Hamilelik ve Sigara

edam

gen
Kayıtlı Üye
30 Mart 2010
226
0
tam bir tiryaki olmama rağmen hamileliğim boyunca kokusundan dahi midem bulanırdı.hatta öğürürdüm. kimseye içirmezdim yanımda.ben artık içmem diye düşünürdüm. doğum yapıpta kızım 3 aylık olduğunda tekrar içmeye başladım.keşke yine aynı tiksintileri duysamda içmesem.

arkadaşım iradenne neden sağip olamadınn yaa nelerr çekiyorum inanırmısın şu illetten kurtulmak için 9 ay dayanıorsun ve tekrar başlamak ne ya Sana bişşe SÖyliyimmi? cocuğunda senden görerek ilerde içerse ne dyeceksin ona Çok kötü ıçmemi Diyeceksin? Peki o sana kötüyse sen neden içiyorsun derse yapmaa YOl yakınken Bırak sağlığın için yavrun için ılk önce kendin için yap Bunu

sende bir içici olarak bırakamamışsın.peki kendin inanıyormusun yada kendine güveniyormusun bu konuda. hamile olduğunda,çocuk doğurduğunda bırakacağına? ben hamileyken midemi bulandırmasına şükrediyorum. en azından sağlıklı bir bebeğim oldu. eğer sen başarabilirsen dediğim gibi içmemeyi ne mutlu sana.

bi tanıdığımda hamileyken bırakmıştı doğumdan sonra dayanamayıp başladı malesef

Hamile olduğumu öğrendiğim gün bıraktım ve bir daha başlamadım. Mis gibi kokmak ne güzel birşeymiş. Ben çocuğumla daha sağlıklı ve (ömrümüz varsa) uzun vakit geçirmek istiyorum. Bu nedenle aklıma gelsede içmiyorum.

neyazıkkı ne tiksindin nede bırakabildim ama sadece doktorum tavsiyesine uydum ve 5 i geçmemeye gayret ediyorum şu an çok üzülüyorum eğer benim yüzümden bebeğe bi zarar gelirse kendimi hiç affetmiycem ve hayat boyu vijdan azabıyla yaşıycam şu an tek isteğim hayırlısıyla bi an önce bebeğimi kucağıma almak

hamileyken sigara içmeye devem ettim ben . azalttım ama bırakmadım . sonuç düşük kilolu , bebekler ve ilk 3 yıl boyunca her iki çocuğumda da astım , bronşit , gündüz özel doktorlar , gece hastahanelerin acil servisleri . uykusuz geceler ve çaresizlik . kızlar hamileyseniz bir abla olarak size yalvarırım sigara içmeyin . o kadar büyük bedel ödüyorsunuz ki maddi ve manevi inanın değmez . ben sadece şimdiki aklım olsaydı , diyorum .bilmiyorumkismile

X