- 5 Şubat 2013
- 1.705
- 1.072
- 133
- Konu Sahibi alaimisemaa
-
Evet ben de öyle düşünmüştüm. Ayy ne güzel seenin doğum yaklaşmış sen hurma tüketimine başladın mı? Allah kolaylıkla dünyaya gelmesini nasip etsin... Ben bugun doktora gittim. Bende miyom da varmış ilk gebeliğim, şok oldum ağlıyorum iki saattirhurma doğum ağrılarını azaltıp doğumu kolaylaştırdığını bende duydum mantıklı düşünürsek bencede ilk aylar düşük riski oluşturabilir
Teşekkür ederim canım. Benim ilk gebeliğim ilkkez doktora gittim doktor doğru düzgün bilgi vermedi. Miyomu görünce o da şok oldu herhalde... Yemem gerekenleri ne zman sööyler ya da doktoru değiştirsem mi kihurma son doğuma yakın son haftalarda tüketilmesi gereken bi şey, hem rahim kasılmalarını arttırdığı için normal doğumu kolaylaştırıyor hem de sütü arttırıyo ama hamilelik boyunca yemek riskli.
benim dr. um beslenme tavsiyesi:
sabah akşam birer bardak süt, her sabah 1 yumurta
Verdiğin faydalı bilgi için teşekkür ederim canım.uhurma ile ilgili bu yazının faydalı olacağını düşünüyorum HURMA ve OKSİTOSİN Hormonu | Dini Yazılar
Evet ben de öyle düşünmüştüm. Ayy ne güzel seenin doğum yaklaşmış sen hurma tüketimine başladın mı? Allah kolaylıkla dünyaya gelmesini nasip etsin... Ben bugun doktora gittim. Bende miyom da varmış ilk gebeliğim, şok oldum ağlıyorum iki saattirİlaç tedavisi falan da olamaz ne yapacam bilmiyorm
Teşekkür ederim canım. Benim ilk gebeliğim ilkkez doktora gittim doktor doğru düzgün bilgi vermedi. Miyomu görünce o da şok oldu herhalde... Yemem gerekenleri ne zman sööyler ya da doktoru değiştirsem mi kiof ya ne zor şeymiş
Ağrısına razıyım canım, ne yapayımsğl cnm hurmamı aldım koydum dolaba sancılarım gelince yemeği düşüüyorummiyon içinde üzülme bizim arkadaşında vardı doğumlan birlikte onlarıda aldılar tek sıkıntı doğum iznine erken çıktı birazda ağrılı oldu son ayları
benim dr.um hamilelik için ilk gittiğimde bana bi dosya verdi. içinde ay ay neler oluyor, örnek beslenme listesi gibi dökümanlar ve çatlak kremi gibi bazı markaların ürün broşürü vardı. elinde varsa Dr.undan böle bi doküman isteyebilirsin.
bi de ilk aylar vücudun neyi yiyip yimeyeceğini sana belirliyo. zorlama kendini. ben ilk aylar süt içemiyodum, midemi bulandırıyodu zorlamadım kendimi, tiksinmeyim diye, ve şimdi rahatça içiyom. ilk üç ay bebek senden besleniyo, önemli olan 3 aydan sonrası. 4. aydan itibaren yediklerin yarım saat içinde direk bebeğe de geçiyomuş.
Nihat Hatipoğlu açıklaması; Meryem suresinde, doğum yapacak kadınların hurma yemesinin bundan yüzyıllar önce Kuran-ı Kerim'de bahsediliyormuş ve Adına sure indirilen Kuran'da geçen tek kadın olan Hazreti Meryemin kolay doğum yapması için hurma önerilmiş
Ve Hz. Meryem Doğumunda Doğumu kolaylaşması için Allah-u Teala tarafından '' ثُمَّ السَّبِيلَ يَسَّرَهُ '' ''Sümmes Sebile Yesserrah'' kolaylık doğası indirilmiştir. Doğum sancılarında okunulmalıdır. Abese süresi; anlamıda : Sonra yolu ona kolaylaştırdı.
Ağrısına razıyım canım, ne yapayımAnnelik şimdiden başlıyor işte... Bendeki miyom rısk oluşturacak büyüklükte. Yani 6 cm. Onunkinin boyutu ne kadardı acaba... Ayy ne güzel yaa senın doğum çok yaklaşmış. Bu aynı üniversitede birinci sınıfları son sııflara heveslenmesi gibi bir şey Rabbim sana kolay doğum nasip etsin.
Merhaba sevgili anneler, anne adayları ve anne adayı olmak için sabırsızlanan hanımlar. Rabbim tüm annelerin yavrularını onlara bağışlasın, anne adaylarının bebişlerine kolaylıkla ve sağlıklı bir şekilde kavuşmalarını nasip etsin, anne olmak isteyen herkese bu güzel, ulvi duyguyu tattırsın dileklerimle sözlerime başlamak istiyorum... Ben hamile olduğumu öğrendiğimde çok heyecanlandım kalbim öyle sevinçle çarptı ki bu hissi bu yaşıma kadar yaşamadım hiç... İnsan anne adayı olduğunda bile pek çok sorumluluğu şimdiden hissediyor. Bunlardan biri de beslenme. Nette araştırdım, pek çok kişiye danıştım sizlerin de deneyim ve bilgilerinden istifade etmek istedim . Hurmanın doğumu kolaylaştırdığı doktorlar tarafından da söyleniyor. Fakat kimileri rahim kaslarını harekete geçirdiği için düşük riski oluşturacağını ve özellikle ilk aylarda tüketilmemesi gerektiğini belirtiyor. Malum Ramazan ayındayız gittiğimiz iftarlarda ikram ediyorlar. Ben de çok severim acayip canım çekiyor ama korkudan yemiyorum. Sizler bu konuda bir şeyler biliyorsanız ve neler yememiz gerektiği konusunda bilgilerinizi paylaşırsanız çok mutlu olacağım. Çok teşekkür ederim şimdiden...
çok teşekkür ederim canım. Rabbim kolay doğum nasip etsin.canım öncelikle bebeğin hayırlı olsun rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin .bende 25 haftalık hamieyim hurmanın doğumu kolaylastırdığını duydum ve hamile kaldığımdan beri sürekli yiyorum .hiç kaafanı bulandırma DÜŞER KORKUSUYLA skın yememezlik yapma canın ne çekiyosa ye Allahın izniyle hiçbisey olmaz .canının cektiği bir seyi yemediğin zaman bebeğinn vücudunda o seye benzer bir leke olur diyor büyüklerimiz.bu yuzden sen canın ne cekiyosa ye .doğumuma 4 ay kaldı hala deli gibi hurma yiyom Allahın koruduğunu kimse korumaz tatlım sen endişe etme hamileliğin tadını çıkar. sormak istediğin bisey olursa yardımı olabilirim.sağlıklı doğumlar......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?