bende 35.haftamdayım. bunu yazarken bile bi elimle kaşınıyorum. felaket bişey ya. özellıkle gece tutuyor.benım hergün değilde ara ara oluyor.mesela dün akşamdan beri çok kötüyüm.benım dr karaciğerle ilgili bişeye baktırdı temiz çıktı. ilk 4 gün önce gece olmuştu. ne yediğimi düşündüm omu yaptı diye.çok fazla siyah üzüm yemiştim tatlı oloduğu için belık o yapmıştır dedım. dünde eşim tatlı almıştı ondan çok yedım gecede kaşıntı tuttu.heralde bu ara bana tatlı şekerli şeyler dokunuyor.
canım aynı durum bendede var. 1 haftadır kaşınıyorum ve her yerim kabardı. aynen bende geceleri ağlıyorum sinirimden. çünkü kaşınmaktan uyuyamıyorum. inan mahvolmuş bir durumdayım. geceleri daha kötü oluyorum özellikle yatağa girince. bütün hayatımı etkiledi. ben acilden bir doktora gittim doktor ilk önce kan ve idrar testi yaptı bi sorun çıkmadı. normal herkeste oluyor falan dedi ilaçta yazmadı. sonra kendi doktoruma gittim bugün o aşı yaptırdı saat 12 gibi falandı. şuan 16.40 henüz bi etkisini göremedim. bi tanede krem yazdı geçmezse bunu al dedi yarına kadar bekliycem geçmezse o kremi alcam. Allah yardımcımız olsun. ne zaman geçer bu kaşıntı ya. yaşayıpta geçen varmı acaba. Allahım sanki hiç geçmiycek gibi geliyor
kızlar bitkisel bişeyler deneyin. ardıç katranı iyi geliyormuş. sabunları var aktarlarda. kullananlar etkisini görmüş
mrb
aynı durum akrabamızda olmuştu, bebek safra kesesini sıkıştırdığı için oluyormuş. bende de var, bacaklarım çok kaşınıyor.benneyaptımki
merhaba canim bende 40 haftalik hamileyim iki haftadir ozellikle gece artan karin bolgemde kaisnti ile uyuyamiyorum ama naisl bir kasinti ilk catlak olusuyo oindandir deidma ama onalrin ustu sanki kabarmis bir dokunuyorum elimi cekemiyorum kasicam cok yaniyo kasimasam olmuyo ozellikle gece doktora gittim bana calamine losyon verdi krec gibi bir sey suruyorum 15 dk sonra kaisnti duruyo ama en fazla 2-3 saat sorna yine basliyo gece kaisnti ile uyaniyorum gece olamsin diye dua eder oldum o derece elime ufak havlu aldim yumusak onla dokunuyorum iyi geliyo elimle kaismaktansa dedim birde soguktan hoslaniyo benim kaisntilarim gobegime buz koyar dereceye geldim buz koyuyorum yabnalrima poecete biraz duruyo soinra yine basliyo losyonda iste iki gun saat etki ediyo uyaniyorum esim yine suruyo uyuyorum gecmis olsun cnm sana ins bebekten sonra gecer
Kaşıntı hayatımın kabusu yıllar önce karaciğerden kaynaklı başlamıştı aylarca tedavi gördüm geçti.Sonra ara ara oldu ilaçla idare ettim ama son 1 aydır tekrar başladı ve çıldırmak üzereyim ilaç kullanamıyorum bütün vucudum kaşınıyor özellikle geceleri her gece 2-3 kez duş alıyorum yoksa uyumak imkansız..Bi yatmadan önce alıyorum o rahatlatınca dalıyorum gece uyanırsam tekrar başlıyor ve tekrar duşa giriyorum böyle sabahlıyorum..Tahlillerim temiz çıktı karaciğerden değil dedi dr bi krem verdi ama almadım sinek ısırığı kaşıntısı gibi değilki içten bütün vucud kaşınıyor kremi nereye süreyim nereye sürmeyim.Göğsümün üst tarafları,omuzlarım ve sırtım hep pütür pütür yara oldu..İnşallah doğumda hemen geçer..
benım kaşıntı iyice arttı cuma günü dr a gittım bir losyon verdı.kullanıyorum ama faydası yok denılcek kadar az.dr da doğumdan 2 hafta sonra kaybolur kaşıntın dedi.yalnız döküntü de olmaya başlarsa ilaç tedavisine başlamamız lazım dedı. 4-5 gündür hergün 3-4 saatlık uykuyla duruyorum.hayatımda böyle bişey görmedım.bir an önce zamanımız dolsada bebişlerimizi alsak kucağımıza.annelik çok zor bişeymiş şimdiden anladım.
bu durumu yasamış biri olarak neler cektiğinizi biliyorum...
benimde gebeliğimin 32. haftasınd aoldu kızzartı hafifi kasıntı daha sonra her yerim kasıntı .
ne olduğunu bulamadık.
bi sürü tahlil yapıldı
gebelerde genelde 32. haftadan sonra pupp denen bi hastalık olurmuş kasıntı ile baslarmışkaraciğer enzimlerine bakıldı çok guzel.
ortizon tedavisi öneriyor doktorlar.
doktorum bana ovedrol krem ve avil vermişti
biraz ii geliyordu
sakın sıcak banyo yapmayın ılık yada soğuk sıcak su dahada artırıyor
ha birde sabun duş jeli kullanmayın kimyasallarda artırıyor.
ve doktorunuza görünün kurdeşen de olabilirsiniz şimdiden geçmiş olsun...