Hamilelik ve Anksiyete Bozukluğu

bendede kaygı bozuklugu var 1 bucuk sene once basladıç gecen gun bı atak gecırdım sankı ılk ataklarım gıbı cok zor gectı halada tam olarak uzerımden atabılmıs degılım otobuslere bınemıyorum ızbana bınerdım bınemıyorum ama hamıle kalmakta ıstyorum cok ıstıyorum bebegım olsun ama korkuyorumda hamıle kalınca kaygı bozuklugum artar mı dıye tavsıyelerınız nelerdır

Aynı rahatsızlık bende de var o yüzden çok iyi anlıyorum sizi. Allah yardımcınız olsun. O isteksizliği o huzursuzluğu sıkışmışlık hissini yaşamayan bilemez. Size iyi gelen şeyleri yapmayı deneyin mümkün oldukça.

canım hiç korkma iyi bir psikiyatrın kontrolüne gir ve tembel bir hamileleik geçir. hiiiç korkma. ben 31. haftaya geldim Allah'ın izniyle :)

bende ilaç kullanırken hamile kaldım ağır ilaçlarımı bırakıp doktorumun tavsiyesiyle hamileyken kullanabileceğim ilaç olaak bir tane verdi devam ediyorum herşey allahın elinde hamileliğim mucize gibi imkansızken oldu doktorum güven verdi ama anksiyetem hamilelikle arttı ben ilaç kullnırken bile kendimi kötü hissediyorum yaygın anksiyete bozukluğu ve panik atak var jkalbim çok hızlı çarpıyor,uyku sorunum var rahat uyku uyuyamıyorum allah hepimizin yardımcısı olsun

Bu haldeyken neden çocuk düşündünüz demiş bazı arkadaşlar bu rahatsızlık geçmiyor ki öyle böyle geçiriyorsun işte hamileliği isyan arkadaşım size hangi ilacı verdi Dr malesef bende ilacı bırakamadığım için böyle hamilelik düşünüyorum yıllardır erteledim geçeceği yok tedaviyle olucak Eylül gibi tedaviye başlıcaz inş hayırlısı Allah'a emanet ben ilaçsız normalken idare edebilir durumda oluyorum yani çok iyi olmuyorum hamileliği hiç düşünemiyorum Dr bişey olmaz dedi Allah emanet artık Allah yardımcımız olsun

Hamilelikte normal insanda bile korkunç duygu karmasalari ağlama nöbetleri ve gelecek korkusu olabiliyorken sizin durumunuz beni üzdü ve empati kurabildim. Bu gibi durumlarda en çok es desteğinin önemli olduğunu düşünüyorum. .. allah kolaylik versin.

Anksiyete, kaygı bozukluğu oluyor sanırım. Tedavi pahalı geldiyse kendi kendinizin doktoru olun. Zaten siz hazır hissetmeden kimse sizi iyileştiremez. Ne iyi gelir bilmiyorum ama şunları deneyin

günlük 1 saat yürüyüş yapın
iyi uyuyun
sizi mutlu edecek hareketli ve neşeli müzikler dinleyin
kişisel gelişim kitapları okuyun
kişisel olumlamalar var google dan onları bulup okuyun
iç kaygısını geçirmek için düşünce orucu tutun. (kötü ve sizi rahatsız eden düşünceleri düşünmemek için kendinizi zorlayın)
sürekli la havle ' yi okuyun.
ben kaygı ve stresin en büyük ilacının dua olduğunu düşünüyorum.

ben ciddi bir bunalım içindeydim kendi kendine gülmeler ağlama krizleri vs. gibi dengesizliklerim oluyodu la havle çekmek ve düzenli sıkıntı azaltan dualar sayesinde şu an iç dünyam daha huzurlu. Allah şifa versin

Nasıl oldunuz kızlar benimde kaygılarım arttı, evdeyim en etraftan gelen seslerden korkuyorum. Bugün dr ye gittin prof. Bana hafif anksiyeten var dedi bebeğe zarar vermeyen hafif bi ilaç vericem dedi bana gebelik kategorisi d olan damla verdi ve bağımlılık yapıyormuş öyle diyorlar, rivotril. Ama kullanmiyacagim başka dr ye gideceğim.

Kizlar bende 32.hafta dayim su 1. Trimester den sonra ilac kullanmaya basladim psk.vw kadın dogumcu onayiyla ara ara cok kotu oluyorum ama yine de iyi gecti bu güne kadar yanliz kalmak ve kendimi dinlemek tetikliyor beni bide su kontrolü kaybetme korkusu ve bayilma korkusu olmasa bitecek ama ara ara dusucekmis gibi oluyorum inşallah asarim

Kendimden cok bahsettim ama korkmayin hamile kalmak isteyenler sadece ilaclarinizi birden bırakmayın o bemi mahvetti hamileligi dusundigunuz zamqn yavas yavas azaltin

Gerisi geliyor allahin izniyle ben yolda bile yiruyemiyodum inanin 6 aylik hamileyken denize girip yuzdum

Sizi cok iyi anliyorum. Bende suan 4+4 haftalik hamileyim ve okb depresyon anksiyete bozuklugu tedavisi oldum. Tekrarlar diye cok korkuyorum.

Öncelikle geçmiş olsun dilerim.Sizi gerçekten çok iyi anladığımı bilmenizi isterim.Sizin yaşadığınız sorunların aynısı hatta fazlasını yaşıyorum diyebilirim.Üstelik hem anksiyate hemde panik atak var bende.Üstünede hamilelik eklenince gerçekten çok sıkıntılı bir süreç yaşıyorum.Benim ilk gebeliğim üstelikte çok çocuk istememe rağmen hamileliğimi doyasıya yaşayamıyorum malesef bu hastalık yüzünden.Evde tek başıma kalamıyorum,yemek yapamıyorum,ev işlerimi yapamıyorum ve malesef bunu benim gibi yaşamayan hiç kimse beni anlamıyor.Gebelikten önce ilaç kullanıyordum ama malesef şu an kullanamıyorum.Doktorum terapi önerdi ama terapi fiyatları uçmuş olduğu için gitmek imkansız.3 ayım öyle böyle geçti ama kalan 6 ay nasıl geçecek inanın bende bilmiyorum.Kaygılarım günden güne artıyor.Bebeğime bakamayacağım korkusuda var içimde.Allah bu hastalığı yaşayan herkesin yardımcısı olsun.

Ben sizi çok iyi anlıyorum

Seni çok iyi anlıyorum canım bende kürtaj olduktan sonra yaşadım bunları 3 ay tedavi gördüm şimdilik iyiyim namaz kıl ben namaza başladım çok faydasını gördüm bol bol tesbih çek her şey Allahtan ondan başka kime sığınacağız seni çok iyi anlıyorum çok kötü bi şey Allahım bi daha o günleri yaşatmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…