• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte bulanti vs. Olmamasi normalmidir

C
Bulantı veya diğer gebelik belirtileri herkeste olmayabilir. Mesela ben 39 haftalık hamileyim hala mide bulantılarım oluyor hatta 25 haftaya kadar günde 3-4 kere istifra ederdim. Birde benim bulantılarım daha yeni hamile olduğum anda başladı ki çoğu kişi de 10. Haftada falan başlıyormuş.

Stres yapmamaya çalış ve sakın bir doktorda takılıp kalma , başka doktora da git ki için rahatlasın.
Çok haklısın pazartesi iki doktora daha randevu aldım onlarada gidicem kendi doktorumada bakalım üçünden biri beni rahatlatabilicekmi :(

Doktorun baktığı ultrason aleti son teknolejiyse 6. Haftada bebeğide kalp sesinide duyardı. Ama genel olarak 7. Ve 8. Haftalarda bebeği görüp kalp atışını duyuyorlar. İnş haftaya mercimeğini görürsün.
Benim iki gebeliğimde de karnım büyüyüp tekme atmaya başlayana kadar hiç bir belirti yoktu.
Bebeği görsem aslında belirtileri inaninki sorun etmiycem..

ben oğlumda hiç bulantı yaşamadım ama kızımda ne yediysem çıkardım.bu kişiden kişiye değişir.sen kalbini ferah tut inşallah bir dahaki gidişinde bebeğini görürsün

tecrübeli annelerden yardım istiyorum??
İyi akşamlar ben hamile olduğumu öğrendiğimde 4+3tum ve kesem 0.61 cm idi. Doktor beni tam 6 haftalikken gel kalp atışlarını duyalim diyip gönderdi 6 haftalikken gittim bebegimi göremedik ben vajinadan baktirmadim karından baktirdim fakat kesem 1.85 cm olmuştu icindede yuvarlak bi kese daha vardı bana onun açıklamasını yapmadı ama yolk kesesi olduğunu tanidiklardan öğrendim. sonra gene 1 hafta sonra gel dedi gene gozukmezse kürtaj deyip yolladı moralim çok bozuk ayrıca benim göğüs agrisindan başka hiç bir belirtim yok bulantı vs. Hiç birşey yok çok tedirginim suan 6+5 oldum pazartesi tekrar gidicem ınş bi belirtim olmaması beni tedirgin ediyo beni aydinlatirsaniz çok mutlu olucam arkadaşlar buna çok ihtiyacım var
ben hamileliğimde bir kez bile bulantı yaşamadım hemde ikizlere gebeydim.bulantı olucak diye birşey yok ki

İyi akşamlar ben hamile olduğumu öğrendiğimde 4+3tum ve kesem 0.61 cm idi. Doktor beni tam 6 haftalikken gel kalp atışlarını duyalim diyip gönderdi 6 haftalikken gittim bebegimi göremedik ben vajinadan baktirmadim karından baktirdim fakat kesem 1.85 cm olmuştu icindede yuvarlak bi kese daha vardı bana onun açıklamasını yapmadı ama yolk kesesi olduğunu tanidiklardan öğrendim. sonra gene 1 hafta sonra gel dedi gene gozukmezse kürtaj deyip yolladı moralim çok bozuk ayrıca benim göğüs agrisindan başka hiç bir belirtim yok bulantı vs. Hiç birşey yok çok tedirginim suan 6+5 oldum pazartesi tekrar gidicem ınş bi belirtim olmaması beni tedirgin ediyo beni aydinlatirsaniz çok mutlu olucam arkadaşlar buna çok ihtiyacım var
kesinlikle tavsiyem başka doktora gözükmen hemen kürtaj da ne ya daha bebek yok bile nokta gözükmez tabi kimisi 7-8 haftalarda görüyor bebegini allahtan ümidini kesme sakın kötü şeylerde düşünme ben 3 aylık hamileyim bir kere bile belirti yaşamadım sadece göğüs agrım vardı illa kusma bulantı olcak die bişey yok herşeyde saglıklı gidiyor cok şükür...dikkat et kendine

Sıkma
C

Çok haklısın pazartesi iki doktora daha randevu aldım onlarada gidicem kendi doktorumada bakalım üçünden biri beni rahatlatabilicekmi :KK43:
Canım benim öyle hemen kürtaj demek kolay mı. Sen moralini yüksek tutmaya çalış ki bebeğin sana sımsıkı tutunsun annesi. Allahın izniyle üç doktordan biri seni rahatlatacaktır

kızlar yardım lütfen
9 hftalık hamileyim kasık ağrılarım bitti sayılır bulantım devam ediyor , ağrıların bitmesi azalması normal mi :(

moralini bozma geç döllenme olabilir bizim kalp atışlarımız 7. hafta sonunda duyuldu . başka bi dr la görüş bence

8. Haftada kalp atisini duyduk. Lütfen hemen karar verme başka doktora da mutlaka git. Ayrıca bulantı 7 8 haftalarda başlıyor daha çok.
Canım ultrason görüntüm sence normal mi tam 6. Haftaya göre

Eklentiler

• IMAG0321.jpg
    IMAG0321.jpg
    30,8 KB · Görüntüleme: 121
kesinlikle tavsiyem başka doktora gözükmen hemen kürtaj da ne ya daha bebek yok bile nokta gözükmez tabi kimisi 7-8 haftalarda görüyor bebegini allahtan ümidini kesme sakın kötü şeylerde düşünme ben 3 aylık hamileyim bir kere bile belirti yaşamadım sadece göğüs agrım vardı illa kusma bulantı olcak die bişey yok herşeyde saglıklı gidiyor cok şükür...dikkat et kendine
Hemen vazgeçmeyi düşünmüyorum 9. Haftaya kadar beklemeyi dusunuyorum..

Canım 6 haftada kese görünür bebek için acele etme ama kasık ağrın falan olur hani adet ağrısı gibi ,alt tarafında da aynı şekilde bir ağrın olur

Bu arada doktorun özelse yada devletse muhakkak şikayet et, hastaya nasıl davranılması gerektiğini bilsin !
Belki bu konuda çok hassas bir adaysın , belki kaçıncı denemeden sonra olmuştur, ona göre insaniyetli yaklaşsınlar

6. Haftadan önce gittiğinden bu zamana kadar büyümüş aslında kalp atışı için değil de gelişimine bakmış olabilir aslında , dua et başka hiçbirşey değiştirmez sonucu , benim de senin gibiydi doktor kalp atışı için haftaya gel Dedi ama moralimi bozan gelişimi sorunlu çok umudum yok atmazsa alıcaz Dedi ve o gece zaten ben düşürdüm , kalp atışından ziyade ilk başlarda gelişimine daha sonra yani 7 8 de net kalp atışı kesin olmalı . Rabbim Hakkı'nda hayırlısını nasip etsin

Cok normal benım dokuz ay boyunca bi kez kustum sadece bı ara sabah kalktığımda hafıf bulantı olurdu yemek yerdım geçerdı cok rahattı yanı ne bulantı ne kusma ne kokuya hasasıyet bısey olmazdı elhamdulillah

Back