Asla kullanmani tavsiye etmem. Kullanmamalisin da. Bebeginde ciddi dogumsal anomaliler olusma ihtimali cok cok yuksek. Ben simdi kullandigim halde her recete edisinde doktor hamilelik planlamiyorsun degil mi diye onay alıyor.
Terapi almayi dene, anksiyeteyi ilac bastirir ama terapiler kokten çözer. Bunun daha lohusaligi var, simdiden online dahi olsa terapi almaya baslayin derim. Uykuya da cok takmayin cunku vucudunuz, hormonlarıniz değiştiği için uyku duzeniniz surekli degisecek. Hatta son aylarda cok az uykuyla ayakta duracaksiniz bu bedeninizin sizi bebek dogduktan sonraki uykusuz gecelere hazirlama şeklidir. Uyuyamiyorsaniz bile gözlerinizi kapatıp dinlenin. Ama lutfen ilaçlara aklınız kaymasın.
Daha once ciddi depresyon yasayan bir gebeye denk gelmiştim. Psikiyatri klinigine yatirmislardi ama orda da asla ilac vermiyolardi sadece gundelik terapilerini alip gozlem altinda tutuluyordu. O kadınin kendine zarar verme riskine ragmen ilac verilmeden tedavisine cabaliyolarsa doktorlarin bir bildigi vardir derim ben.