• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik ve Annelik Deneyimlerinizi Paylaşır mısınız

minimik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2024
5
12
3
24
Merhaba,
Anneliğe hazırlanıyorum (inşaAllah) ve bu süreçte en doğru adımları atmak istiyorum. Sizce hamilelik ve annelik döneminde mutlaka yapılması gereken şeyler nelerdir? Örneğin: "Hangi testleri yaptırmalıyım, çatlaklar için önerilen etkili kremler neler, bu dönemde okunması gereken kitap tavsiyeleriniz var mı, annelik sürecinde karşılaşabileceğim zorluklar ve bunlara hazırlık önerileriniz neler? Kısacası aklınıza gelen bütün dikkat edilmesi gerekenler, püf noktaları, bir daha olsaydı yapardım/yapmazdım dedikleriniz ve deneyimleriniz
Tecrübelerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum! 😊

hala doğurmadım ama 34 haftalık hamileyim 🥲🥲 bence en önemli sey stres yapmamak, kötü düsüncelere kapılmamak. ben çok stres yaptım sürekli bebeğime kötü bir sey olacak diye 🥲🥲

çatlaklar için ben lierac ve biodermanın çatlak yağını birlikte kullandım (lierac doktor önerisiydi) ama kullanamadığım bir haftada şerit şerit çatladım maaaaaasalllaaahh 😂😂 bu arada sürerken üst bacağa da sürün. benim üst bacak da çatladı 🥲

ideal kilo aralığınızda hamile kalmaya calisin. ilk 25 hafta hiç kilo almayan ben su an 82 kiloyum 🥲 (65 ile hamile kaldım)

herkesin süreci aynı değil. ben hiç mide bulantısı, baş dönmedi, halsizlik vs yasamadım. 30.haftadan sonra sürekli uyku hali var. 2 adım atsam uykum geliyor. o yüzden insallah bu mucize haftalara gelirseniz bence 30-32.haftadan itibaren yavas yavas bebeğin her seyini hazırlayın, gece bırakmayın.

herkesin deneyimi farklı siz kendiniz öğreneceksiniz süreç içinde her seyi 🥲🥲

gebelik için bir sorun olup olmadığını görmek için siz kadın doğuma, esiniz de ürolojiye muayene olabilir. onun dısında yapılacak testler zaten evlenirken istenen testler (bulaşıcı hastalık vs) hamile kaldıktan sonra ilk kontrolde bazı risk tasıyan enfeksiyonlar için de test istiyor doktor (toxoplasma, cmv vs)

sürekli düsük yasamış, kötü gebelikler gecirmis insanları dinlemeyin. ben de hep ilk üç ayı zehir gecen kadınları dinledim ve hep öyle gececek sandım. halbuki 30.haftaya kadar hamile olduğumu hissettiren tek sey büyüyen göbeğimdi 😂

ben kitap olarak Geliştiren Anne Baba, Harika Haftalar, Hamilelik, Doğum ve Bebek Bakım Kitabı okudum. onun dısında cocuk doktoru Osman Gönülal’ı izliyorum her gece 🥲 aklıma gelenler bu kadar 🙄😂

Back