Hamilelikte bagirsak sorunu

Cikssekil

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2019
2.155
5.690
88
32
Arkadaşlar hamileyim ve bağırsak sorunum var tuvalete gitmeye korkuyorum afedersiniz daha önceden hemoraid vardı şimdi tekrar nüksetti önerileriniz nedir

Doktorunuzdan bu konuyla ilgili beslenme onerisicisteyin derim cnku hrr gida herkese yaramaz

Arkadaşlar hamileyim ve bağırsak sorunum var tuvalete gitmeye korkuyorum afedersiniz daha önceden hemoraid vardı şimdi tekrar nüksetti önerileriniz nedir
Çok geçmiş olsun .valla bende hamileyim inanın sizi çok iyi anlıyorum .ben hayatımda böyle bir kabızlık çekmedim afedersiniz ama taş çıkarıyorum iki gün tuvalete gitmesem içime korku düşüyor işkence cekicem diye . Karnım biraz şişse ödüm kopuyo.
Ben sabah kayısı kompostosu ile güne başlıyorum sindirimi kolay olan şeyler yiyorum . Ama daha katı şeyler yediğimde mesela et , börek vs yanında mutlaka onları midemde parçalayacak bişey içiyorum mesela erik suyu gibi ya da Dr magnezyum vermişti onu suya katıp yemekle birlikte içiyorum .hatta baktım çok çok tikandim suya az miktarda karbonat katıyorum bu son secenegim oluyo . Demir ilacı ya da d vitamini falan kullandım mı sadece sıvı şeyler tuketsem bile hiç bir şeye kar etmiyo . Her yemekten önce dolu bir yudum zeytinyağı içiyorum ama sanırım bu hamilelerin kaderi . Hiç hazır gıda tuketmiyorum , şekerli şeyler tuketmiyorum ama yok yok yok.
Rabbim hepimize kolaylık versin sağlıkla sıhhatle kucaklarimiza alalım inşallah meleklerimizi .

Ya ben hergun düzenli cikiyroum biraz zorlanıyorum hemoraid geçirdiğim için hemeroid memeleri kanama yapıyor bende bazen korkuyorum kanamam oluyor diye ama bi bakıyorum popomdanaffedersin kayısı meyve suyu komposto ne icsemde rahatsizimdoktor da genelde lagma falan veriyor diyolar dogrumu bilmem

Açıkçası lagman karbonattan beter ediyo bağırsakları ben o yüzden çok zorda kalınca çok çok az karbonatı bardağa karıştırıp içiyorum ben de genelde hergun cikiyorum tuvalete ama anüs perişan o yüzden iki gün yapmasam kabus yapsam yine zor yirtiliyo sanki düzenli erik suyu çok iyi geliyo ama bi kere unuttum mu yine aynı bı de her zaman bulamıyorum konserve yapmıştım bitti komposto o kadar etkili olmuyo.limonlu şu ya da limonlu çay etki ediyo o da tansiyonumu düşürüyor Vel hasıl kelam annelik zor zanaat

Aynen canım zor ama rabbim sağlıkla kucagimiza almayı nasip etsin bir ara ballı limonlu sıcak su içiyordum çok iyidi ama oda dediğin gibi 1 gub icme yine taş gibi oluyorsun

Bende hemoroid ve anal fıssur var. Korkumdan doktora gıdemedım hamıle kaldım suana kadar kabızlık yasamadm ama 3.5 aylıkken bı yere gıdıp geldım duzenım bozuldu 1.5 ay hemoroıd azdı sureklı bebek yagı kullandm oraya zorlada olsa gecırdım. Istahsız bır hamılelık gecırıyorum ondan galıba kabız olmadm. Meyve cok tukettım karbonhıdratı azalttm ondan kabız olmıyorum galıba. Sebze meyveyı cok sevıyorum. Eskıden pek yemezdım duzensız beslenme benı bu hale getırdı hamılelık bana ıyı geldı.

Benimde öyle ama y9nede bazen çok zor oluyor haftaya çarşamba doktor kontrolü var bakalım daniscam

Lagma bu arada bagırsak tembellıgı yapıyor. Bence kabızlıgın nedenı hemorıdler korkudan psıkolojık olarak sıkıyorsunuz kendınızı tam tuvalete cıkamadıgınız ıcınde rahatsız edıyor. Genelde yenı dogum yapmıs kısılerde dıkıslerme bırsey olacak dıye sıktıkları ıcın basta cok kabızlık cekıyormus. Yarısı beslenmese ıse yarısı psıkolojık baskı.

Bende oyle düşünüyorum çünkü kabiz olunca ay zorlamiyim ay bisey olur falan yapamıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…