• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte ağda problemi..

jilet ile temizlik kaşıntı ve tahriş yapıyor..üstelik maksimum 4-5 günde çıkıyor..
ağda büyük rahatlık 2 ay kadar süre..
benim doktorum zararlı olduğunu söylemedi..
tekar sorucam kafam karıştı valla:26:
yani gittiğiniz yer hijyenikse enfeksiyonu nasıl kapacak k acaba ? yok yok mutlaka sorucam tekrar

Canım, doktoruna sorduğunda aldığın cevabı buraya da yazar mısın.

canım öncelikle bebeğini hayırlısıyla kucağına almanı diliyorum...
ben de son ayıma kadar ağdamı yaptırmıştım herhengi bir problemle karşılaşmadım sadece doktorum da ağdacım da bana son aylarda daha fazla acıyabileceğini söylemişlerdi ama öyle abartılı bir acım da olmadı ..
ama senin riskli bir hamileliğin varsa ya da doktorun biraz tedirgin veya temkinli bir yapıya sahipse ondan böyle bir şey demiş olabilir

yani bu olayı da günaha bağladınız ne alakası var bir çok kadın var gidip ağda yaptırıyor veya iğneli lazerli epilasyonla kökten kurtulmaya çalışıyor.Sonuçta ağda yapmak o bölgeyi temizlemek kolay değil insanların keyiften gittiğini sanmıyorum.Ayrıca utanılcak durum olduğunu da zannetmiyorum 1.5 yıl oldu evleneli bir çok kadın hastalıkları başladı bende ve doktorum defalarca gördü.Utancımdan ölmeliyim o zaman.

yorumu okumadan yazdığınız ne kadarda belli..ben üstüne basa basa hastalık bilmemne olsa neyse demiştim bu durumda doktora gitmiş olmakla ne ilgisi var benim dediğimin??o arkadaşla biz sadece kendimize doğru gelen fikrimizi dedik bu durumda eee???tamam size göre günahta değil açının siz saygı duyarız burada kimseye aa neden yapıyonuz günah diyen olmadıki............

arkadaşım sen niye rencide edici tarzda konuşuyorsun sanamı soracağım.Açılıp açılmayacağımı ne münasabet. Sen keyiften yapıyor insanlar demişsin bende keyiften kimse yapmaz dedim. Ayrıca Allah (c.c) biliyor, görüyor insanları senin, benim değerlendirmemize kalmaz bu dünya.

Son düzenleme:

Benim ilk doğumum sezaryendi.
Hemşire geldi, ağdanızı kontrol etmem gerek, gerekirse temizleyeceğim dedi. Elinde de bir jilet.
O zaman bana söylenmemişti ağdanın zararı, yaptırmıştım. Ve jiletle düzeltme yapmasına gerek kalmadı.
"Ohh" dedim içimden, "az daha rezil olacaktım hemşireye"..
Derken kadın 2 dakika sonra elinde hortumla gelip, bana lağman yaptı..:1:
Yani doğum işine girince, rezillik falan kalmıyor arkadaşım, boşver..:71:

Ben de sezeryan olmayı düşünüyorum 9 haftam var. Ben sezeryanda doktorların ya da hemşirenin alt tarafla işi olmadığını düşünüyordum sonuçta göbekten kesiyorlar ya hemşirenin kontrol etmesi saçma geldi bana. Zaten lavman, sonda vs. bir sürü can sıkıcı şeyler yapacaklar bir de aç da bakayım demesi çok saçma inşallah benim başıma gelmez böyle bir şey.

arkadaşım sen niye rencide edici tarzda konuşuyorsun sanamı soracağım.Açılıp açılmayacağımı ne münasabet. Sen keyiften yapıyor insanlar demişsin bende keyiften kimse yapmaz dedim. Ayrıca Allah (c.c) biliyor, görüyor insanları senin, benim değerlendirmemize kalmaz bu dünya.

en başta ben kimseye birşey demeden benim yorumuma kendiniz demedinizmi "bunuda günaha bağladınız ya" diyerek...bu durumda siz neden yaptığınızı görmüyorsunuz????bana demiştiniz işte günaha bağladınız diye şimdide Allah'ın adını koyarak bu tarz konuşmayla bu dediğinizi siz yapmıyormusunuz??üstelik ben kimseye bişeyde dememişken siz bana diyorsunuz şuan.bende biliyorum yani Allah'ın bizleri gördüğünü...kendi dediğinize düşmeyin lütfen..ben sizi rencide etmek için konuşmadım sizin üslübunuz karşısında anlayın diye fikrimi belirttim..ilk yorumunuza dönmenizi rica ediyorum..siz bana "ben öyle düşünmüyorum,bence .."gibi cümlelerle konuşsaydınız saygıda duyardım ama tersi bana birşey demeden benim yorumum için "bunuda günaha bağladınız ya" derseniz cümlenizde yani ne dememi bekliyordunuz???
yani Allah herkesi görüyor evet ama insanların mahrem yerlerinin açılmamasıda biliniyor.kadın bile olsa günahı var yani..tek karşı cinste değil..ayrıca ben bunu kendi adıma konuşmuştum diğer yorumumdada demiştim kimseye burda "günahtır yapmayın" manasıda bişey demedim bu durumda siz benim yorumlarıma niye takılıyorsunuz anlamadım..dediğim gibi ilk siz benim yorumuma iğneleyici konuştunuz..siz başlatıp sonrada alınan yine siz olmayın bu durumda..ben kimseye keyiften gidiyosunuz gibi birşeyde demedim..kimsee cevap hakkı doğacak şey demedim yani.."hastalık bilmemne dışında keyif için gidilmesine karşı" olduğumu belirttim..yani yine diyorum kimseye burada niye yapıyorsunuz gibi tek kelime etmedim..açının derkende laf sokmak için değildi..sizin ne yaptığınız beni ilgilendirmeyeceği içindi ayrıca..sizin yorumunuz gibi "Allah biliyor ister açının ister kapanın" işte..üslubunuza bakın sonra bana laf edin lütfen..
benim yorumlarıma takılmayın lütfen..sizin bir yanlış anlamanız konuyu nerelere sürüklüyor..ve benimde yanlış anlaşılmama sebep oluyor malesef..yani sanki günahtır yapmayın gibi kelimeler edip buradaki kadınlara laf etmişim..

Son düzenleme:
ben henüz hamile değilim. jilet kullanıyorum. maddi olarak çok sıkıntıdayım. ama hamile olmaya karar vermeden önce taksitle v.b şu lazer işini düşünüyorum

en başta ben kimseye birşey demeden benim yorumuma kendiniz demedinizmi "bunuda günaha bağladınız ya" diyerek...bu durumda siz neden yaptığınızı görmüyorsunuz????bana demiştiniz işte günaha bağladınız diye şimdide Allah'ın adını koyarak bu tarz konuşmayla bu dediğinizi siz yapmıyormusunuz??üstelik ben kimseye bişeyde dememişken siz bana diyorsunuz şuan.bende biliyorum yani Allah'ın bizleri gördüğünü...kendi dediğinize düşmeyin lütfen..ben sizi rencide etmek için konuşmadım sizin üslübunuz karşısında anlayın diye fikrimi belirttim..ilk yorumunuza dönmenizi rica ediyorum..siz bana "ben öyle düşünmüyorum,bence .."gibi cümlelerle konuşsaydınız saygıda duyardım ama tersi bana birşey demeden benim yorumum için "bunuda günaha bağladınız ya" derseniz cümlenizde yani ne dememi bekliyordunuz???
yani Allah herkesi görüyor evet ama insanların mahrem yerlerinin açılmamasıda biliniyor.kadın bile olsa günahı var yani..tek karşı cinste değil..ayrıca ben bunu kendi adıma konuşmuştum diğer yorumumdada demiştim kimseye burda "günahtır yapmayın" manasıda bişey demedim bu durumda siz benim yorumlarıma niye takılıyorsunuz anlamadım..dediğim gibi ilk siz benim yorumuma iğneleyici konuştunuz..siz başlatıp sonrada alınan yine siz olmayın bu durumda..ben kimseye keyiften gidiyosunuz gibi birşeyde demedim..kimsee cevap hakkı doğacak şey demedim yani.."hastalık bilmemne dışında keyif için gidilmesine karşı" olduğumu belirttim..yani yine diyorum kimseye burada niye yapıyorsunuz gibi tek kelime etmedim..açının derkende laf sokmak için değildi..sizin ne yaptığınız beni ilgilendirmeyeceği içindi ayrıca..sizin yorumunuz gibi "Allah biliyor ister açının ister kapanın" işte..üslubunuza bakın sonra bana laf edin lütfen..
benim yorumlarıma takılmayın lütfen..sizin bir yanlış anlamanız konuyu nerelere sürüklüyor..ve benimde yanlış anlaşılmama sebep oluyor malesef..yani sanki günahtır yapmayın gibi kelimeler edip buradaki kadınlara laf etmişim..

arkadaşım benim orda Allah (c.c) biliyor, görüyor insanları senin, benim değerlendirmemize kalmaz bu dünya demem günah olduğuna ne sen ne ben karar veremeyizdi.Evet ilk yorumumla ne alaka sözüm hatalı bunun farkındayım ve sonraki yorumumda da düzeltmeye çalıştım ama sen çelişki olarak nitelendirmişsin canın sağolsun ne diyeyim.Üslübuma gelince kimseyi rencide edici, kırıcı bir laf ettiğimi düşünmüyorum.Senin ilk yorumunu hiç bir yere çekmeye çalışıp yanlış anlaşılmana neden olduğumu da zannetmiyorum.Bir çok kadın benim gibi anlamıştır.

arkadaşım benim orda Allah (c.c) biliyor, görüyor insanları senin, benim değerlendirmemize kalmaz bu dünya demem günah olduğuna ne sen ne ben karar veremeyizdi.Evet ilk yorumumla ne alaka sözüm hatalı bunun farkındayım ve sonraki yorumumda da düzeltmeye çalıştım ama sen çelişki olarak nitelendirmişsin canın sağolsun ne diyeyim.Üslübuma gelince kimseyi rencide edici, kırıcı bir laf ettiğimi düşünmüyorum.Senin ilk yorumunu hiç bir yere çekmeye çalışıp yanlış anlaşılmana neden olduğumu da zannetmiyorum.Bir çok kadın benim gibi anlamıştır.

ben burada kimseden söz etmemişken siz demiştiniz ;kimsenin keyif için gittiğini sanmıyorum diyerek.."benim çevremde" diye belirtmiştim oysaki ilk yorumumda ama siz benim arkadaşlarımla sohbetimi biliyormuşsunuz gibi sanmıyorum dediniz..bana kendileri anlatıyordu yani keyif için olduğunu..yorumumu aklıma geleni değil bildiğimi paylaşmak istediğim için yazmıştım..keşke ,bunuda günaha bağladınız ya diyerek saçmaymış gibi konuşupta birde başkasına laf etmişim gibi konuşmak yerine ilk bana bir sorsaydınız..kendi yaptığınızda sorun yok gibi görüyorsunuz ama dediğim gibi saçma bile bulsanız yorum bnm için olduğundan bana demeliydiniz benim cümlelerimi ortaya konuşmakla değil..
evet dediğiniz gibi günahı vabı bizden çok Allah bilir ama bazı konulardada bir bilgimiz vardır değilmi??bazı bölgeler açılmıyor yani bunu herkes biliyor biliyorsunuzdur sizde belki günah değilde ayıp olarak duydunuz bir bilmiyorum ama bir çok kitaptada yazıyor benim dediklerim zaten..araştırmadan kendi inancım olduğu için paylaşmadım onuda..birçok kadının düşüncesinede bakamam yani yanlış anlamayın size bunda bişey demiyorum sadece herkesin fikirleri farklıdır ama dedim ya ben kendime doğru geleni değil bir çok araştırma sonucundan dolayı öyle demiştim..

Böyle de konu olur mu diyeceksiniz ama..
Benim için bu sıralar gerçekten dert haline geldi..

Yıllardır ağda yaptıran bir insanım, şu anda da hamileyim.
Doktorum bana artık ağda yaptırmamamı, bu aşamadan sonra malum bölgenin çok hassaslaştığını ve kanama olabileceğini, bunun enfeksiyon yaratabileceğini anlattı.

Tüy dökücü krem dedim, "olmaz, içindeki bir madde erken doğumu tetikliyor" dedi.

Jilet önerdi, ki yıllardır yapmadığım birşeydi. Zaten bu göbekle nasıl olur ki? İlla ki jilet derse elime jileti alıp gene ağdacıya gideceğim. Ama ağdadan daha çok korkacağım bu defa.

Doğum da yaklaştı, artık her an temkinli olmalıyım ağda konusunda. Siz neler yapmıştınız, var mı bir öneriniz, tecrübeniz arkadaşlar..:26:

Konu sahibi öneri istediği için açmış topiği umarım problemine çözüm bulabilmiştir. Arkadaşımın ablası doktordu ikiz bebek doğurdu. Son ayında bile ağda yaptığından bahsetmişti arkadaşım. Ama doktorunun dediği gibi ağda gözenekleri açtığı için enfeksiyona direk davetiye çıkarabilir.

Ben de sezeryan olmayı düşünüyorum 9 haftam var. Ben sezeryanda doktorların ya da hemşirenin alt tarafla işi olmadığını düşünüyordum sonuçta göbekten kesiyorlar ya hemşirenin kontrol etmesi saçma geldi bana. Zaten lavman, sonda vs. bir sürü can sıkıcı şeyler yapacaklar bir de aç da bakayım demesi çok saçma inşallah benim başıma gelmez böyle bir şey.

Saçma değil, sezaryen dikişi kasık bölgesinde, kasık tüylerinin başladığı hat üzerinden yapılıyor. Yani göbekten kesilmiyor. Ve o bölgenin tüysüz olması gerektiği için hemşire ameliyat öncesinde gelip temizliği kontrol ediyor ve gerekiyorsa traş yapıyor.

Sonda zorunlu değil ama, bana takılmamıştı mesela.[/
B]

Son düzenleme:
arkadaşım bende senin gibi düşünenlerdenim..lisede ve ünivesitede bile çevremde vardı hususi keyiften giden..bende hiç yaptırmadım başkasına yaptırmamda..yani hem utanırım hem günahı var..yani hastalık olur mecbur kalırsın vb. lafım yok Allah bilir sonuçta nedenini aa keyiften vb. için asla gidemem bende..

Ben ağdaya keyiften gidiyorum..
Jiletle de evde halledebilirim, ama ağdadan sonraki o pürüzsüz temizlik ve yumuşaklık çok hoşuma gittiği için tamamen ve yüzde 100 keyiften ağda yaptırıyorum.
Dini fetva istemedim ben kimseden, ayıp mıdır, günah mıdır diye sormadım.
KK'daki her bayan internet kullanmayı biliyor neticede.. İstesem girip araştırırım dini durumunu..
Sorulan soru hakkında bir görüşünüz varsa yazın, yoksa ne diye "ağdanın dinimizdeki yerini" falan irdeliyorsunuz, anlamıyorum hakikaten.

Herkesin düsüncesi kendinedir, lütfen yorumlarimiz da kirici olmamaya özen gösterelim..
Karsilikli tartismalar forum icersinde yasaktir..
Iyi paylasimlar..

bana bu konuda hiç bir uyarı falan yapan olmamıştı,doğumuma üç hafta kala izne ayrılmış ve ağdamı da yapayım temiz temiz bekleyim düşüncesiyle ağda yapmıştım.iki gün sonra doğuma gitmiştim (3 hafta vardı doğuma henüz aslında) şimdi içime şüphe düştü ağdanın etkisi olmuş mudur acaba? :26:

bana bu konuda hiç bir uyarı falan yapan olmamıştı,doğumuma üç hafta kala izne ayrılmış ve ağdamı da yapayım temiz temiz bekleyim düşüncesiyle ağda yapmıştım.iki gün sonra doğuma gitmiştim (3 hafta vardı doğuma henüz aslında) şimdi içime şüphe düştü ağdanın etkisi olmuş mudur acaba? :26:

Canım, üzme kendini durduk yere şimdi..
Ağdanın erken doğuma sebep olabileceğini söylemedi doktor, kanama ve enfeksiyon olabilir dedi.
Açılmaya falan sebep olabileceğini sanmıyorum.

ben 9 ay ağdaya gittim. hatta doğumdan sonra da. jiletin kaşıntısını çekemediğim için bana en temiz yöntem olarak görünüyor. profesyonelleri tercih etmek lazım. benim kuaförüm gerçekten öyleydi. sonra ansızın işten ayrıldı kayboldu ortalıktan ne kadar üzüldüğümü anlatamam.

Ben ağdaya keyiften gidiyorum..
Jiletle de evde halledebilirim, ama ağdadan sonraki o pürüzsüz temizlik ve yumuşaklık çok hoşuma gittiği için tamamen ve yüzde 100 keyiften ağda yaptırıyorum.
Dini fetva istemedim ben kimseden, ayıp mıdır, günah mıdır diye sormadım.
KK'daki her bayan internet kullanmayı biliyor neticede.. İstesem girip araştırırım dini durumunu..
Sorulan soru hakkında bir görüşünüz varsa yazın, yoksa ne diye "ağdanın dinimizdeki yerini" falan irdeliyorsunuz, anlamıyorum hakikaten.

ben size yada bir başkasına günahtır gitmeyin demedimki..madem burada herkes yorum yapabiliyor kısıtlama yok bende çevremdekilerden yola çıkarak kendi adıma fikrimi söledim..kimseye kalkıpta dinden ahkam kesmedim yani..bu yorumum sizi rahatsız ettiyse keşke baştan deseydiniz geç olmamış sizcede??yani tavrınızı anlamış değilim..tekrar ilk yorumuma bir bakın size yada başkasına kalkıpta gitmeyin günahtır manasını içeren tek kelime etmedm..çevremdekilerde diyede belirttim..kimse beni ilgilendirmez ben kendime bakarım sonuçta..siz keyiften gidiyorsanızda ben nerden bilebilirdim..günahı varsa ki varda yani bunu size demedimki sonuçta..

Son düzenleme:
bende pamkoya katılıyorum..yani yorumlara dikkat edilirse o kimseye burada birine bişey dememiş..kaç kez aynı cümlelerle anlatmış ama anlaşılmamış..yani burada herkes bildiklerini paylaşıyorsa bunları yazmakta ne varki??kötü olumsuz bişe denmemiş belli..
neyse sen doktorunu dinle konu sahibi arkadaşım..yani keyiften gittiğini diyosunda ne bileyim güvenemiyorum ben o konuda..zaten hamilesin dikkat et derim..ama karar senin sen bilirsin sadece soktoru dinlemeni tavsiye ederim..

yani bu olayı da günaha bağladınız ne alakası var bir çok kadın var gidip ağda yaptırıyor veya iğneli lazerli epilasyonla kökten kurtulmaya çalışıyor.Sonuçta ağda yapmak o bölgeyi temizlemek kolay değil insanların keyiften gittiğini sanmıyorum.Ayrıca utanılcak durum olduğunu da zannetmiyorum 1.5 yıl oldu evleneli bir çok kadın hastalıkları başladı bende ve doktorum defalarca gördü.Utancımdan ölmeliyim o zaman.

Doktor başka kuaför başka...
Doktora da gidip oramı açmadım hiç, açmak zorunda da kalmam inşallah...

Son düzenleme:
Back