Hamilelikte bütün vucüdu kaşınan varmı?yardım lütfen:(

fatma2005

canım elif duru 'm
Kayıtlı Üye
10 Mart 2010
2.041
3
merhaba arkadaşlar çok kötü durumdayım 1 haftadır başlamış olan bir kaşıntım var dün doktora gittim kan idrar tahlil yapıldı bişey çıkmadı çok şükür sonra cildiyeye gittim oda ilaç veremem dedi sadece bir karışım krem verdi .çok kötü durumdayım heryerım kabardı ve hiç yatamıyorum hep duş alıyorum hiç böle bir durumla karşılaşan varmı?neler yaptınz kaşıntınız için allah hiç kimseye böle bi kaşıntı vermesin.dualarınızı benden eksik etmeyin inanın geceleri ağlıyorum artık kaşıntıdan.çoğu bitti azı kaldı inşallah bu kaşıntı geçer .:bbo:

bende 35.haftamdayım. bunu yazarken bile bi elimle kaşınıyorum. felaket bişey ya. özellıkle gece tutuyor.benım hergün değilde ara ara oluyor.mesela dün akşamdan beri çok kötüyüm.benım dr karaciğerle ilgili bişeye baktırdı temiz çıktı. ilk 4 gün önce gece olmuştu. ne yediğimi düşündüm omu yaptı diye.çok fazla siyah üzüm yemiştim tatlı oloduğu için belık o yapmıştır dedım. dünde eşim tatlı almıştı ondan çok yedım gecede kaşıntı tuttu.heralde bu ara bana tatlı şekerli şeyler dokunuyor.

o el kaşıntısı çok fena gerçekten genelde benimde gece tutuyo allah yardımcımız olsun .bende yedıklerıme dıkkat ediyorum ama bakalım doğuma kadar nasıl geçicek günler.

canım aynı durum bendede var. 1 haftadır kaşınıyorum ve her yerim kabardı. aynen bende geceleri ağlıyorum sinirimden. çünkü kaşınmaktan uyuyamıyorum. inan mahvolmuş bir durumdayım. geceleri daha kötü oluyorum özellikle yatağa girince. bütün hayatımı etkiledi. ben acilden bir doktora gittim doktor ilk önce kan ve idrar testi yaptı bi sorun çıkmadı. normal herkeste oluyor falan dedi ilaçta yazmadı. sonra kendi doktoruma gittim bugün o aşı yaptırdı saat 12 gibi falandı. şuan 16.40 henüz bi etkisini göremedim. bi tanede krem yazdı geçmezse bunu al dedi yarına kadar bekliycem geçmezse o kremi alcam. Allah yardımcımız olsun. ne zaman geçer bu kaşıntı ya. yaşayıpta geçen varmı acaba. Allahım sanki hiç geçmiycek gibi geliyor

kremin adını ne banada verirmisin benım kulladığım ilaçda geçirmezse bende alırım inşallah geçer hepimizin acısı herkesde oluyo ama bızımkı kadar kötü deil bence çünkü gece ağlatan bir kaşıntı ne kadar normal olabilir dimi benim yüzümden eşimde uyuyamıyo ayrıca ne aşısı oldun.

kızlar bitkisel bişeyler deneyin. ardıç katranı iyi geliyormuş. sabunları var aktarlarda. kullananlar etkisini görmüş

kızlar bitkisel bişeyler deneyin. ardıç katranı iyi geliyormuş. sabunları var aktarlarda. kullananlar etkisini görmüş

allah ragzı olsun yarın tekrar doktora gidicem duruma göre aktardan alırım cünkü dayanamıyorum acıyo artık.

mrb
aynı durum akrabamızda olmuştu, bebek safra kesesini sıkıştırdığı için oluyormuş. bende de var, bacaklarım çok kaşınıyor.benneyaptımki

mrb
aynı durum akrabamızda olmuştu, bebek safra kesesini sıkıştırdığı için oluyormuş. bende de var, bacaklarım çok kaşınıyor.benneyaptımki

benımde bacaklarım felaket çok şükür karnım öle kasınmıyo kasınan yerler kırmızı ve yara oldu yanık gibi duruyo sende durum nedır.ne yapıosun kaşıntı için bana losyon verdi doktor hiç bi işe yaramadı allah yardımcımız olsun hastanedekı ebeyede gösterdım gebelık kasıntısıymış doğumdan snra geciyomuş.az kaldı allahın izniyle bgnleride atlatırız inşaallah.

ayy kızlarr Allah yardımcınız olsun bilirim nasıl bişidir pöff
benim dr.um iğne vermişti onun etkisi sanırım geçti kaşıntım
eşim sirkeli suyla siliyordu beni ve hamişliğimin 3.ayında başladım kaşınmaya düşünün
36.cı haftada epey rahatladı gebelik alerjisiymiş
alakası varmı bilmiyorum ama sütlü brokoli çorbası içmiştim oda işe yaradı sanki

benım kaşıntı iyice arttı cuma günü dr a gittım bir losyon verdı.kullanıyorum ama faydası yok denılcek kadar az.dr da doğumdan 2 hafta sonra kaybolur kaşıntın dedi.yalnız döküntü de olmaya başlarsa ilaç tedavisine başlamamız lazım dedı. 4-5 gündür hergün 3-4 saatlık uykuyla duruyorum.hayatımda böyle bişey görmedım.bir an önce zamanımız dolsada bebişlerimizi alsak kucağımıza.annelik çok zor bişeymiş şimdiden anladım.

Benım de karın bolgem ve bacaklarım kasınıyordu,annem badem yagını surmeye devam et bacaklarında ve karnında catlama oncesı kasıntı oluyor demıstı ama el kasıntısı fılan olmadı bende bilemicem.

Kaşıntı hayatımın kabusu yıllar önce karaciğerden kaynaklı başlamıştı aylarca tedavi gördüm geçti.Sonra ara ara oldu ilaçla idare ettim ama son 1 aydır tekrar başladı ve çıldırmak üzereyim ilaç kullanamıyorum bütün vucudum kaşınıyor özellikle geceleri her gece 2-3 kez duş alıyorum yoksa uyumak imkansız..Bi yatmadan önce alıyorum o rahatlatınca dalıyorum gece uyanırsam tekrar başlıyor ve tekrar duşa giriyorum böyle sabahlıyorum..Tahlillerim temiz çıktı karaciğerden değil dedi dr bi krem verdi ama almadım sinek ısırığı kaşıntısı gibi değilki içten bütün vucud kaşınıyor kremi nereye süreyim nereye sürmeyim.Göğsümün üst tarafları,omuzlarım ve sırtım hep pütür pütür yara oldu..İnşallah doğumda hemen geçer..

merhaba canim bende 40 haftalik hamileyim iki haftadir ozellikle gece artan karin bolgemde kaisnti ile uyuyamiyorum ama naisl bir kasinti ilk catlak olusuyo oindandir deidma ama onalrin ustu sanki kabarmis bir dokunuyorum elimi cekemiyorum kasicam cok yaniyo kasimasam olmuyo ozellikle gece doktora gittim bana calamine losyon verdi krec gibi bir sey suruyorum 15 dk sonra kaisnti duruyo ama en fazla 2-3 saat sorna yine basliyo gece kaisnti ile uyaniyorum gece olamsin diye dua eder oldum o derece elime ufak havlu aldim yumusak onla dokunuyorum iyi geliyo elimle kaismaktansa dedim birde soguktan hoslaniyo benim kaisntilarim gobegime buz koyar dereceye geldim buz koyuyorum yabnalrima poecete biraz duruyo soinra yine basliyo losyonda iste iki gun saat etki ediyo uyaniyorum esim yine suruyo uyuyorum gecmis olsun cnm sana ins bebekten sonra gecer

ikimizinde derdi aynı karnıma buz koymaktan bende üşütdüm suan çok şükür karnım durduda bacaklarım basladı inşallah geçer benım daha 6 haftam var sizde bitmiş çok şükürki sanada geçmiş olsun allah yardımcımız olsun.

inşallah çok zor gercekten uyumak bende yaptım tahlıl hıc bısey cıkmadı gebelık kasıntısı dedı doktor ebelerede :)gösterdim daha kötü durumda gelenlerde var dedi.ancak doğumdan sonra gecer dedi inşallah kaşıntılarımız durur.(amin):çok üzgünüm:

inanın arkadaşlar hepimiz için dua ediyorum allah bu kaşıntılarımızı durdurur inşallah .

bu durumu yasamış biri olarak neler cektiğinizi biliyorum...

benimde gebeliğimin 32. haftasınd aoldu kızzartı hafifi kasıntı daha sonra her yerim kasıntı .

ne olduğunu bulamadık.
bi sürü tahlil yapıldı
gebelerde genelde 32. haftadan sonra pupp denen bi hastalık olurmuş kasıntı ile baslarmışkaraciğer enzimlerine bakıldı çok guzel.
ortizon tedavisi öneriyor doktorlar.
doktorum bana ovedrol krem ve avil vermişti

biraz ii geliyordu

sakın sıcak banyo yapmayın ılık yada soğuk sıcak su dahada artırıyor

ha birde sabun duş jeli kullanmayın kimyasallarda artırıyor.

ve doktorunuza görünün kurdeşen de olabilirsiniz şimdiden geçmiş olsun...

çok saol canım inşallah gecer biran önce.:bbo:

arkadaslar allha yaridmcimiz olsun bende sicak suyu kuvete koyup bel agrilarim azalsin diye yatiyordum doktor yapma dedi simdi hafif ilik soguk suya uzaniyorum sicak su feci yapiyo az kaldi ama benim bebegin gelmeye niyeti yok ins gelir bir an once :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…