Selam arkadaslar, 13 haftalik hamileyim saclarim sari ve dip boyam cokdan geldi ve cok cirkin duruyor boyamak istemiyorum bebege zararli olabilir diye okudum.bu konu hakkinda bilgisi olan yada baska birsey onerenler varsa lutfen cevaplarinizi bekliyorum
bende sakıncalı diye biliyorum sen yine boyama anne olmak böle bisey:) sen yıne dogum yapar yapmaz boyarsın dert etme eminin bu da güzeldir hem bi ara iki renk moda idi...saglıklı dogum dilerim..
Kuzenimde aynen sizin gibiydi.
Doktoru kesinlikle yapma dediği için aileside karşı çıktı boyatmadı.
Doğumdan sonrada emzirme döneminde de boyatmaması söylendi..
Halen boyatmış değil saçları çok fena hem beyazlar var hemde saç epey bi uzadı çirkin duruyo epey..
Ama aldırmadığını söylüyo..
arkadaşlar bişi sorucam bende saçımı kestirmek istiyorum çok rahatsız ediyor beni gür bi saçım var sinüzitimde var ama hamileyken kestirmek uğursuzluk deyip beni vaz geçiriyorlar acaba doğrumu yardımcı olumusunuz varmı aranızda kestiren:26:
arkadaşlar bişi sorucam bende saçımı kestirmek istiyorum çok rahatsız ediyor beni gür bi saçım var sinüzitimde var ama hamileyken kestirmek uğursuzluk deyip beni vaz geçiriyorlar acaba doğrumu yardımcı olumusunuz varmı aranızda kestiren:26:
batil inanc olsa gerek. sac direkt acisini hissetigin birsey degil, kestirmenin zararli olacagini hic düsünmedim veya ugursuzluk hernese..
direkt tenin hissettigi birsey misal kulak deldirmek, piercing yaptirmak vs. bunlarida zararsiz diyorlar fakat kesinlikle inanmiyorum hem infeksiyon olma ihtimali var hemde bir tanidigimdan biliyorum kendi kulagini deldirdi hamileyken, cocugunda kulaginin kikirdagina yakin igne ucu kadar bir yerde batik var sanki delindi delinecek gibi.
ondan oldugunu düsünüyoruz.
ama saclarinizi rahatlikla kestirin bence..
konu sahibi arkadasa gelince:
bitkisel boya yapilmasi gerektigini okumustum, ama bitkisel boyayida uzman kisi yapmali yoksa diger boyalarin aksine insanin suurunu yok ediyor ve ölüme dahi sebep oluyor. bu tek hamileler icin dgl herkes icin gecerli. ama uzman kisi yaptiginda kesinlikle hicbir zarari yok diye biliyorum.
ilk hamılelığımde ve suanda da hamıleyım saçlarımı boyatmıyorum, netıcede kımyasal madde var. ama iki hamılelığımde de saçlarımı kaç kez kestırdım, bencede batıl inanmayın.
​teşekkürler kızlar saçım boyalı deyil zaten sadece kestirmek istiyordum bende batıl olduğunu düşünüyorum ama etrafımdakı insanlar korkuttular beni rahatladım saolun
yok canım öle bişey batıl inanç tamamen saç kesmekle ne alaksı varr. kuzenimde kestirmişti şimdi 2 cocuğu var tısun gibiler maşallahhh hiç korkma arkadaşım
Arkadaşlar saç bakım ürünleri bi etki edermi peki.Şuan hamile değilim ama düşünüyorum.Ben haftada bir kaç kez saçım döküldüğü için argan yağı yada bepanten,bemix,evigen karışımı saçıma sürüp bekletiyorum.Sizce bu uygulama hamilelikte sakıncalımıdır?
Saclar icin yapilabecek en guzel bakim saf zeytinyagi arkadaslar hamilelikde Karniniza bile surebilirsiniz yirtilmalari onluYor . Ben kullaniYorum fakat saf oldugundan emin olmalisiniz