• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamilelik ve cinsellikkkkkkk

denizlal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2011
22
1
36
İstanbul
Bayanlar ben 30 haftalık hamileyim ve afedersinz eşim boşalma konusunda kendini tutamıyor ve içeri boşalıyo r bu kötü bişimi :( zararlımı napıcam bilmiyorum

eşinizede pes doğrusu. ben 19 haftalık hamıleyım. eşim korkudan yanıma yanaşmıyo. ya bebeğime bırşey olursa dıye. eşinizdekı bu rahatlık nıye. 30 haftaya gırmışsınız artık dur desin kendıne

eşinizede pes doğrusu. ben 19 haftalık hamıleyım. eşim korkudan yanıma yanaşmıyo. ya bebeğime bırşey olursa dıye. eşinizdekı bu rahatlık nıye. 30 haftaya gırmışsınız artık dur desin kendıne

doktor yasaklamadı canım yani hiç sorunda yaşamıyrz ki karşilklı olan bişi..her hangi tehlike yoksa ilişkiyi kesmenin bi anlamı yokki

Bayanlar ben 30 haftalık hamileyim ve afedersinz eşim boşalma konusunda kendini tutamıyor ve içeri boşalıyo r bu kötü bişimi :( zararlımı napıcam bilmiyorum

canım dr herhangi bir problem söylemediyse olabilir fakat mutlaka korunmalı diye biliyorum çünkü bebek enfeksiyon kapabilir.ama 30 haftayagirmişsin daha dikkatli olmanız gerekir.

kızlar benim bu 2.gebeliğim ilkindede 2.sindede doktorum hiç yasaklamadı.çok şükür bi engel görmedi.bence çocuğa bişey olacak olsa en baştan yasaklarlardı.sonuçta bu çok normal bişey.tabiki son haftalarda annenin yükü zaten ağır oluyo diye pek yanaşmaya biliyo eşlerimiz ama doktor yasaklamadığı sürece cinselliği kesmek eşler için ne kadar iyi olur tartışır.ama ben hiç hamilelik döneminde kesinlikle korunmak lazım diye bişey duymamıştım.2 gebelik dönemimde de hiç korunmadım.okuyunca şaşırdım doğrusu.bi dahaki randevumda kesin doktoruma sormalıyım:)

Ben son haftalarda bebek enfeksiyon kapmasın diye korunmak gerekli diye biliyorum.dusuk tehlikesi yada erken dogum riski yoksa doktorlar devam edilmeli diyor.ozellikle son haftalarda vucut doguma hazırlansın diye.ama tabi son zamanlarda korunmalı olmak kosuluyla

doktora sormaya unutyrm ben hep :( eee tecrübesisizde ...eşimde bişi olmaz diyo ama bilmyrm şimdi korunmadan olsun ilerde korunacak diye bişide demiyrm

Uygun pozisyonda sex yapıldığı sürece ne anne ne de cocuk zarar gormez, (tabi tutup misyoner pozisyonu denemeyin lütfen) ama korunma konusunda arkadaşlara katılıyorum, herhangi bir şekilde eşinizde olabilecek bir enfeksiyon riskine karşı lütfen prezervatif kullanın, inanın eşinizin ve sizin alacağınız birkac dakikalık zevk :emir_bebek: o masumdan daha kıymetli değil, korunmanızdan zarar gelmez, ya korunmamanızdan?

selam öncelikle eşleriniz şanslıymış benim garibim düşük riski var diye daha gebeliğin başında ambargoyu yedi.neyse bebeğimiz oldu çok şükür:)) gel gelelim 7 ay sonra tekrar hamile kaldım.aynı tehlike yine var ve yasak tekrar başladı.laf aramızda benim de canım istemiyo değil:17: o yüzden korunma ile ilgili bir yorumda bulunmayacağım.kendim adıma korunurdum heralde ama size karışmam.

ilişki ile ilgili düşün tehlikeniz yoksa dr bir yasak koymuyor. ama içeri boşalma zararlı diye biliyorum.bebeğin enfeksiyon kapması fln değil kese içindeki bebeğe spermin ulaşması imkansız olsa gerek :1: dr dediği spermin rahimde kasılmalara sebebiyet vermesinden dolayı erken doğum riski olabilirmiş tam emin olmak için bence dr sor o kesin birşey söyleyecektir artık öğrendiğim bişey var herkesin hamileliği kendine özgü başlangıç aynı olsade ilerleyiş farklı o sebepten dr en doğru bilgiyi verecektir sana hayırlı doğumlar dilerim :))

öncelikle hayırlı uğurlu olsun tamamına ersin Allahın izniyle. Gebelikte düşük tehlikesi ve riskli bir durum olmadığı sürece cinsellik asla yasak olmamakla beraber önerilen bir durum. Allah öyle bir düzen içinde yaratmış ki kadın ve erken vücudunu, bunu sorgulamanın anlamı yok. Adet dönemindeki yasaklama, gebelikte geçerli değil. Eşinin boşalması enfeksiyon vb. herhangi bir duum yaratmaz kaldı ki karnındaki bebek eşinin enfeksiyonlu olablir denilen o maddeyle oluştu. Bir de hadi tümevarım yapalım. Bebek açısından risk neredeyse sıfır tabi ki karnına ağırlık uygulanmadığı sürece. Bebek zaten yukarıda, hatta doğması için son haftalarda aşağı inmesi bekleniyor ya da inmezse sezaryen yapılıyor yani afedersin bebeğine bir temas ya da zarar söz konusu değil. Diğer hususa gelince, bebeğin bir su içinde yüzüyor, su; kese içinde, kese; rahim içinde. Hadi abartalım, yine de ya bebeğe enfeksiyon bulaşırsa diye soralım. E rahim ağzı kapalı, Allah onu hesap edip tıkaç sistemini yaratmış. Allahın izniyle doğumuna yakın o tıkaç düştüğünde göreceksin ki değil az bir sıvı, hiç bir kuvvet o tıkacı sökemez. İçin rahat olsun...:34:

yazık eşlerinize ne diyim :D adam 9 ay bekleyecek ondan sonra 6 hafta+ canınız ne zaman isterse bekleyecek :D elbetteki herşey seks değildir ama karı koca arasındaki bağın en güçlü olduğu anlardır... sizin canınız istemeyebilir ama erkek yaradılışı böyle değil maazallah gözleri dışarı kaymasın sonra :D ben 2. defa hamileyim, doktorum ilk hamileliğimde ne ilişkiyi yasakladı ne de korunun dedi,Allaha şükür normal doğum yaptım bebeğim sapasağlam, şimdi de öyle herşey yolunda gidiyor çok şükür...doktorum artık yeter diyene kadar da kesmeyi düşünmüyorum...

herkese yorumları için tşk ederiz.2 haftadr malesef ilişki yönünde bişi yapmıyorz yani.zorlanıyrm anlayacagınız...korunmayada başladık ben enfeksiyon sorunu çok yaşadım sanırım bu yüzden de olablr.ama doktor alakası yok dedi.anlayacagnz istesenizde bi yerden sonra yapamıyormşsz :)

valla 30 haftayı geçip de hala zorlanmadan ve istekli bir şekilde ilişkiye girebilen varsa ayakta alkışlıyorum :D

Gebelikte cinsel ilişki

Halk arasında hekim aşagıdan muayene etti bebek düştü,aşagıdan muayene olmak zararlıdır gibi sözler karşısında hastalarımıza söylediğimiz şey; eğer vaginal muayene zararlı olsa bütün doktorlar hamilelik sırasında cinsel ilişkiyi yasaklardı. oysa hamile rahim için cinsel ilişki daha büyük bir basınç yapmaktadır. vaginal muayenenin steril şartlarda yapıldığı takdirde; bir sakıncası yoktur. vo bu vesileyle hamilelik sırasında cinsel ilişki yasaklamıyoruz. 28. haftadan sonra içeriye boşalma yapılmamalı ve 36. haftadan sonrada cinsel ilişki yasaklanmalıdır. doguma az bir zamana kadar çiftlerin cogu cinsel iliskiye girmektedir. 28-36 haftalarda cinsel iliski spermanin içerisindeki bazi kimyasal maddeler (prostaglandin)erken doguma yol açabileceginden sakincalidir ve yine bu dönemde erkegin cinsel organi yolu ile vaginaya ithal edilen mikroplar dogum esnasinda etkin hale geçerek lohusalik devrinde bir enfenksiyona sebeb olabilirler. web sayfamızda soru cevap bölümüne başladığımızdan beridir hem adet sırasında hemde gebeliğin son dönemlerinde cinsel ilişki yaptığını söyleyen bir çok kişi tespit ettik. bu hususu yalnızca eğitimin geri kaldığı düşüncesine bağlayamayız. acaba aydın olarak bizler halkımızı yeterince aydınlatıyormuyuz ve bunun için bir çaba gösteriyormuyuz.

aslinda hamile kadinlarin gebelikleri esnasinda cinsel iliski arzusu ileri derecede azalmis; kadin tüm ruh ve hayal alemiyle ve organizmasi ile kendini karninda tasidigi coçuga vermistir. kocalarin bu dönemde eslerini asri cinsel iliskiye zorlamalari dogru degildir.

bazi çiftler cinsel iliskinin fetusa zarar verebilecegini düsünürler. ancak bebek sivi dolu bir kese içerisindedir ve iyi desteklenmektedir. rahat bir iliski için farkli pozisyonlar deneyebilirsiniz. örnegin iliski sirasinda kadin yan yatarsa karnina daha az basinç uygulanir. gebelikte cinsel iliski için esas ölçü rahatliginizdir.
gebeligin hangi döneminde olursa olsun iliski sirasinda agri,kanama gibi yakinmalar ortaya çikarsa hemen hekiminize basvurmalisiniz. önceki gebeleginizde veya gebeliginiz sirasinda aşağıdaki durumlardan birini yasadiysaniz,hekiminize da danisarak lütfen cinsel iliskiyi kontrollü yapiniz veya gebeligin sonuna kadar yapmayiniz

Back
X