20 dk rahatlattı, yine başlıyor.:-(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…