Hamilelikte böbreklere stent taktıranlar?

Gunnes1927

18.01.2018 Bal oğlum iyiki hayatımızdasın ♡
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2016
1.212
1.375
53
Herkese iyi akşamlar, belki de konum doğru yerde değil ama bilgi amaçlı bir süre taşınmazsa çok sevinirim çünkü zor durumdayım...

Kızlar 10 gündür ağrım var hemde ne...
Bebektendir sandım, belim ağrıyor dedim, kaburgalarım batıyor dedim herşeye yordum ilk gebelik olunca.
Dün geceyi wc'de geçirdim yine hamileliktendir baskı yapıyordur dedim çünkü bebek makat geliş durumda..

İş yerinde daha da siddetlendi resmen sürünerek hastanenin acil bölümüne gittim hemen tahlil ve batın usg istedi dr.
Iki böbreğimde 18 mm olmuş.
Bu riskli bir durum ve stent takılması gerekir dedi...

1 hafta süre verdi sonra tekrar ölçüm yapıp ameliyat için karar verecekmişim

Şuan ağrıdan oturamiyorum, uzanamiyorum batıyor belim resmen..

Başına böyle bir şey gelen varmı? Tel taktıranlar faydasını gördü mü? Bu ağrılarım geçermi :(

geçmiş olsun.. riskli dediğinz böbrek büyümesi.. duymuştum sanki böyle birşey çok önceden.. taktırın dr önerdiyse.

Geçmiş olsun. Doktor stent dediyse ciddi bir durumdur. Başka bir doktorun daha görüşünü alın her ihtimale karşı. Böbrek ağrısı hamilelikte çok zor. Benim de böbrek taşım çıktı hamileyken. İnsan Doğum sancısıyla bile karıştırıyor.

Geçmiş olsun canım..benim arkadaşımda aynı durumdaydı ve taktırmıştı..doğuma kadarda hiç sorunu olmadı..

3 doktor daha sonucu gördü kızlar ortak karar 1 hafta 10 gün beklenip artma varsa stent takılacak

3 doktor daha sonucu gördü kızlar ortak karar 1 hafta 10 gün beklenip artma varsa stent takılacak

geçmiş olsun

içinizi ferah tutun

lakin bir şey soracağım

pimpirikli birisi misiniz

zira 24 haftalık görünüyor bebeğiniz ve makat gelişli demişsiniz

daha dönmesi için çok erken zaten doktorunuz bebek makat gelişli deyip sizi şimdiden neden gerdi ki

geçmiş olsun

içinizi ferah tutun

lakin bir şey soracağım

pimpirikli birisi misiniz

zira 24 haftalık görünüyor bebeğiniz ve makat gelişli demişsiniz

daha dönmesi için çok erken zaten doktorunuz bebek makat gelişli deyip sizi şimdiden neden gerdi ki

Yani çok pimpirikli değilimdir esasen ama ben doktorun dediğini yazdım canım pozisyon olarak kalcasini kasiklarima dayamış buda baskı yapıyor anlamın da.
Yoksa erken doğum riskin var aman diyip korkutma maksadın da değildi.
Hem şuan yeri çok geniş canı ne zaman isterse döner biliyorum.. umarım bir an önce döner

Eh böbrek idrar birbirine ilişkili olunca malum :-) geceyi wcde geciriyoruz.

Herkese iyi akşamlar, belki de konum doğru yerde değil ama bilgi amaçlı bir süre taşınmazsa çok sevinirim çünkü zor durumdayım...

Kızlar 10 gündür ağrım var hemde ne...
Bebektendir sandım, belim ağrıyor dedim, kaburgalarım batıyor dedim herşeye yordum ilk gebelik olunca.
Dün geceyi wc'de geçirdim yine hamileliktendir baskı yapıyordur dedim çünkü bebek makat geliş durumda..

İş yerinde daha da siddetlendi resmen sürünerek hastanenin acil bölümüne gittim hemen tahlil ve batın usg istedi dr.
Iki böbreğimde 18 mm olmuş.
Bu riskli bir durum ve stent takılması gerekir dedi...

1 hafta süre verdi sonra tekrar ölçüm yapıp ameliyat için karar verecekmişim

Şuan ağrıdan oturamiyorum, uzanamiyorum batıyor belim resmen..

Başına böyle bir şey gelen varmı? Tel taktıranlar faydasını gördü mü? Bu ağrılarım geçermi :KK43:
Merhaba ben 21 haftalığım. 11 gündür aşırı derecede sancı çekiyorum. Doktorlar katater takarız ama işe yaramayabilir dediler ve anestezi olmadan takıyorlarmış beni en çok bu korkutuyor. Siz nasıl taktırdınız ve takıldıktan sonra tüm şikayetleriniz bitti mi ? Sancılarıma dayanamıyorum. Sürekli ilaç kullanıyorum.

Merhaba ben 21 haftalığım. 11 gündür aşırı derecede sancı çekiyorum. Doktorlar katater takarız ama işe yaramayabilir dediler ve anestezi olmadan takıyorlarmış beni en çok bu korkutuyor. Siz nasıl taktırdınız ve takıldıktan sonra tüm şikayetleriniz bitti mi ? Sancılarıma dayanamıyorum. Sürekli ilaç kullanıyorum.

Oncelikle geçmiş olsun canım, hayır ben taktirmadim sadece sabrettim günde 2 defa sabah ve akşam parol serum taktirdim 1 hafta ve boool boool su içtim elimde litrelik su şişesi hiç eksik olmadı ve doktorum bana antibiyotik iğne yazdı 10 gün kullan dedi 3. Günü ağrı kesildi.

Böbrek büyümesi çok fazla ağrı yapmazmis esasen. benim eritrosit değerim çok yüksekti ve lökosit. Yani aslında ağrılarım enfeksiyondan siddetliymis su icince ve iğne vurulunca iyilestim.

Katateri takma sebepleri hızla büyüme devam ederse böbrek iflasini önlemek ama enfeksiyon devam ettiği sürece taktirsansa geçmez. Benim ağrım yoktu ama büyüme birkaç mm daha devam etti sonra zaten doğum yaptım.

Oncelikle geçmiş olsun canım, hayır ben taktirmadim sadece sabrettim günde 2 defa sabah ve akşam parol serum taktirdim 1 hafta ve boool boool su içtim elimde litrelik su şişesi hiç eksik olmadı ve doktorum bana antibiyotik iğne yazdı 10 gün kullan dedi 3. Günü ağrı kesildi.

Böbrek büyümesi çok fazla ağrı yapmazmis esasen. benim eritrosit değerim çok yüksekti ve lökosit. Yani aslında ağrılarım enfeksiyondan siddetliymis su icince ve iğne vurulunca iyilestim.

Katateri takma sebepleri hızla büyüme devam ederse böbrek iflasini önlemek ama enfeksiyon devam ettiği sürece taktirsansa geçmez. Benim ağrım yoktu ama büyüme birkaç mm daha devam etti sonra zaten doğum yaptım.
Öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Bugün 12. Gün oldu ve ben hala yerlerde sürünüyorum. Belki bebek dönünce geçer diye beklemekten başka yapacak bir şeyim yok. Çünkü doğumuma daha çok var. Keşke bende Doğuma yakın zamanda yakalansaydım ama malesef daha 20. Haftamda yakalandım. İnşallah geçer :(

Öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Bugün 12. Gün oldu ve ben hala yerlerde sürünüyorum. Belki bebek dönünce geçer diye beklemekten başka yapacak bir şeyim yok. Çünkü doğumuma daha çok var. Keşke bende Doğuma yakın zamanda yakalansaydım ama malesef daha 20. Haftamda yakalandım. İnşallah geçer :KK43:

Bende o haftadaydim canım ağrım olduğunda eritrosit ve lökosit değerin kaç bence bukadar aşırı ağrının sebebi tamamen enfeksiyon.
Çünkü dediğim gibi benim enfeksiyon geçtikten sonra bile böbreklerim büyümeye devam etti fakat hiç ağrım olmadı.
Antibiyotik ve bol su tek çözümü bu

Bende o haftadaydim canım ağrım olduğunda eritrosit ve lökosit değerin kaç bence bukadar aşırı ağrının sebebi tamamen enfeksiyon.
Çünkü dediğim gibi benim enfeksiyon geçtikten sonra bile böbreklerim büyümeye devam etti fakat hiç ağrım olmadı.
Antibiyotik ve bol su tek çözümü bu
Enfeksiyon çok hafif çıktı onun için antibiyotik kullandım. Ama hala değişen bir şey yok. Sabahlara kadar ölüyorum sancıdan :( sanırım stent taktırıcam nu gidişle

Back
X